Hluk wo wc/odpadovej rure

Dobry den, chcel by sa spytat co moze sposobovat bublavy/grgajuci zvuk vychadzajuci z mojho WC/odpadovej rury. Tento zvuk sa opajuje asi v 30sekundovych intervaloch ked susedovi nado mnou zmyka pracka. Moje WC je asi 60cm od hlavnej stupacky. WC je vstavane (geberit). Pri splachovani mojho WC, alebo pustani vody v mojom byte dany zvuk nie je pocut. Voda odteka v poriadku. Sused nado mnou dany zvuk nepocuje ale to bude asi tym ze ked mu zmyka pracka ani ho pocut nemoze. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Nebide to len klokot vody v potrubi?? Bezne menia stupacky z liatinovych na plastove a v panelakoch to bezne pocut.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

Dobry den, chcel by sa spytat co moze sposobovat…
@yaro123 klokot je počuť vtedy, keď voda, ktorá natiekla do potrubia vyplní na nejakom mieste cleý prierez potrubia, rozbehne sa dolu spádom a náhle príde k zastaveniu vody do potrubia /práčka, prestane vypúšťať, alebo jednoducho zastavíš točku na umývadle/, avšak voda rozbehnutá v potrubí vytvorí podtlak a do potrubia nasaje vzduch cez nejaký sifon, napríklad umývadlový, alebo vaňový. Ked voda vletí do spoločnej činžiakovej stupačky, už by efekt nemal trvať, nakoľko hore na streche činžiaku je hlavná odpadová stupačka odvetraná. V byte však odvetranie nemáš a odtekajúca voda môže strhnúť so sebu vzduch kvôli podtlaku v potrubí, hlavne pri malých prierezoch odtokových trubiek, alebo zanesených trubiek. Ked voda nevyplní celý obsah prierezu potrubia, tak ku klokotu nedochádza, odvetrá sa cez zavzdušnený zvršok. Prípadne ešte daný problém môže nastať pri veľmi slabom spáde potrubia. Z toho dôvodu je celkom pravdepodobné, že tvoj sused má niekde úzke hrdlo v potrubí, ktoré je pri pretekaní vody úplne zaplavané vodou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@yaro123 klokot je počuť vtedy, keď voda, ktorá n…
@zicher velmi pekne dakujem za odpoved. Je mozne ze sused ma niekde upchate odpadove potrubie? Alebo ma zle napojenu pracku? Ako by ste to riesili prosim Vas? Byvala majitelka bytu vravela, ze ten hluk nepocula, ale ci vravela pravdu to uz neviem. V byte podomnou ten hluk nepocuju. Dal som dole WC a nahral som ten hluk, mobil vedla otvoru odpadovej rury, ten hluk sa opakuje kazdych cca 20-30s, casy som tam dal tiez. https://webshare.cz/#/file/fj09q0ijqc... 0:16, 0:44, 1:07, 1:22, 1:36, 1:52, 2:07, 2:22, 2:36, 2:52, 3:07, 3:22 Vypytal som si plany od spravcu a na tu odpadovu ruru maju napojenu sprchu, umyvadlo a pracku. Ale ten bublavy zvuk vznika len ked ich pracka zmyka a odstreduje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Nebide to len klokot vody v potrubi?? Bezne menia…
@wolodymyr su tu plastove, nemenilo sa to. Byval som vo vela bytoch, ale takyto zvuk co sa opakuje som este nepocul nikde :( Pytal som sa aj par susedov ale nemaju taky problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

@zicher velmi pekne dakujem za odpoved. Je mozne …
@yaro123 najjednoduchšie bude, ked ten zvuk budeš ignorovať. Ešte by to mohol byť zvuk guličky v sifone odpadu, kde je pripojená práčka... Tá gulička je na strunke a môže sa za istých prietokových podmienok rozvibrovať, ked spolu s vodou cez sifon ide aj vzduch z práčky. Ja by som to neriešil. Je to ako ked tvoja partnerka chrápe. Bud sa to naučíš ingorovať, alebo sa z toho zblázniš, prípadne sa rozvedieš. Nauč sa to ignorovať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

Dobry den, chcel by sa spytat co moze sposobovat…
@yaro123 keď počuješ ten zvuk, hýbe sa hladina vody v hajzliku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@yaro123 najjednoduchšie bude, ked ten zvuk budeš…
@zicher no snazil som sa to ignorovat, ale moc to nejde, ked v byte nado mnou non-stop peru a niekedy aj 3-4 pracky za sebou. Davnejsie ked som odmontoval WC tak som strcil do odpadovej rury uterak a ked tam bol tak ten zvuk pocut vobec nebolo. Chcel som zistit ci sa to siri potrubim alebo je to nejake vibrovanie odpadovej rury.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@yaro123 keď počuješ ten zvuk, hýbe sa hladina vo…
@megdesign minimalne, mozno 1mm sa kolise.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

@zicher no snazil som sa to ignorovat, ale moc to…
@yaro123 ak máš možnosť, tak obaľ rúru plstenou handrou na izolácie vodovodných trubiek. Výrazne stlmí zvuk.. Ten klokotavý zvuk ale nie je dôvod na znepokojovanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

@megdesign minimalne, mozno 1mm sa kolise.
@yaro123 tak je to zle napojený odtok u suseda nad tebou. Zaplavuje mu pri vypúšťaní celý prierez potrubia. Aké DN je stupačky? Na ktorom poschodí si ty a koľko ich je nad tebou?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@yaro123 ak máš možnosť, tak obaľ rúru plstenou h…
@zicher momentalne sa to neda, ale planoval som to cele otvorit a spravit nieco podobne kedze ma napadlo ze to je tak pocut aj kvoli tomu ze tam je vlastne duty priestor tak sa to tam este aj ozyva. Nastastie mam este obkladacky co tam sli :) Dakujem za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@yaro123 tak je to zle napojený odtok u suseda na…
@megdesign ja som na 6 poschodi a celkovo je ich 10. Sused hore tam ma 110 podla nakresov. Prilozil som podorys bytu nado mnou a mojho. Prvy je moj byt, zltou je stupacka a hned vedla WC odkial ten zvuk vychadza. Druhy obrazok je byt nado mnou, spolocna stupacka je zltou. Ono ten bublavy zvuk je len pri zmykani a vypustani pracky, ked pustaju vodu v sprche tak len pocut tecucu vodu v stupackach ale nebuble nic,
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od yaro123:

@megdesign ja som na 6 poschodi a celkovo je ich …
@yaro123 dobre vidím, že tam má od tej práčky DN50 celú trasu k vani a až za vaňou ma DN110? Neviem, aká je to dĺžka ale môže tam byť malý spád, tým pádom sa tá DN50 naplní celá vodou a zvuk je na svete... Keď pustí umývadlo naplno, tiež to počuť rovnako?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@yaro123 dobre vidím, že tam má od tej práčky DN5…
@megdesign ano, podla mna to ma tak DN50 az po roh bytu kde sa pripaja druhy byt a od tade to bude DN110. Ked som tu mal instalaterov co sa na to boli pozerat tak sme skusali pustat vodu aj v umyvadle, ale tento kloktajuci zvuk nebolo pocut. V sobotu to napriklad vydavalo takyto zvuk, dal som nahravku na webshare. Da sa stiahnut bez uctu. Je tam moznost bez VIP, na lavo dole potom co klikniete "stahnout subor". A ten zvuk uz vobec neviem ci isla pracka alebo nie. https://webshare.cz/#/group/pE6aU2AMqh/
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yaro123:

@megdesign ano, podla mna to ma tak DN50 az po ro…
@yaro123 no v prvom rade by to mal pocut zo zachoda (vane, umyvadla) ten jeho vedlajsi sused - ten je odost blizsie k tej pracke. Inak mi to pride dost divne pripajat na lezate potrubie z jedneho bytu, druhy byt. To ked sa pred stupackou nieco sprajcne, bude mu sused splachovat wcko rovno do vane... Ale mozno to je normalne, neviem... Kazdopadne, rovnaku trasu 50 odpadu od pracky mas aj ty, predpokladam, ze sa sekalo rovnako. Ak to tebe stiha, malo by aj jemu. Pridi k nemu s 3 pivami, kym prve vypije, preplachnes mu odpad hydroxidom a zvysne dve vypijete spolu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@yaro123 no v prvom rade by to mal pocut zo zacho…
@minoo s tym vedlajsim susedom to je dobry napad, skusim sa spytat a zbehnem aj za susedom nad nim. Ked to pocujem ja, musi to pocut aj sused co byva nad nim. To trasovanie nie je normalne a ani v poriadku, architekt vravel ze sa to tak nemalo robit, ale co uz, nikto to nevedel ked sa byt kupoval :/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?