Ako si vybaviť zádverie pred bytom?

Chcela by som si na chodbe pred našim bytom spraviť "zádverie", videla som to už v iných panelákoch kde mali 4 susedia mreže, ale všetci mali pred dverami stare botniky atd. Ja bývam v vežiaku a tento priestor by som mala iba pre seba, ale vedľa našich dverí je hydrant. Má prosím niekto s týmto skúsenosti ako vybaviť potrebné povolenie a hlavne ako to elegantne vyriešiť?
Odpovedať
Má prosím niekto s týmto skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
skúsenosť nie, ale tieto verejné priestory kontrolujú hasiči, keby našli priestory zabraté, pokutovali by spoločenstvo bytov alebo vinníka. Teraz mám situáciu, že v rámci predaja spoločných priestorov zlikvidovali požiarny ventilátor, lebo sa za 40rokv nepoužil. Hasiči to zistili, musí sa zabudovať nový,. Kontroly hydrantov sa robia každé dva roky, nájdu ho podľa výkresov.
Odpovedať
Hydrant je jedna vec (podstatna), dalsia je ta, ako sa k tomu postavia ostatni susedia. Jedna sa o to, ze chodba su spolocne priestory, ktore moze uzivat kazdy. Ano, aj ten pred vasimi dverami. Je to sice extrem, ale je to tak. Takze zabratie spolocnych priestorovo je vec dohody vsetkych, co v dome byvaju, resp. vlastnikov bytov. A to nehovorim o zmene spoluvlastnickych podielov zo spolocnych casti, ak to naozaj myslite vazne a chcete to mat pravne ciste. Nie som pravnik, ale nieco podobne sme riesili u nas v dome a skoncilo to tak, ze k dohode nedoslo. Ale hovorim, je to zalezitost vsetkych spoluvlastnikov. My sme mali problem v tom, ze kolko sa moze takto zabrat a ked ano, tak potom, ked by chcel niekto iny tiez nieco podobne, tak kolko moze potom zabrat on, atd... Budete za to platit prenajom, alebo to chcete zadarmo, alebo odkupit... Bude to vas priestor, alebo stale bude spolocny... Treba si uvedomit taku vec, ze ked nieco take spravim ja, tak potom moze aj sused. A aby sa vam potom z chodieb nestali kobky.Je s tym spojenych vela veci...
Odpovedať
Profilova fotka
osobne si myslim, ze keby tam nebol hydrant, tak OK, da sa to dokonca tusim aj odkupit.. ale ako nahle je tam hydrant tak k nemu musi byt pristup pre pripad poziaru.... tak si myslim, ze asi to nepojde.... jedine dverrami, ktore nie su zamknute... len zavrete...
Odpovedať
@dudika, sused chcel tak ako ty vyuzivat priestor ktory bol spolocny, museli sme mu to ako susedia schvalit + plati prenajom myslim cca 20 euro mesacne a vyuziva priestor pod schodami ktory si uzavrel a ma to ako pivnicu... hydrant tam nie je... ;-)
Odpovedať
@jan45 @durino uz som nieco zistovala, od spravcu to nezavisi, aj susedia s tym nemaju problem, musim sa dohodnut s hasicmi, ci by im to moje "zadverie" neprekazalo, uz len neviem ako to elefantne vyriesit, mreze by som nechcela,
Odpovedať
Profilova fotka
@dudika mozno taka blba otazka, ale co takto presunut hydrant??? :-D :-p mozno by to slo.... len by to chcelo viac info, technicky je to urcite mozne :)))
Odpovedať
ahoj dudika, no, my to mame podobne... teda, u nas sme na chodbe 2-ja susedia - k bytom ale vedu 2 schodiska oddelene od vstupneho priestoru k bytom uzavretou chodbickou ( na strane kazdeho bytu je jedno schodisko a jedna takato chodba.) cize k bytom nam vedu len akoby vytahy... U nas maju niektori susedia , ktori odkupili oba byty dokonca uzavrete cele poschodia - aj tie chodby k schodisku ( to skoro nikto nepouziva kedze sme vyskova budova ) a zablokovany vytah - cize bez deblokatora vytah na ich poschodi neotvoris... my sme to neriesili nijak - chodbu si vyuzivame tu na svojej strane na vlastne ucely ( tak nam bol byt aj predavany ze to mozme ) - cize ja tam mam kociky odlozene, malej bycikel, nejaku skrinu vstavanu... ten spolocny vytahovy priestor mame pristupny, ale tam som si tiez dala vyrobit na mieru nabytok - mam tam lavicu na sedenie s botnikom a jednu taku vysoku skrinku... na svoju stranu sme si polozili aj kusovy koberec... sused si tam dal zase krasne palmy... ten pocit ked vyjdes z vytahu do takehot prostredia je super - necitis sa vobec akoby si vysla na chodbu, ale akoby si prisla domov :-) cize to urcite stoji zato... ak to nemas nejak v kupnej zmluve podchytene, tak asi by si mala platit o nieco viac za spolocne priestory a ten hydrant treba prekonzultovat s hasicmi - dom by mal byt pristupny cely ( u nas toto zabezpecuje recepcia - ta ma vsetky kodovacie a ine kluce....)
Odpovedať
@kaktusik007 ako som pisala musia pozriet poziarnici a mozno to pojde
Odpovedať
@dai ak som spravne pochopila, ak sa pokazi vytah a chcel by ist niekto peso, nedostane sa po schodisku na prizemie? ano je to fajn si to zutulnit ale aj , kvoli takym praktickym veciam ako kociar, bicykel,motorka a ine dopravne prostriedky deti, spinave topanky hlavne v zime
Odpovedať
ahoj dudika, na prizemie sa samozrejme dostane - to schodisko je uplne oddelene od tych vnutornych uzamykatelnych chodbiciek - ty svojou chodbickou vojdes na schodisko a ides ( nemusis vstupovat do ostatnych chodbiciek aby si zisla dole ). Vytahy su inak 2 a este sa nestalo zeby ani jeden nesiel dlhsie ako 15 minut :-) ( tie 2 vytahy su pre 20 bytov...) ako som pisala mame dole v dome recepciu a velku vstupnu halu, po nej este ide dalsie chodba k vytahom - vsade su osuchovacie koberce ( prvy velky pred vstupom do domu ) takze pokial sa dostanem k svojej vstupnej chodbe tak je kocik , bycikel etc. viac menej ciste... ten koberec je samozrejme usposobeny na velku zataz ( ziaden vysoky vlas a biela farba :-) )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?