Kto je nadriadeny bytovemu druzstvu?

Dobry den, v byte mi buchaju stupacky, nemozem s tym nic robit, pretoze stupacky patria.pod bytove druzstvo. Ked som im volal, povedali len ze to na 99 %nejaka suseda zamurovala stupacky a nemozu s tym nic robit. Volal som ich aj na obhliadku, prisli a zase len to iste, ze to vyzera ze nejaka suseda zamurovala stupacky. Co s tym dalej ? Mam 3 izbovy byt a v dvoch izbach sa neda vobec pre buchanie spat, pretoze to ide z jednej stupacky. Teraz budem kazdy rok celu zimu trpiet buchanie celu noc, lebo oni len mavnu rukou a uz ? Alebo ake mam ine moznosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
Mi sme ich pevne zviazali ku sebe, zlepšilo sa to podstatne
Odpovedať
@saimon852 Nadriadený firme? Predsa majiteľ firmy, resp. zriaďovateľ. Družstvo vzniká na základe zákona, najvyššími orgánmi sú členská schôdza (ev. valné zhromaždenie), predstavenstvo (ev. výbor), kontrolná komisia (ev. revízor). U organizácií typu družstvo, združenie, klub,... je častokrát ťažké domôcť sa práva, lebo nemajú de facto priameho nadriadeného.
Odpovedať
@saimon852 ako mozu patrit stupacky bytovemu druzstvu? ak ste majitel bytu, tak vsetky jeho zariadenia patria vam resp. do spolocneho vlastnictva vsetkych majitelov bytov. bytove druzstvo zabezpecuje len spravu bytoveho domu. pred dvoma rokmi nam praskla privodna vodovodna rura za hlavnym vodomerom. museli sme sa na opravu vsetcia vlastnici poskladat
Odpovedať
Skús ich pritiahnuť k sebe - sestra to tak tiež robila a veru dosť jej to pomohlo a prestali vydávať zvuky
Odpovedať
Profilova fotka
Neverim ze to puka iba tebe co tak obehat susedov popytat sa a riesit to na schodzi je to vas spolocny majetok druzstvo je len spravca.
Odpovedať
@saimon852 bytove druzstvo len poskytuje spravcovske sluzby spolocenstvu vlastnikov bytov, takze v podstate nadriadene je vase spolocenstvo vlastnikov. Ak je stav aky je, tak zvolaj schodzu vlastnikov bytov a tam si to vydiskutujte. A poopravim ta, stupacky nepatria drustvu ale su majetkom spolocenstva. A kazdy vlastnik bytu ma povinnosti, medzi nich patri aj neposkodzovanie spolocneho majetku. Este ti poradim, hod rec so susedmi, ak ti buchaju stupacky, hluk nemas len ty, musia ho pocut viaceri. Tak isto mozno niekto zo susedov vie, ktor robil prerabku v poslednej dobe, takze je pravdepodobne, ze prave on tie stupacky zalial a on musi zjednat napravu
Odpovedať
Profilova fotka
@saimon852 u kolegu rovnaky pripad, susedko (vedel ktory) zalial stupacku aby mu nefukalo. ked to zacalo o polnoci trieskat, zatrieskal mu na dvere. Ked otvoril a cucal ako bacil do lekarne, tak mu povedal...nemozete spat? ani ja. do tyzdna ked sa to zopakovalo asi 3x, naprava bola vyriesena. Ono niekedy staci vysvetlit, ze ono sa to da zaliat, ale musi tam byt dilatacia....
Odpovedať
to suseda siahla na cudzi majetok tak jej boha nebude treba a tlacit na spravcu a neschopnost spravcu
Odpovedať
netreba sa nechat odbit a ked tak zvolat bytovu schodzu, ak to pocujete vy, bude to pocut aj nieco iny, takze sa to bude musiet potom dat do stavu, aby s tym nik nemal ziadny problem
Odpovedať
a ostatni co -ved je to ich majetok a stupacky nemôzu byt moje .tvoje
Odpovedať
Praveze som sa bol pytat susedov nadomnou a nikto nic nepocuje, podomnou nebyva nikto, tak tiez podnim nebyva nikto a na 2jke to nepocuju.
Odpovedať
Hmmm som si tiež myslel, že sa to bude prenášať aj ďalej . Neskúšal si si ich prichytiť k sebe, tak ako ti tu spomínali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@siengo skusal som vsetko mozne nic, nepomohlo
Odpovedať
@saimon852 ahoj, aj sa ti podarilo obratit s tymto problemom na niekoho dalsieho teda, ci ani nie?
Odpovedať
Profilova fotka
ako nechapem, ze ani na bytovej schodi sa tym nechce nik zaoberat. ved nemozes spravit nieco, co ineu stazuje zitie v byte suseda si s tym nekonfontoval?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?