Ako znizit krocajovy hluk na parketach?

Byt je uz komplet prerobeny, parkety su prebrusene a nalakovane. Koberec nezabera. Da sa to urobit estr nejak dodatocne alebo len vybrat parkety a nanovo davat. Dakujem za vase prispevky.
Odpovedať
1
2
@mia17 no keď koberec nezaberá, tak to bude asi problém. kročajová izolácia sa rieši medzi podkladnou vrstvou a nášľapnou vrstvou. Zrejme sa vlúdila chybička niekde v návrhu.
Odpovedať
@slavoslav ide o to ze pri prerabke bytu sa nechali povodne parkety. Len sa prebrusili a nalakovali. Nechcela by som to znovu rozoberat, mame dve male deti. Manzel vravi ze pod parketami je zrejme nejaky velky priestor. :-|
Odpovedať
Myslím, že sa tým zbytočne zaoberáte. Ak niekto býva v poschodovom dome musí strpieť primeraný hluk zhora. Ak ste navyše neurobili žiaden zásah, tie parkety boli aj predtým, ľudia, čo tam žili po nich asi tiež chodili, nelietali ?! A ak máte malé deti je prirodzené, že tie po byte aj behajú. No a ak práve toto niekomu vadí, nie je asi normálny, problém je na jeho strane. Podobné stavy sa dajú liečiť, alebo sa rovno môže odsťahovať tam, kde je ticho :-) ..... Alebo sa vari pre susedov chcete vzdať vlastných detí, či začnete uvažovať o tom, že sú problémom ??? Ži a nechaj žiť ! Pokiaľ deti nechodia po byte v originálnych drevákoch bez gumenej podrážky, nerobia susedom naschvály tak jednoducho nič neriešte. To už táto spoločnosť zdegenerovala natoľko, že dospelým vadia deti ????? Býval som na najvrchnejšom podlaží 20 rokov, vychovali sme 3 deti no za celý ten čas som nemal jedinú jednu sťažnosť od susedov, podotýkam generačne starších. A to sme so synom hrávali v byte aj hokej. Ozajstný, nie stolný.
Odpovedať
@mia17 tak potom to nerieš.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 sused bol.hluchy asi a ty si pacient s tym hokejom by som na tebe tu hokejku dolamal ty otec roka ;-( Vlastne si Pripad
Odpovedať
@wolodymyr ..lenže my by sme na teba boli dvaja :-) wolodymyr
Odpovedať
@pripad001 Generácia zdegenerovala ? Ja teda neviem, ja som síce vyrastal v dome, ale vždy keď sme prišli k niekomu na návštevu do bytu, vždy ma ako malého rodičia upozorňovali, že sme v byte a tam sa nebehá a nedupe :) Ale chápem, že výchova je asi všade rôzna ... Ži a nechaj žiť si totiž poňal ako Ži a o ostatných sa nestaraj ... @mia17 Ako bolo spomenuté, účinná kročajová izolácia sa dáva pod parkety ... Takže bez rozoberania s tým nič nespravíte. Jedine tak priadť "ďalšie" kobrce :/
Odpovedať
@lubk0 ... s tým malým rozdielom, že vy ste tam prišli na krátku návštevu. No ak sú v rodine deti, čo by malo byť, hoci "moderná" spoločnosť robí všetko proti, samozrejmosť, tak ich asi ťažko priviažeš na celý deň o nohu stola. Nikto ma nepresvedčí, že človek, ktorému vadia deti je psychicky normálny. Za tých 20 rokov, čo som v byte býval som zároveň robil pre 72 bytov predsedu SVB a s podobným "problémom" sa na mňa neobrátil ani jeden jediný vlastník. A to sme občas riešili iné hlúposti a vlastníci nemali nikdy problém si na moju adresu kedykoľvek uľaviť. Jednoducho je to choré a stojím si za každým napísaným slovom. Ak to chce mia17 napriek tomu riešiť odporúčam jej, aby sa susedom za občasný dupot ospravedlnila a požiadala ich, aby na oplátku do doby, kedy deti dospejú mali s nimi trpezlivosť. Ak to sused neprime jednoducho ignorovať ! Žiadny domový poriadok ani zákon na svete podobné uletené výmysly nerieši. Vlastník bytu nemá žiadne povinnosti riešiť dodatočné stavebné úpravy bytu ak tieto neboli dané príkazom v stavebnom povolení. K úvahe o degenerácii spoločnosti ma neprivádza riešenie len tohto "problému" ale aj fakt, že v posledných rokoch mali aj v našom dome niektorí vlastníci problém vymeniť si vypálenú žiarovku pred dverami bytu, čo by sa každý chlap pred 30 rokmi prepadol pri podobnej požiadavke od hanby pod zem.
Odpovedať
@pripad001 teba mat za suseda musi byt naozaj vyhra...
Odpovedať
@pripad001 Takže skúsim preložiť, tvoju logiku : "Ťažko priviažeš na celý deň svoje dieťa o nohu stola" a tak si s ním radšej zahraješ v byte hokej ? :D :D :D Prekrúcaš svoje výrazy a prekrúcaš realitu. Dieťa naozaj nie je celý deň doma, chodí do škôlky, do školy, chodí von a podobne. Keď je doma, tak hold sa len nehrá, ale aj spí, sprchuje sa, učí sa, konzumuje jedlo ... Ak sa aj dieťa hrá, nie každá hra je zbesilá naháňačka po obývačke, ale existujú aj také veci ako lego, puzzle, autíčka atd atd. Ak sa moje dieťa, bude chcieť hrať hokej, tak v zmysle "ži a nechaj žiť" sa ho s ním pôjdem zahrať VON alebo ho pošlem, aby si ho zahralo VONKU s kamarátmi a nebudem strpčovať život susedom, ktorý naozaj nemusia počúvať plieskanie hokejok o podlahu ... Keď už sme pri tej "degenerácií" = nie je problém práve v tom, že sú dnešné deti zavreté stále doma ? Ak áno, nemá byť ciel rodičov dostať dieťa aj trocha von ? No a k podstate problému. Naozaj neviem, kto považuje výchovu dieťaťa za nejaké novodobé obmedzovanie ... V byte dieťa nemusí nutne chodiť dupotom a nemusí ani behať, verím, že keď to zvládnu dospelí, dokáže to aj to dieťa ... Je XYZ hier či činností, pri ktorých sa dieťa správa spôsobom "ži a nechaj žiť" čo v preklade znamená, že nestrpčuje život susedom ... Neprekrucuj to do pozície, že dieťa ktoré "nedupe" je tríznené či nejak amorálne vychovávané ... Lebo je to čistý blud ... Ak sme pri tom "zdegenerovanom" národe, tak dakedy boli k sebe ludia aj slušnejší a viac sa rešpektovali :) To dnes zase chýba aj tebe ... PS: Aktuálne robím zástupcu vlastníkov bytov pre 86 bytových a 5 nebytových priestorov, takže tiež viem svoje :) Mali sme aj u nás jeden takýto "úsmevný" príbeh, ale našťastie ho za náš vyriešila KARMA :) Ale, to už je iný príbeh ... (Nie, netýkal sa mňa)
Odpovedať
@gashtaan ... výhra to bola nie pre jedného no hneď pre 72 vlastníkov bytov o ktoré som sa 20 rokov staral.
Odpovedať
@pripad001 ale no tak, silne slova mas... mal si proste stastie, ze si mal pod sebou hluchych alebo letargickych susedov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 ... aha, tak KARMA ... pochopil som, stačí, končím. Prajem ti všetko dobré.
Odpovedať
@gashtaan ... skús si to, hrdina, aspoň na tie minimálne 3 roky.
Odpovedať
@pripad001 co si mam skusit? hrat v byte hokej? uz je neskoro, uz som sa z bytu odstahoval kvoli takemu pripadu ako si ty...
Odpovedať
@pripad001 Jasné, že končíš, lebo považovať niekoho, komu vadí, že nad ním v byte sa hrá hokej za degenerovaného si žiaľ nijako normálne neobhájiš :) K tej KARME = len v skratke, novonasťahovaná suseda / nájomníčka nechcela s tebe podobným prístupom vyhovieť susedovi bývajúcemu pod ňou, aby sa v byte trocha krotili ... A mala tiež veľavravné reči o tom, že ju k tomu nijako neprinúti ... Po pár mesiacoch sa oteplilo a začala vetrať ... Aká bola prekvapená, keď susedov dym z cigarety stúpla jej do bytu ... Môžeš len tušiť, ako pochodila zo sťažnosťou u toho istého suseda, ktorého pred časom odpálkovala :) Tiež naňho nemala žiadnu páku a čo je dôležitejšie, sused zrazu začal fajčiť viac ako pred tým ... Nakoniec sa dohodli, sused fajčí menej a oni nie sú hlučný ... So easy :)
Odpovedať
@gashtaan ...myslel som to SVB, :-) no ak navrhuješ, že by to sused mia17 pojal rovnako a tiež riešil odsťahovaním sa, mohli by sme dať u nej, ak by teda aj s rodinkou súhlasila, playoff :-).
Odpovedať
Dieta dupe, beha, skace pretoze ze je dieta. 8mes.babo si dupka nozkami ked lezi na chrbte, potom lozi aj to dupice. Potom sa uci chodit tak pada. Padaju mu z ruk hracky, sem tam hodi nieco lebo skusa co to spravi. 2-3 rocne dieta ked sa tesi tak skace a premiestnuje sa behom. Tancuje pred tv na pesnicky. Ked budu starsie bude to ine, musia ale vyrast. Skoda ze som sa nedozvedela nejake serioznejsie odpovede. Tym co tak urobili dakujem.
Odpovedať
@mia17 ahoj. dnešné koberce sú veľmi tenké a teda túto funkciu neplnia vôbec. To čo popisuješ je naozaj nie ľahký problém ale skús pozrieť na tieto dve veci. Po prvé. Pozri sa, či sa parkety niekde nedotýkajú stien - nesmú sa, lebo vibrácie sa prenesú aj do stien a tie ich šíria ďalej. Parkety-resp. lišty sa nesmú dotýkať ani zárubne, trubiek radiatora a pod. To všetko môže spôsobiť prenos hluku a vibrácií do zvislých konštrukcií - stien. Druhá vec. Medzi koberec a parkety by ste mohli dať ďalšiu vrstvu izolácie. Hrúbka ale musí byť aspoň 5 mm, aby to bolo účinné. Nesmie to byť príliš mäkké ani príliš tvrdé. Výborné tepelné a zvukové izolačné vlastnosti má korok, ale je drahý. V istom veľkom reťazci s názvom Hor....ch nájdeš aj vo zvitkoch, ale je to tenké, bolo by treba viac vrstiev. Dobrou alternatívou môže byť hobra. Je to taká izolácia pod plávajúcu podlahu - sú to dosky, vyzerá to ako doska z jemných pilín. Nie je to pritom nejake veľmi drahé. Dá sa na to položiť hrubší koberec (najlepšie ak má filcovú zadnú stranu). Toto by už malo viesť k zlepšeniu, hoci pri veľkých otrasoch..ako je silné skákanie, to asi nepomôže.. tam nepomôže pri poschodových stavbách asi nič. Daj vedieť či pomohlo. Ak chceš ďalšie info, napíš správu a preberieme situáciu. Je veľmi cenné, že berieš ohľad na druhých.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 pekne si to napisal... zial, my sa potlkame s niecim podobnym... kto to nezazije, nepochopi... vadilo cupitanie maleho, teraz ze beha... lebo sa hraje a zrazu...pisaaat, pisaaat a uteka na zachod... uz je problem... ked sa v noci s manzelom rozpravame... rozpravame, nie kricime... deti pri nas spia a nemaju problem... zdola problem maju... az neviem, ci sa mozeme rozpravat, ze ake odpocuvacie zariadenie na nas nasmerovali =-) ... vysavanie? Hned bol sused hore v pozore, ze niekto tu bucha?... akoby nieco suchalo hore dole... vravim..vysavam...jaaaaj, nepocul som... joj, vedela by som pisat a pisat... starsi syn sa sprchoval a uz boli komentare zhora, ze nech uz vypne tu vodu konecne... najprv to bolo trieskanie o radiator (este aj ked som mala mamku na navsteve) ... az zmeravela,ze to co je... vyhrazky pri dverach bytu, vo vytahu... a asi sa uz ludia ozvali, lebo teraz chodi zvonit zdola a tak sa vyhraza... hned na zaciatku sa nam chcela dostat aj do bytu... vraj ju vytapame... manzel isiel za spravcom a ten to skontroloval, nafotil... ze vsetko je OK... normalne mi strcila nohu medzi zarubnu a stenu =-) .... obvinila nas, ze trieskame dverami, lenze mi ich maloco vobec zatvarame... a naj gol je, ze ked nase deti uz spia, tak v noci niekto tak silno zatvara dvere, akoby od nervov... my to nie sme... pocut ako sa dole rozpravaju... ale ozaj nechapem, ze co cakala v byte... ved tu pocut vecer aj vypinace cvakat... curanie od susedov... ja pocujem ich ako sa rozpravaju o kadecom... akoby vedla nas stali (asi sa rozpravaju v kupelni abo zachode :-p )...je otazne, ci prerabka parkiet nieco vyriesi... my mame na chodbe a v kuchyni novu podlahu, dali sme aj izolaciu, nech to tlmi (predtym tam nebolo vobec aleze vobec nic) nemame laminat, ani dlazbu, mame drevo... aj odizolovane od stien s celym podkladom... to su podla mna ludia, co len nacuvaju alebo maju chore nervi |-| ... vzdy si nieco najdu... chcem vidiet zlozenie jej podlahy... alebo sa snad vznasa? urcite aj ich by bolo pocut, keby susedia pod nimi sa na to zamerali...
Odpovedať
Profilova fotka
@stanno my sme prerabali podlahu vsetky vrstvy, kedze sme mali doslova kopec v strede... hojdat sa na nom dalo... keby to zalejeme, tak mame ozaj schody do izieb a to by bol este len podklad... tak sme to pekne vycistili... dali asi 2 cm izolacie okrem ineho... a pod drevenu podlahu myslim dve vrstvy korku... a este som dala aj dve vrstvy tkaneho koberca, nech to trosku tlmi... nepomohlo... nech si susedia odizoluju strop abo kupia stuple do usi... ja tiez pocujem susedov zhora... no zakazem sa im pohybovat, upratovat, klepat rezne, cvicit na stac. bicykli? Ked vecer deti spia a ja vesam v zime v byte pradlo, tak pocujem z okolitych bytov televizor... ozaj by som aj spravy rozumela, keby sa na to sustredim... mam teraz ziadat susedov, aby telku nepozerali, alebo aby si odizolovali steny? My sa uz ani smiat nemozeme, lebo uz je problem... navstevy u nas su problem... prosim pekne rodina... nie nejake zurky po nociach... radio prekaza... joj, rozpisala som sa... ale ozaj tie deti su pre spolocnost na obtiaz :-( ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mia17 presne viem o com pises... mne mali spadol a uz suseda besnela... mal I,5 roka a dosiel jej syn zdola,ze nech mu vysvetlim, aby neskakal, nebehal... proste asi aby vobec nebol :-( ... vzala som drobca na ruky a tu ho mate... povedzte mu to sam...
Odpovedať
@mia17 problém je na styku parkiet s roštom pod nimi. očividne sú iba navoľno položené, lepidlo vo väčšom či menšom rozsahu stratilo funkčnosť. Pri pohybe po parketách tieto klepú o seba a tiež o drevený rošt, to je zdroj veľkého hluku. Tento v samotnej izbe prakticky nepočuť, ale o poschodie nižšie sa znásobuje. Tiež som býval pod bytom s parketami a malými deťmi. mimochodom, plávačka nie je o nič lepšia. Tvrdé podrážky detí, tvrdé kolieska odrážadiel či iných kolesových hračiek dokážu veľmi spestriť život susedom o poschodie nižšie. Človek by nepovedal, že pohyb ľahkého autíčka po podlahe dokáže spôsobiť hotovú guľometnú paľbu o poschodie nižšie. Kto nezažil, neuverí. Treba zažiť. Odporúčam sa ísť pozrieť do bytu o poschodie nižšie, keď sú deti vo Vašom byte v plnom zápale hry. Dá sa na to v pohode zvyknúť, keď človek chce byť tolerantný. Len keď tí zhora začnú byť arogantní ako tuto niektorí, tak ochota k tolerancii sa vytráca...
Odpovedať
@ramzesa na margo záveru tvojho príspevku zo 16:28. Vieš, je rozdiel v pohybe dospelých a detí. Keď si všimneš, deti do určitého veku nedokážu chodiť, oni musia behať a pritom dupkať. A okrem toho majú papuče s dosť tvrdou podrážkou, lebo veď nohu treba chrániť, formovať, alebo čo ja viem. Dospelí po byte väčšinou nebehajú. Ich kroky neklopú na podlahe. Väčšinou obľubujú mäkšie podrážky na papučiach (prípadne chodia bosí). A spravia menej krokov, keďže majú dlhšie nohy. Preto kroky dospelých nie sú problém pre spodných susedov. A neboj sa, aj ty sa snáď niekedy dočkáš, keď ti deti vyrastú, v byte bude ticho, a susedia zhora budú mať prírastok. Potom možno pochopíš. A budeš si môcť denno-denne pripomínať, že veď sú to deti a nemôže im nik zakázať behať a hrať sa.
Odpovedať
@ramzesa Ono je to aj o tom ako si tých susedov vychováš. Ja sa držím pravidla "To, že som slušný neznamená, že som blbý" ! Rozhodne nebudem terorizovať vlastné deti, lebo niekto už nevie, čo by si vymyslel. Ale hovorím, ja som tieto problémy nemal a neriešil som ani jeden prípad v rámci domu. Prečítaj si moje príspevky. Postraš ju, že byt prenajmeš 8 študentom, prípadne 10 narkomanom a sklapne. :-)
Odpovedať
@pripad001 toto je riešenie? toto je prístup? kvôli takýmto arogantným ľuďom som ja minul majland, aby som sa dostal preč z bytovky.. a to sám mam dve malé deti.. ľudia už nie sú ochotný nič zmeniť, upraviť preto, aby sa aj druhým žilo lepšie. Sú ešte ľudia ochotní nejako obmedziť seba na úko druhého? Sme ešte ochotní niečo urbiť nezištne? Ako bude fungovať spoločnosť, keď každý má na vrchole rebríčka seba? JA môžem, JA chcem, JA budem, JA. Som smutný.
Odpovedať
@stanno On je už diagnóza :D Toto stačí " lebo niekto už nevie, čo by si vymyslel" = lebo hrať hokej v byte je normálne :D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
@stanno v nasom pripade uz nejde o to,ze ci ja beriem ohlad na susedov alebo nie... pretoze ak I00-krat za den dokolecka detom opakujes, ze nebehaj, nedup, neskac, nekric, nerob toto a hento a po celom dni ticha Ti dieta spadne, lebo este chodi ako motovidlo... alebo poskoci na stolicke, na ktorej stoji... a v tom slaha do radiatora, az sa Ti vlasy zjezia... alebo vecer sa rozpravas s manzelom (deti spia pri nas a nerusi ich to) a nenapadne tukanie do radiatora, lebo nas pocut =-) ... s dverami vraj trieskame, pritom ja ich ani nezatvaram, iba na wecku... a lahnes si vecer a o polnoci slaha dverami, ze minule som sa na to sama zobudila... alebo u nas spravi suseda bordel kvoli detom a pred polnocou stahuje stolik niekam z bytu von ku bedni abo kam... ako z jednej strany ohlad a z druhej iba s prepacenim buz*racia? bola tu mozno den a uz tu prisla robit cirkus, lebo sme ju vytopili... s tym neobstala, tak zacala s detmi sa ohanat... a hned ako si odchytila manzela, tak ze ona vedela,ze tu byvaju deti a ona s nami spravi poriadok =-) ... este nas ani nepoznala... a ze ja si nebudem ani rodinu na navstevu volat, lebo jej to vadi? =-) Vsak su to vsetko babky a dedkovia... neparia tu do rana, ale normalne idu domov... by ma zaujimalo, ze ozaj kolko hluku ide iba od nas, alebo vsetko pripisuje iba nam... a ked nad nami raz budu deti, budem iba rada... konecne nejake...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon neviem, ale podla mna uz je to diagnoza, ked niekto len nacuva, co sa kde v byte nado mnou pohne... snad to nebudem nikdy riesit... mame tu dost starsich susedov a ked som sa s niekt. na tuto temu rozpravala, tak vela sa ich pousmialo a len povedalo... vsak su to deti... boli sme aj na navstevach u inych rodin, kde su deti a ked som videla, ako sa tam volne pohybuju a nikto im tam o radiator netrieska alebo nevyzvana na zvonceky, tak som nechapala... =-) ... vlastne... vtedy sm pochopila, kde je problem |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon a papuce moje deti nenosia... chodia bose... to je jedno...to sa tazko vysvetluje...to by si musel zazit osobne... nejdem tu vsetky detaily popisovat... len som tym svojim prispevkom chcela napisat, ze niekedy sa moze dotycny aj na hlavu postavit, prerobit kadeco v byte a nepomoze... a naroky sa len zvysuju a zvysuju a susedia si stale diktuju svoje poziadavky, az je to chore... a to este nemam pubertakov, co pocuvaju nahlas hudbu a nosia si kamosov domov...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?