Ako odstrániť tmavú kuchynskú zástenu?

Ahojte decká, som tu nová, takže neviem celkom, ako to tu funguje 🙃 Ak tu teda už bol podobný príspevok ako dávam ja, tak mi moc nenakladajte. Ide o to, že chcem vymeniť zástenu za kuchynskou linkou. Pôvodná je kvalitná zástena od Eggeru, avšak sa vraj nedá dať dole, nakoľko mi ju montážnici pred rokmi uchytili nielen mnohými šróbmi, ale po celej ploche aj mamutom. Už vtedy mi položartom hovorili, že dole pôjde asi iba s celou stenou. Chcem ju meniť z dôvodu, že je veľmi tmavá a po rokoch túžim po bledších farbách. Preto mám otázku na tých z Vás, ktorí sa tomu rozumejú: Ak by sa skutočne nedala dať dole, je možné na ňu nalepiť niečo tenšie, napr. Lacobel a pod.? Vopred ďakujem za každú príjemnú spätnú väzbu 🙏
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa
Odpovedať
Profilova fotka
lacobel je sklo, vie to pekne prekryt. Aj povodna stena s mamutom ide dole, len sa to bude musiet vyspravit...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od naturlenka:

Ahojte decká, som tu nová, takže neviem celkom, a…
@naturlenka Daj na to samolepiacu fóliu.
Odpovedať
ja by som tam tu zastenu asi nechala. bude s tym menej roboty, ked sa len na nu nieco da. bude to vyzerat pekne aj tak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@naturlenka Daj na to samolepiacu fóliu.
@chrobak7 premýšľala som aj nad touto variantou, no mám plynovú varnú dosku, takže tam tá fólia nevydrží.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zazzina:

ja by som tam tu zastenu asi nechala. bude s tym …
@zazzina tak to aj plánujem, no kvôli plynovej varnej doske nemôžem dať tapetu, iba niečo špeciálne, asi nejaké odolné varné sklo alebo niečo iné, čo by bolo vhodné. Hlavne čo najtenšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od naturlenka:

@chrobak7 premýšľala som aj nad touto variantou, …
@naturlenka Čokoľvek iné, okrem keramických obkladačiek tam nevydrží dlho. Ak nechceš tapetu, tak tam daj vyrezať na mieru zástenu z 5 mm sololitu s nejakou fóliou.
Odpovedať
Ak je nalepena mamutom, tak ju zlupes, mozno po kusoch, mozno aj s kusmi omietky, treba na to sekac a od kraja osekavat. Najprv vybrat skrutky. Potom osekas zvysky mamutu so zvyskami drevotriesky, spravis vyspravky steny a das tam co chces. Keby si davala velkoformatovy keramicky obklad, tak usetris robotu na vyspravkach a ten mozes mat s minimalnymi sparami ak bude rektifikovany. Obklady kupis aj 60x120 cmi, takze tych spar bude minimum.
Odpovedať
a sklena stena s potlacou? ci to je blbost?
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým za rady 🙏 Zástena sa ide dávať dole a pribudne nová.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?