Kuchyna po strop

Ahojte čo poviete na takúto kuchyňu po strop? máte niekto takto riešenú kuchyňu? Panel som nechcela kvôli tomu aby sme mali čo najviac pracovnej dosky. Umyvadlo bude v pravej časti a odkvapkávač bude smerovať do rohu kde využijeme aj inak nevyužitelný priestor. Strop máme až 2,6 m a dvierka budú vychádzať 2 x 60 cm na výšku, rátam s tým, že to bude už na nejakú stoličku ale aspoň využijeme priestor a nebude tam sadať mastnota. Čo vy na to?
Odpovedať
1
2
Po praktickej stránke všetky horné skrinky budeš mať na odkladanie zbytočných vecí. Po stránke finančnej zaplatíš zbytočne veľmi veľa aj za tie skrinky, aj za tie nepotrebné veci. :-) No a teraz názor na celkový design. Je tam veľa hmoty natlačenej do jedného kúta. Menej je viac. Nielen všetky horné, ale aj niektoré zo spodných by som vyhádzal. Polož si otázku čo chceš v tej kuchyni skladovať a podľa toho si vyrátaj potrebu skriniek.
Odpovedať
@pripad001 Rodičia keď prerábali kuchyňu v byte tak spravili niečo podobné. Skrinky až po strop. Kuchyňa stála veľa a sú napoly prázdne a je tam len bordel a nechodí tam poriadne... A je to vysoko musela si kúpiť taký malý rebrík ktorý jej zasa zavadzia... A tiež sa tá kuchyňa opticky zmenšila a príde mi taká narvatá...
Odpovedať
@zuzinka18 tiez to akurat riesim, a myslim si ze horne skrinky su velmi potrebne, hlavne v mensich bytoch a domoch, mozno niektorí maju vs krinkach bordel, ale normalne sa planuju pre konkretne uskladnenie... je to prakticke, pretoze su to priestory, kde nemusis sihaat tak casto, ale zaroven ako sama hovoris, nepada prach(ktory je vacsinou v kuchyniach trosku mastnejsi) a pod. cize ja som za, mame strop takmer rovnaky (myslim ze vrchne skrinky budu o 10 cm nizsie ako tvoje) a rozhodne kuchyna bude az po strop...ale horne priestory by som naozaj nesekala na tak vela malych kuskov, skor menej vacsich , resp. sirsich.. viem ze zalezi aj na tom aky typ kuchyne esteticky budes mat ale tolko otvaravych dvierok... radsej by som bolila dlhsie skrinky s vyklopmi, opticky by to vyzeralo podla mna krajsie, ucelenejsie... ja osobne keby osm mala tolko dvierok, ani za svet by osm nevedela kde co najdem...ale to mozn oposobi iba z nacrtu...ale inak dobre :)
Odpovedať
Ako som pisala vedla. Klasicky skandinavsky styl. Vsetko biele a az po vrch :) http://www.flora.sk/obr/2014/ikea_kuc... http://kuchyne-fotogalerie.cz/upload/... http://czechwood.cz/wp-content/upload... Ked to vsak ozivis farbou https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/... Alebo das asymetricky skrinky http://www.husohem.se/PageFiles/25397... E to este aj zaujimave :)
Odpovedať
Aj mne prave robia kuchynu a vysoke skrine som dala vsetky po strop a to mame este aj zvyseny strop, takze budu ozaj vysoke. Potrebujem ulozny priestor, nakolko v dome nie je komora, preto som to tak riesila. Takze ja som za, pokial potrebujes miesto.
Odpovedať
Pridavam este jednu foto len tu to celkom nesedi rozmerovo a skrinky su orientacne. A tie vyklopy ked neviem je to ozaj pekne len ci aj praktickeba ci sa to nebude kazit. V praci sme to mali a bolo to stale pokazene. Asi zalezi aj od typu.
Odpovedať
@zuzka60 @miskakyblik A uchytky budu vodorovne na stred a tenke nie ako na obrazku
Odpovedať
Nevyzera to "tazko", to je dobre A ako tak pozeram na tento nakres s mikrovlnkou a tym dekorom naboku...co tak spodny rad skriniek spravit taky uzsky a v dekore ? A napr. S vyklopnymi skrinkami, cize takymi podlhovastymi. Vytvorilo by to taky pas, co by rozsiroval a vyvazoval tu vysku este viac. Chladnicka bu mohla zostat takto biela. Horne skrinky samozrejme otvaracie, lebo mne ked vyklop "utiekol" tak som volala kolegov nad 180cm nech to pridu zatvorit:)) Kazit sa to nekazilo, neboli tam hulvati co by s tym mixovali a panty boli so spomalovacmi, cize sa to pomalsie otvaralo...to zas mozno na tych spodnych ani netreba, potrebujes ich otvarat, nie pozerat muuuving :)
Odpovedať
Aj nad tym som uz premyslala ale nakoniec som sa rozhodla pre cistu bielu lebo zastenu mame v dekore beton a ten bok mikrovlnky tak tie vlnky su strieborne videla som to aj nazivo a moc by to neladilo k sebe. A tie vyklopy neviem moc sa mi to nepaci. Na kko je to pekne ale na pouzivanie asi radsej klasiku. Sama som zvedava ako to vystreli nakoniec :) davam tie uchytky vodorivne a na stred skrinky aby to aspon trosku opticky rozsirilo a urobilo taku liniu. @zuzka60
Odpovedať
No, mna napadlo este aj take "zvlnene"alebo nejako inak plasticke...ale k betonu som si nie celkom ista, to chce jednoduchsie. Ja vyklopne nechcem :)))), mna nebavi vyskakovat, a le vzdy zvazujem vsetko...a manzel ma pravo veta, a ten mi to vzdy zatrhne..., ze nemam vymyslat :) Ako kludne, dobre to bude.;)
Odpovedať
@zuzka60 no sme na tom podobne aj moj ma hned zrusi ze co zase vymyslam. ::))) tak ked bude real poslem foto. A dakujem za rady ( aj ostatnym )
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 vyborne linky. aj linky na nich. :) @zuzinka18 a neuvazovala si tak ze tu kratsiu stenu dat plnu a zvysok len spodne skrinky? mozno keby sa to prepocitalo na obsah uloznej plochy tak by to bolo hodne podobne. akurat neviem ako by si na tom potom bola s pracovnym priestorom ,... http://www.sykora.eu/images/Kuchyne/P...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aquabelle vyzera to krasne ale my mame kuchynu 3x2.5 m takze prac doska by nebola ziadna skoro a to mam teraz tak a lezie mi to na nervy tak preto dvojity rad a co najviac plochy. Uz sa robi tal uz len budem cakat co z toho vyjde :)
Odpovedať
@zuzinka18 Ja mam kuchynu az po strop a je to super. U mna hra rolu okrem neochoty neustale upratovat mastne skrinky aj to, ze mam spojenu obyvacku s kuchynou a v obyvacke mam len sedacku, maly stolik, TV komodku, velky stol a 6 stoliciek, teda ziaden nabytok. Takze vyuzivam kuchynu na veci, ktore maj ludia zvycajne v obyvacke. http://www.d38.sk/dizajn/realizacie/k...
Odpovedať
@lubinkag. Krasna kuchynka a zaujimava farba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. velmi pekna kuchyna.aj my planujeme linku po strop - chcela som sa spytat - nie je potrebna mriezka nad vstavanou chladnickou?neriesili ste to v kuchynskom studiu?dakujem
Odpovedať
@lubinkag. jej, tvoja kuchyna je uplne super, krasna :-)
Odpovedať
@bubobb Dakujem :-) Mriezka je pod chladnickou a za rurou.
Odpovedať
@zuzka_puska Dakujem :-)
Odpovedať
@lubinkag. pisala som spravu,nechcem sa pytat takto verejne,kedze neviem ci by to nevadilo :-)
Odpovedať
Veľmi pekná kuchyna ale ja by som si dala tmavšiu farbu.
Odpovedať
Ked ta netlacia peniaze urcite az po strop. Mas ju celkom malu,ulozny priestor sa zide.
Odpovedať
Aj ja rozmýšľam s kuchyňou až po strop, ale len jedna vec, nemáte obavy z plesní? Keď to bude vlastne celé uzavreté? Alebo dáte niekde nejakú vetraciu mriežku?
Odpovedať
a z coho plesen? skrine vysoke po strop kde je chladnicka sa odvetravaju na dvoch miestach,aby vzduch mohol cirkulovat, ak sa obavas pri hornych skrinkach po strop plesni, mozes aj tie odvetrat. @nawg
Odpovedať
podla mna to bude zbytocne moce vysoke, ked tie skrinky budu az po strop :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som do toho asi nesiel, moja zena by nerobila nic ine iba by na mna vykrikovala, ze nieco nedociahne :)
Odpovedať
@18marek8 ked tam neda svoju oblubenu salku na rannu kavu,tak nie. Pre dozy a vianocne pecivo, vykrajovatka a podobne veci sa ide raz do roka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@bubobb Ahoj, prosim Ta ako ste to riesili s tym odvetravanim? My budeme mat linku az po strop- vedla seba monoklimaticku chladnicku, vedla maly mraziak (nad nim potravinovu skrinu), vedla ruru a mikrovlnku (nad a pod skrinky, sufliky). Stolar nam povedal ze musia mat odvetravanie- dolu mriezku kadial nasava vzduch a aj hore kadial teply vzduch odchadza. A architekti zasa ze staci dolu ta mriezka. Samozrejme ze hore by to pokazilo dizajn. Tak teraz nevieme co s tym, nechcem o 2 roky menit spotrebice ked ich nevhodnym osadenim pokazime... Nema niekto overene info, skusenosti? Dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 my sme napokon dali mriezku len dole do sokla linky. byvame rok a pol / a zatial vsetky spotrebice funguju.tak dufam,ze to bude aj nadalej ok
Odpovedať
@bubobb Dakujem. My este budeme dumat, jeden kuchyniar tu na streche mi odporucil nechat hore fugu, bude to urcite krajsie ako mriezka.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?