Bezpečnostné dvere Adlo: Problémy s tesnením a otváraním

Ahojte. pred vyše rokom som si dal spraviť dvere do bytu. Nedávno som si všimol že mi cez prah preniká svetlo z chodby. Je to viditelné len pri veľkej tme. Chcel by som sa preto spýtať či je toto vada montáže, alebo či je to v norme. Medzera medzi dverami a prahom mi príde celkom veľká. Predpokladám že to je v podstate len svetlo ktore svieti na spodné tesnenie, ktoré je biele, takže casť svetla prepúšťa. Taktiež je trochu tažšie dvere otvorit jednou rukou. Pre hladké otvorenie je potrebné si ich pritiahnuť. Na toto mi technik povedal že to je normálne kvôli tesneniu po obvode, ale videl som už rôžne bezpečnostné dvere s podobnou konštrukciou kde takéto niečo nebolo nutné. (Fornox, Sherlock).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milos_sk88:

Ahojte. pred vyše rokom som si dal spraviť dvere …
@milos_sk88 počuješ nejaké hovorené slovo z chodby? Rušivé zvuky? Či ide ti prievan popod dvere? Medzierku vieš vyskúšať aj papierikom z vonkajšej strany dverí, ak ho zastrčíš medzi prah a dvere, či cítiš odpor tesnenia, alebo nie. Tesnenie sa dá vymeniť, ale to otváranie ti pôjde ešte trošku ťažšie.. Ako si správne napísal, tesnenie odtláča dvere a teda kladie tlak aj na západku, čiže je ťažšie dvere otvoriť jednou rukou, treba ich trochu pritiahnuť.. Syn montoval adlo cat4 pred asi dvomi rokmi. Tiež je cítiť ako hmotnosť dverí, tak aj pri otváraní istý odpor. Myslím, že tak to pri takých dverách má byť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@milos_sk88 počuješ nejaké hovorené slovo z chodb…
@zicher Hovorové slovo som zatial nepočul, nemám to momentálne ani ako odskúšať, len ked susedia sú na chodbe pred dverami tak ich vnímam keď sa obúvajú, ale to je skor zvuk co sa šíri panelom. Prievan necítim, preto si aj myslím že to je svetlo ktoré jednoducho presvítá skrz tesnenie ako také. Papier drží, ale viem ho s trochou sily vytiahnuť.
Odpovedať

@zicher Hovorové slovo som zatial nepočul, nemám…
@milos_sk88 tak všetko vyzerá byť v najlepšom poriadku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@milos_sk88 tak všetko vyzerá byť v najlepšom por…
@zicher Vďaka. Trochu ma to svetlo zaskočilo, najmä keď sa mi očí prispôsobia na tmu v noci, tak to je dosť vidno. Ten prítlak sa časom zníži? Lebo postrehol som už trochu opotrebenie na klúčoch kedže dvere otváram takmer vždy jednou rukou.
Odpovedať

@zicher Vďaka. Trochu ma to svetlo zaskočilo, na…
@milos_sk88 no ani moc nie.. časom možno.. ale nie veľmi. asi by si mal zmeniť štýl otvárania. :-D
Odpovedať

Ahojte. pred vyše rokom som si dal spraviť dvere …
@milos_sk88 Nemaj obavy..Mne montovali tiež tie isté dvere pre Vianocami v roku 2020 a úplná spokojnosť kým, som nezistil, že sa mi "fólia" z vonkajšej strny odlupuje...Dvere už po záruke,ale volal som servis a priniesli mi náhradné dvere,tieto zobrali preč na opravu...Za dva mesiace mi priniesli moje pôvodné a pekne ich "dopasovali" a tiež som sa spýtal že ťažko sa mi zatvárajú-zamykajú jednou rukou..Keď ich nechtiac "pribuchnem" nie zavriem kľudne tak musím si ich pritiahnúť a otvoriť... Ale keď kľudne pritiahnem a zámok zapadne tak ich s ľahkosťou otvorím..No a po namontovaní a prevzatí dverí mi účtovali iba montáž NIE opravu celých dverí!!!! Nechcel som veriť s týmto postojom...Montérom som dal na kávu podľa uváženia ako mi povedala pani zo servisu..No a asi pred rokom sa mi rozpadla "fabka" našťastie som dvere vedel otvoriť-odomknúť..Priniesli mi novú vložku, ktorú som si sám namontoval a platil som IBA cenu vložky...Týmto som chcel napísať že tieto dvere mám aj ja a som spokojný na 100% ako kvalita dverí tak aj "pozáručný" servis.. Škoda že niet viac takých servisov, ako opisujem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?