Koľko vás vyšiel kamerový systém v paneláku?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niekto v paneláku vo vestibule a vo výťahu namontovaný kamerový systém. Začala som nad tým rozmýšľať, lebo ma nebaví neustále platiť za maľovanie, výmenu skla, nebaví ma chodiť v zašpinenom výťahu od psov a tak isto v znečistenom vestibule od psov. Máme síce platenú jednu susedu, ktorá to umýva, ale ľutujem ju, prečo by mala umývať po neporiadnych susedoch a ich zvieratách a mladých frkanoch. Je to desné. Ak niekto máte takýto kamerový systém, koľko vás to vyšlo, ako ste to schvaľovali a navrhovali? aký veľký méte panelák - aby som si to vedela cca prepočítať na byt. Ďakujem.
Odpovedať
Viem o niekom, kto robi kamerove systemy, ale este som nepocula o pripade, ze by to robil v panelaku. A myslis, ze sa tym nieco zmeni? ved ti vandali co to teraz nicia, tak to budu robit mozno aj potom a ze ich budes mat na kamere? Pocula som o pripade, ze chlapovi ukradli auto spred domu, mal to pekne natocene aj na kamerovom systeme, ale u policii s tym nepresiel :-S Mozno kazdemu piatemu ked vynadas alebo mu to das upratat to viac nespravi, a dalsia polovica ta vysmeje, alebo vynada tebe. V najhorsom pripade sa moze stat, ze najdes kameru rozbitu. AK by si chcela aj napriek tomu nejake blizsie info o cenach posli ip.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my mame,... ve vytahu kamery, pred vchodem kamery,.. uvnitr domu kamery..kamery nahravaji zaznam asi 3 mesice,... jako obyvatele na zaznam nevidime(slysela jsem ze nekdo to ma zpristupnene napr. jako dalsi kanal na televizi) takze nehrozi nejake sledovani,.. ale pokud by se neco stalo, tak je mozne vse vyhledat. V baraku je nyni krasne cisto(do te doby byly pravidelne ruzne maluvky nejcasteji ve vytahu) kolik to stalo nevim.... panelak 9 pater, celkem 36bytu
Odpovedať
ja by som to rada dala namontovať do triedy mojej dcéry,pripojiť on line na internet,a fakt mám čo robiť celý deň :-. a potom nech sa vyhovára,ona aj učka
Odpovedať
Profilova fotka
No, my nad tým rozmýšľame, kvôli neprispôsobivým susedom a už to celý panelák štve. Nejde nám o to niekoho sledovať, len keď sa vyskytne problém poukázať, že to naozaj urobili ich deti a že to oni budú dávať do poriadku a nie celý barák.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, opäť otváram tému. Kde sa pohybuje cena za kamerový systém do paneláku, povedzme 6 kamier plus ostatné nevyhnutné vybavenie aj s inštaláciou? Zaujímajú ma aj skúsenosti obyvateľov, či kamerový systém priniesom očakávaný efekt. Ďakujem.
Odpovedať
Nie som v tom expert ale zhruba kamera cca 60-100€ zaznamove zariadenie 400€, zdroj pre napajanie 80€. Kabel cca 0,2€/m. To je taky najjednoduchsi analogovy system. Samozrejme + montaz. Inac existuju aj atrapy kamier, ktore su ako origos. Niekedy aj to moze pomoct a stoji to 15€
Odpovedať
zadarmo. firma XY (doplnim ak bude niekto chcet) nam ho dala namiesto uplatku pre spravcu bytovky. vsetci sme spokojni, okrem toho spravcu : )
Odpovedať
Profilova fotka
@niceart ,zalezi aky system to ma byt ,vsetko sa da spravit lacno alebo potom aj poriadne. antivandal kamera ~ 250E/ks nahravaci server 6kanalov ~ 400E kable + praca ~ 2E/meter +nalepky ,priestor je monitorovany 1E/ks celkovo odhadom pri 200m kabelaze niekde okolo 2200-2500EUR effekt tam urcite je aspon pri beznych individuach ,ked ti tam vojde neaky magor z bejzbolkou tak ten zabrany mat nebude.
Odpovedať
len netreba zabudat na zakon ohladom ochrany osobnych udajov... mysim ze je tam limit ako dlho moze byt zaznam uchovavany...
Odpovedať
Profilova fotka
@rozala111 http://www.digitalshop.sk/4-Camera-Su... http://www.branse.sk/kamerovy-system-... http://www.digitalshop.sk/8-kamerovy-... http://www.itsk.sk/kamerovy-set-avtec... a o nejakých 100é drahšie kúpiš mikro kam.systém,také mini kamery ktoré ani nenájdeš ,takže ich ani nikto nerozbije :-|
Odpovedať
@igigi a myslim,ze je nutny aj suhlas obyvatelov,nikto si len tak nemoze v spoloc.priestoroch namontovat kameru
Odpovedať
@matko101112 A mate aj skusenosti s takymto kamerovym systemom? Ano, bude fungovat, ano uvidite, ze niekto nieco kradne alebo rozbija, ale...nemate ziadnu sancu ho identifikovat. Ked uz sa robi kamerovy system, a hlavne ked sa na neho akoby sklada cely panelak, mal by sa spravit naozaj kvalitny, ktory aj splni ucel a bude mat vobec zmysel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Kamerový systém do paneláku je už dnes bežná vec,keďže mame neprispôsobivých občanov. V prvom rade by som riešil kameru pred hlavným vchodom ale treba ratať s tým nech ma anti vandal ochranu. Ďalšie v blízkosti vyťahu a pivníc, keďže tie sa najčastejšie vykrádajú. Záznamové zariadenie by malo byť umiestnene na bezpečnom mieste aby sa vylúčila možnosť jeho kraďeže. Pri následnom poškodení kamier potom ostane záznam nahratý na tomto zariadení a bude možna neskoršia identifikácia páchateľa. Samozrejme netreba zabudnúť ani na našu legislatívu a dodržať všetky Štátom určene podmienky aby nevznikol problém ze daný záznam nemôžte potom použiť popr. jednáte protizákonne.
Odpovedať
@pali_r az nato ze toto vyzera cisto akoneplatena reklama na danu firmu a v podstate hodnotenie seba sameho. Urcite by som si ku tebe nedal nic instalovat, chovas sa podozrivo :)
Odpovedať
nie som tu aby som som niečo predával coddy ale dával rady ako zabezpečiť bývanie. Ak ti viem nejako pomôcť tak sa pýtaj ale prosím nekupuj nič :)
Odpovedať
Kamery hlavne do exterieru odporucam hikvision, nic lepsie za tu cenu nekupite (bez striesky - exir - inak sa tam robia pavuciny). Do interieru pre jednoduchost a prehladnost by som volil ubiquity unifi video kamery...nic lacnejsie by som nekupoval...avsak v panelaku je problem ze to ukradnu:) i ked to je aj problem doma....niekedy pomoze popletenie atrapami...resp. kombinacie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?