Oprava spadnutych posuvných dveri

Profilova fotka
Ahojte, nevedeli by ste mi prosim poradit, ako opravit takto spadnute posuvne dvere? Vopred dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Vyzerá, že jeden z nosných závesov sa buď z dverí vytrhol alebo len vypadol. V každom prípade treba asi dať dole zárubňu, zvesiť dvere a pozrieť, ako je poškodené uchytenie na dverách. Ak to je len vypadnuté, stačí to znovu nasadiť, dotiahnuť a znovu zavesiť. Ak je to z dverí vytrhnuté, treba to nejakým spôsobom znovu uchytiť. Bez toho, aby to človek videl vo dverách (tú hornú hranu dverí) sa nedá viac poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy dakujem za radu a myslite, ze by islo zvesit dvere aj bez rozmontovania zarubne. Moj muz sa boji, ze ked to rozmontuje, uz to nebude vediet zlozit vrchnu zarubnu spat a clovek, ktory to robil x rokov dozadu povodnym majitelom, nam nedviha mobil :(
Odpovedať
Profilova fotka
Na konci toho hliníkového profilu musia byť dorazy aby to pri zasúvaní a odsúvaní nevypadlo von.Potom vysunieš dvere až mimo vodiacej hliníkovej lišty a zistíš príčinu vypadnutia ak je profil v poriadku určite sa dajú kúpiť náhradné vodiace kolieska. A prečo skladať zárubňu? Aspoň my máme taký systém.
Odpovedať
@gabi24 Ak sa ti podarí vybrať dvere cez zárubňu, tak ju nemusíš rozmontovať. Ale zvyčajne sa najprv zavesia dvere a potom sa dá zárubňa, aby prekryla celé dvere, preto môže byť problém, že dvere neprejdú cez otvo v zárubni.
Odpovedať
@gabi24 Neviem, aký máte systém. Nám nedávno montoval zasúvacie dvere - na hornej garniži, v ktorej je ukrytá vodiaca lišta je tá predná strana iba "narazená" do bočných čiel garniže. Opatrným "vyvyklaním" (to je slovo!? :-) ) sa dá tá predná doska vytiahnuť a otvorí sa ti priestor vo vnútri garniže. Nič zložité - moj mm to síce nemontoval, ale už to mal dole, keď vycentrovával dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferron @thodosy @ivetz dakujem Vam za Vase rady, skusime to teda kuk, ked sa manzel vrati z prace...a este jedna otazka, ked idu dvere tazsie, zvyknete ich niecim mazat?
Odpovedať
@gabi24 tak to neviem - zatial nebolo treba mazat - idu lahko
Odpovedať
@gabi24 Záleží od toho, prečo idú ťažko. Ak je veľké krídlo, tak je logické, že idú ťažko, lebo posúvaš veľké ťažké dvere. Ak pôvodne išli ľahko, treba nájsť dôvod zmeny. Môžu sa niekde šúchať o rám alebo zárubňu. Ak mazať, tak jedine tie vodiace kolieska, ktoré sú hore v tej lište. Ale to by si musela vybrať tie posuvné vozíky, aby si sa dostala ku kolieskam (ten vozík vidíš na prvom a druhom obrázku). Alebo sa to dá napr. mazadlom WD40 s hadičkou aplikovať cez štrbinu na koliesko (myslím, že tam je ložisko).
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy este raz dik, dam vediet, ako sme dopadli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?