Ako vytvorit z izby spalno-obyvacku?

Vopred dakujem za vase navrhy a napady, do nasej rodiny pribudol druhe dieta a nam sa napriek tomu zatial nechce odist z nasho 2i bytu, v ktorom sa nam naozaj dobre byva, preto hladme riesenie, ako sa v byte pomestit a zachovat si sukromie a svoj priestor. Docasnym riesenim na najblizsie roky je pre nas vytvorenie spalno-obyvacky a mna zaujima ako co najefektivnejsie rozdelit a zariadit izbu, potrebujem do nej dat manzelsku postel, postielku (docasne), gauc a tv stolik... ale ako priestor rozdelit, roll doorom, sadrokartonom, polic. zostavou(zabere min 40cm sirky)?ide o to, ze potrebujem na vecer tu mini spalnu uzavriet, aby maly mohol spat a my konecneeeeee pozerat tv napr.... co by ste mi poradili a aky by bola cena jednotlivych rieseni cca, dakujem krasne
Odpovedať
My sme mali presne rovnaky problem v 2 izbovom byte a taktiez podobne rozmery. Vyriesili sme to nasledovne: postel sme zrusili a kupili gauc na denne spanie. Na gauci sa nespalo na sedacej casti ale vlastnom materaci. Deti mali izbu z povodnej spalne. Gauc sa roztahuje velmi jednoducho. Nic nemusim presuvat. Na materaci uz bola natiahnuta aj plachta takze nebolo potrebne kazdyvden davat na postel. Tak sme mali sukromie my, deti,izba nebola napratana nabytkom.
Odpovedať
Profilova fotka
My tohle budeme řešit na polovičním prostoru :) kdybych měla Váš pokoj, tak si pískám. Dle toho Vašeho plánku bych naproti dveřím umístila menší rohovou sedačku (kolem 250cm), aby roh byl v prostoru (rozuměj ne u balkonu) televizi bych umístila na nějaký stolek do rohu, jak jsou dveře a balkón. Hned vedle sedačky umístit manželskou postel (naproti manželské postele ke stěně umístit dočasně postýlku, pak bych tam postavila vestavěnou skříň). Prostor bych rozdělila tapetou na zdi, kterou bych dala za čelo postele. Já bych mezi gauč a postel už nedávala nic, malé dítě by mělo usnout i u televize a pochopila jsem, že máte ještě druhý pokoj, který bude asi jako dětský. Zbytečně byste si příčkou zmenšili prostor (pocitově) a cítili byste se stísněně. U nás to budeme řešit tak, že my nebudeme mít sedačku vůbec, ale velký jídelní stůl pro návštěvy a televizi budeme mít naproti postele. Když se budou děti dívat s námi, tak z postele můžou a až budou větší, dáme jim televizi do pokojíku.
Odpovedať
Riesili sme davnejsie podobny problem. Z mensej izby sme urobili plnohodnotnu detsku izbu. Z vacsej sme urobili obyvacko-spalnu.Od vstupu spredu sme mali vstup do obyvacky /sedacka,Tv a td./, nabytk.stena bola na sirku,tak ako predtym.Ibaze sme izbu rozdelili interierovou,vetrikalnou latkovou zaluziou.Ked mala prist navsteva,tak sme ju iba zatiahli,zhruba do 2/3,aby sme zakryli priamy pohlad na manz.postel. Inak to bola nadalej velka,vzdusna izba,ktora sa dala vyuzivat. Robit prieckami, ci pevnymi stenami z izby male kamrliky bez priameho svetla sme nepovazovali za vhodne.Telka sa dala pohodlne pozerat ako aj z "obyvacky",ale aj pohodlne z postele ;-)
Odpovedať
Najvhodnejšie riešenie sa mi zdá to čo ti poskytla majki555 ;-) stačí izbu rozdeliť nejakou žalúziou alebo čímkoľvek iným, veď teraz je už mnoho možností. Známy dávali, takú nejakú drevo-plastovú stenu dočasne do polovice šírky izby. Len treba potom rátať pri takomto rozdelený nejakou stenou, že v tej kvázi spálni bude veľmi málo svetla, čo je podľa mňa škoda, preto by som skôr riešil tie hrubé žalúzie dlhé a keď príde návšteva zastrieť a vyriešené ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lily111 a kolko rocne dieta mas? Mozno by nebol problem aby boli deti v jednej izbe a casom by ste uz nieco vyriesili, bud by ste sa prestahovali alebo by ste casom urobili druhu miestnost. Ale pokym mas prve dieta male, tak by nemal byt problem s jednou izbou
Odpovedať
@maro_lacko no dcerka ma 6r ide do skoly a syn len 10mesiacov,v noci sa aj budi,kojim ho,takze musi byt s nami...no uplne "idealna"situacia 😣
Odpovedať
@lily111 no keďže už máš 6 ročnú dcéru, tak by bolo vhodné aby mala svoj kľud, svoje miesto, kde sa bude môcť učiť, hrať a podobne. Takže ja súhlasím s nápadom, ktorý zaznel aj vyššie riešiť nejaké dočasné predelenie nejakými roletam, žalúziami alebo niečím podobným ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maro_lacko vies lenze zase nie je dobre aby sa tlacili v jednej izbe a ak maju chlapca a dievca, tak to tiez neni dobry napad mat spolocnu izbu, viem to podla seba. My sme to tak mali so segrou este ked sme boli decka a nasi nam museli spravit extra izbu
Odpovedať
Profilova fotka
@szibiliak no ved jasne, tak ale niekedy sa neda nic robit a hlavne v byte napriklad. Ja by som nemohol zvacsovat alebo zmensovat izby v byte, aky som ho odkupil, taky ho mam a ked nebudem s nim spokojny, tak ho predam a kupim si vacsi. Zatial mi staci kedze som sam v nom
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 2iz. a nechcelo sa nam stahovat, kedze sme ho cely prerabali, a chceli sme uz dcerke preenechat spalnu, kedze ma vsetkeho vela :-D tak sme urobili 3iz. na ploche 50m2. My sme ale predelili kuchynu na 2 casti a vznikla mensia kuchyna a v druhej casti mame malu spalnu. Velka izba zostala dcerke, do obyvacky pribudol kuch.stol. Vsetko tip to, ale super, citime sa vsetci dobre, muz robil vsetko sam, vstavane skrine, sadrokarton, vodu elektrinu, takze naklady boli nizsie. Prerabku nelutujem, som stastna, ze sme sa takto rozhodli, i ked som mala velke obavy :-) Vsetko sa da, ked sa chce !!! A inu moznost nemate? Iba z obyvacky spalnu?
Odpovedať
@konteska chceme to vyriesit s co mozno najnizsimi nakladmi, ideme zaroven robit stierky,malovat a trosku elekt.pomenit a len toto nad vyjde 2500eur, kedze mame vacsi vekovy rozdiel medzi detmi sme si vedomi,ze mozno o 4/5rokov budu musiet mat kazdy svoju izbu, zatial budeme teda fungovat takto, mame dve velke izby 5x3,5m,kuchynu mensiu a taky prac.kutik bez okna a tam sa ani najmensia manzelska postel nezmesti takze tak
Odpovedať
@konteska No neviem si dost dobre predstavit mat 3-izbový byt na ploche 50m2.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bubulka722 preco nie? nemenila by som, nie sme narocni, a upratane je raz dva :-)
Odpovedať
@konteska Príde mi to moc stiesnené na normálne fungovanie a človek potrebuje pre zdravý spánok určité m3 vzduchu. Ak ste vy spokojní, tak v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 ako pre koho, a nepride mi to vobec male a stiesnene, prave naopak, lepsie sme veru nespali ani nepamatam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lily111 aha, tak asi len vybrat z tych napadov, co tu boli spomenute.........vela stastia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@majki555 my tak máme už roky predelené vertikálnou žalúziou, pod oknom manželské postele a v druhej časti pri dverách obyvačka,jednak svetlo,z vyvetraním nie je problém, príde návšteva zatiahneme a bývame takto už 13 rokov my spokojní deti spokojné a už sú veľkí :)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame predelenu miestnost murikom . V spalnovej casti je velka skrina a komoda a velka manzelska postel . V obyvackovej casti rohova sedacka a nabytkova zostava .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?