Architekt/ bytovy dizajner pri rekonstrukcii bytu- ano alebo nie?

Ahojte strecharki a strechari. Rada by som sa spytala na vas nazor ci k rekonstrukcii bytu (kuchyna, kupelnka, predsien) privolat na pomoc architekta alebo byt.dizajnera. v com viedia tito odbornici pomoct, nepredrazi sa zbytocne rekonstruckia? Vopred dakujem za akykolvek postreh ci skusenost.
Odpovedať
Ahoj, nie, rekonštrukciu to nepredraží: ty predsa povieš do akej sumy môžu ísť a to vrátane ich odmeny. A máš to vybavené:-D. A v čom pomôžu? Tí dobrí úplne vo všetkom: návrh, kalkulácia ceny, realizácia. Si z BA okresu, tak sa prípadne poobzeraj po nejakom študentovi architektúry, ak chceš iba návrh. Tam ale rátaj s tým, že realizácia bude na tebe.
Odpovedať
ak ti ide vyslovene len o navrh a teda nejake vizualizacie vo viacerych prevedeniach,ine farby ci rozmiestnenie, tak do toho urcite chod. ja chcem dat takto spravit kuchynu a velmi sa mi paci inovacio.sk napriklad. ale takych studii je kopec :-)
Odpovedať
@aaabbbcccddd @dorali damy dakujem za postrehy.ma to logiku. Ano, ide mi aj o vizualizacie, lebo posledna kuchynska linka- to bola neprijemna skusenost. potom mi vsak napada ako najdem tu v Ba toho spravneho cloveka? Stacia recenzie? Ake charakteristiky ma dobry architekt?
Odpovedať
@jurly pohladaj este aj tu na fore temy nejake, pripadne hladaj studia na googli a spatne tu si podla nazvu hladaj recenzie :-) su tu inak aj temy kde si mozes zadat dopyt ze niekoho hladas :-)
Odpovedať
@jurly My sme tiez mali architektov a nelutujeme ani jedno evro ;-) Robili od navrhov cez zhananie firiem, dohlad nad nimi, koordinaciu, dohadovanie sa s majstrami, reklamacie, doladovanie napr. u stolara- kazdy detail, spolu sme vyberali konkretnu sanitu, latky na zavesy, zaclony atd.... Keby bolo toto vsetko na nas tak byvame tak o 2 roky a asi uz rozvedeni :-D Samozrejme ze nejaky dohlad a vybavovacky boli aj na nas, strasne vela krat sme sa stretli. Ale nas projekt bol dost zlozity a specificky. Na architektov sme mali statsie- jeden je manzel kolegynky, povedali sme si ze dame zarobit znamemu x-) a aj sme si teda sadli a s vysledkom sme maximalne spokojni :-N
Odpovedať
@jurly rekonštrukciu ti to nepredraží ... práve naopak. áno zdá sa to vysoká položka, ktorá ,,nie je hmatateľná,,. Ale je k nezaplateniu. Neviem do akej miery idete rekonštruovať. My sme rekonštruovali starší dom. Vedeli sme, že chceme vysekať všetko do podláh. Ćiže o technickom stave sme čosi vedeli, potrebovali sme hlavne riešiť dispozíciu. To čo nám navrhli nás ani vo sne nenapadlo a obaja s manželom sme nad ich návrhom ani na sekundu nezaváhali. Potom samozrejme veľa poradili aj s technickými vecami, vecami ohľadom rekonštrukcie. Dali nám aj cenovú kalkuláciu - ale tak tá vždy závisí aj od toho čo si viete zohnať, urobiť sami .. atď. Ako príklad uvediem známu, ktorá rekonštruovala a nadstavovala rodičovský dom. Všetko sama, lebo ona vie všetko najj, a ona má predstavy, však sa inšpiruje na nete. No tak nepraktické riešenie, plné ,,blbostí som nevidela,,. A hlavne veľa ,,blbostí,, im vznikalo za chodu, keďže s nejakými problémami sa stretli až keď niečo robili ...
Odpovedať
jednoznacne ano
Odpovedať
Profilova fotka
@jurly my sme mali a bolo to super. Peniaze nelutujem...stalo to za to a celkovej hodnoty domu to nebolo vela...
Odpovedať
@dorali vacsina diskusii je o domoch. Nie bytoch :-( este sa skusim pohrabat na strankach, lebo vyzera to ze niektori ponukaju balicky a v kazdom je nieco rovnake a nieco navyse. Bude to tazke...ale ale ďakujem. Prosim ta aky je nazov tej temy, ze hladam architekta? @maminecka2 asi tusim o com hovoris ;-) . Uz teraz je to narocne :-x prosim posli mi nazov firmy @jamika27 chceli by sme cely, ale byt je velky.takze to budeme musiet prerobit postupne. Teraz len kuchynu a kupelku (mozno predsien)
Odpovedať
@jurly pisem IP
Odpovedať
@jurly Ahoj. My začíname teraz kompletne prerábať 4 izbový byt v NZ, tiež som zvažoval či riečiť architekta alebo nie, nakoniec sme sa s manželkou zhodli, že je to dobrá voľba, vypracuje ti 3D vizualizáciu a krásne vidíš ako tvoj byt bude vyzerať po rekonštrukcii, taktiež pripraví výkresy pre murára, vodára, stolára v prípade záujmu aj pre elektrikára, to je už na dohode. Ale v každom prípade si dohodnite s architektom termín dodania návrhu, víkresov, vizualizácie. Ja som sa pred necelým mesiacom popálil na nemenovanej architektke z NZ, ktorá nám od stretnutia do 2 týždňov mala dodať pôdorys, no po týždni neprečítala ani náš mail o našich predstavách a po dvoch týždňoch sa ani neozvala, tak som s ňou ukončil spoluprácu. Ešte šťastie, že som jej nezaplatil žiadnu zálohu, pretože som povedal, že pokým nebudeme mať aspoň návrh, tak dopredu nebudem platiť zálohu, ináč ťa má architekt v hrsti a môže to naťahovať ako sa mu zachce. Kvôli nej som musel o dva týždne posunúť murárov, vodára, eletrikára a vysvetľuj im, že to je chyba architektky a oni sú 2 týždne bez roboty...
Odpovedať
este by som na tvojom mieste zacala listovat v casopisoch o byvani. Byva tam celkom dost realizacii aj s uvedenim autora navrhu. Aspon budes v obraze, ktory atelier co dokaze. Dolezite je aby ste si sadli aby architekto pocuval vas a nesiel si po svojom, len aby zrealizoval nejake svoje "ulety" ale zas aby bol natolko "zanovity" a odhovoril vas od nejakych... (ako to napisat a nenapisat "blboti"?)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@strejdo001 ahoj, strejdo. Dakujem za prispevok. Uprimne zacinam mam z toho hlavu ako melon, cim viac nad tym rozmyslame, tym je to komplikovanejsie. Najtazsie je zacat vypratavat. Je tu neskutocne vela veci. Cloveku to je luto vyhodit, ale ked sa chceme niekam posunut, musime zacat. Ta skusenost ma mrzi a o to viac som vdacnejsia za super postreh!
Odpovedať
@zita19 tiez vyborny tip! To mi vobec nenapadlo. Za cloveka vzdy hovori praca! Vdaka!
Odpovedať
@jurly Opátaj sa sama seba pri vyhadzovaní vecí, či si ich doteraz vôbec použila, resp. či ich budeš potrebovať. Keď nie buď vyhoď, alebo zaves na bazoš. Mne sa napríklad podarilo predať z bytu komplet všetko od kuchynskej linky, spotrebičov až po laminátovú podlahu, samozrejme za smiešne ceny, ale aspoň to niekto využije a mám dobrý pocit, že to neskončilo na smetisku. Hlavu ako melón mám z toho ešte stále aj ja, hlavne keď mi všera stolár volal a zapotil sumu za kuchynskú linku, rooldoor na chodbu, do spálne a botník 6800 Eur :D, vodár 5000 Eur, elektrikár 2000 eur a to už len za demolizáciu som vysolil okolo 2000 eur. :DDD , aaach jaj.
Odpovedať
@strejdo001 prevaznu vacsinu zrejme nie. Dilemu bude mat hlavne moja polovicka..su to veci jeho mamine.. :-| tie polozky podobne cakaju aj nas. Ak budeme menit dispoziciu uplne bude to narastat a nas to bude nasierat :-D tak mozno pojdeme vykradnut NBS :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?