Ktorym bytovkam v NR sa vyhnut

Ahojte, planujeme do 2 rokov kupit vacsi byt v NR. Teraz mame mensi 2-izb na Chrenovej, pri N-Centre. Byvame tu uz nejaky ten rok a byva sa nam tu velmi dobre, ani sa nam nechce odist, najradsej by sme si pristavali jednu izbu a zostali tu :-D Chceme teda kupit byt v okoli, pripadne Nabrezie mladeze, Mostna a okolie alebo Kalvaria. Teda blizko centra. Teraz byvame v panelaku, no preco nie tehlovy... vraj v centre niektore byty plesneju a plesen tazko zistit, ked tam clovek nebyva. Samozrejme tiez nechceme byt s vysokymi nakladmi. Byty na Kalvarii (v casti co najblizsie k centru) a Mostnej a okoli vobec nepoznam, nikdy som tam nebola. Mam z kupy strach, predsa len kopa penazi a zrazu plesne, otras susedia, vysoke naklady na kurenie a pod. Vacsina este nema energeticky certifikat. Co by ste mi poradili? Na co sa pytat, co si vsimat, poznate tieto byty? Su ekonomicky narocne? Niektore tehlove maju mozno aj gamatky, zvazovat taky byt? S kupou neponahlame, chceme si vybrat dobre. Byt musi mat balkon (teraz mame 2) a velmi netrvam na vytahu.
Odpovedať
Nikto nic?
Odpovedať
z mojich skusenosti - vybrat si dom uz zatepleny (po zmene bytoveho zakona bude tazke presadit akekolvek zmeny a rekonstrukcie v domoch, ktore sa este nerekonstruovali). treba si zistit, ako bolo realizovane zateplenie, ci tam nie je nalepeny polystyren 5cm a bude ho treba v najblizsom case menit alebo tam dolepovat dalsi. popytat sa, ci je spravena strecha, ci su spravene rozvody, niektore cinziaky uz maju aj novy vytah. gamatky.... co ti poviem... napad super, ale za tie roky nikto nedaval cistit kominy a nebodaj ich este aj pozriet, v akom su stave. zila som v centre 9 rokov - panelak aj tehlovy. z mojho pohladu bol lepsi panelak, tam su ludia viac pristupny aj k rekonstrukciam. neviem preco v tehlovych stale prevlada nazor, ze ich netreba zateplovat a vydrzia donekonecna. co je dost velky problem v centre - kanalizacia. bohuzial - stare mesto, stare siete.... a uz nejaky ten rocik sa zastupcovia bytoviek dohaduju s kanalizaciami, komu vlastne tie rozvody patria. zatial je to oficialne uzemie nikoho. takze su bytovky, v ktorych vyraza kanal do pivnic.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ktory,ale my byvame v 7 poschodovom,a vyhoda je taka,ze su tu len 3izbove byty,nikaki podnajomnici,asociali,atd. Vsetko slusne rodiny, perfektne sme natrafili. Je to tu tichsie ako u nasich na dedine. Mame cisty a udrziavany vchod, velmi sikovneho a ochotneho domovnika. Byvam na Skultetyho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?