Internetový switch

Zdravím potreboval by som poradiť potrebuj kúpiť switch len sa v tom moc nevyznám. V každej izbe mam dátovú zásuvku a potrebujem do nej dostať internet. Podľa čoho by som mal vybrať switch? Sú to 4 izby .
Odpovedať
@palo1104 no podľa umiestnenia (rack, stolový), ďalej podľa počtu portov (4x, 8x, 16x atď), podľa značky výrobcu, podľa rýchlosti, no a ďalšie detaily už riešiť nemusíme 🙂
Odpovedať
Porozmýšľaj si, či len toto budeš chcieť pripojiť káblom, alebo ešte niečo iné. Ak len toto, postačí ti 4-portový router. Do neho napicháš druhý koniec káblov z tých izieb a privedieš internet. Ak potrebuješ zapojiť toho viacej, urobíš to spôsobom modem-router - swtich. Alebo ak je modem integrovaný v routri, tak routermodem - switch. Bez routra ti to neodporúčam používať, router obsahuje zabudovaný firewall. Pozeraj také, čo majú aspoň 1Gbps a počet portov podľa potreby.
Odpovedať
@ralf364 predpokladám, že dostane od provaidera router, alebo HAG, na ktorom má 4 LAN porty. Ak je treba viac portov, tak stačí dokúpiť miniswitch. Ja používam TP-LINK TL-SG105, funguje bez problémov. V prípade, že niekde na konci bude treba aktivny access point, je vhodné poobzerať sa o switchi s POE-funkciu na porte.
Odpovedať
@zicher áno od providera som dostal router. Ten mam zapojený a na prízemí mam s neho wifi. No teraz by som ešte pred tento router rad pripojil jeden cez dátovú zásuvku aby som mal wifi aj na poschodí.
Odpovedať
@zicher vlastne by to bolo zapojenie tomto poradí anténa router na poschodí a nan cez dátovú zásuvku pripojený router na prízemí.
Odpovedať
@palo1104 Google asi osem sekúnd.... https://sk.ateasyday.com/articles/dev... Odporúčam nastaviť rovnaký názov siete a rovnaké heslo na danú sieť na oboch routroch.
Odpovedať
@palo1104 ja používam v sieti daľší access point zariadenie Devolo. Je to wifi access point fungujúci po elektrickej sieti. Jedna časť je pri routri zapojená do elektirny a prepojená s LAN portom routra. Druhá časť je v inej časti domu v elektrickej zásuvke, ktorá preberá DHCP z routra, ale má vlastné prihlasovacie údaje do wifi a zároveň má aj jeden LAN port. Je to spoľahlivé zariaenie, žiadne rozpady som nezaznamenal a dosah wifi je veľmi uspokojivý. Komunikuje to medzi sebou cez elektrickú sieť bez daľších káblov.
Odpovedať
@zicher debilina za 100€.... Musí to byť pripojené na rovnakej fáze, inak to nefunguje + o hovne rýchlosť. Ale keď si to dostal za 1,16€ od Orange, ako núdzové riešenie postačuje...
Odpovedať
@megdesign Nie je pravda, že to chodí len po spoločnej fáze.
Odpovedať
@megdesign no, budeš sa diviť @megdesign , ale bol som pripravený, že budem musieť nájsť na ktorej fáze mi to žije a prehodím, ale nebolo treba ju prehadzovať. Funguje to v rámci všetkých fáz, dokonca mi to funguje vonku pod prístreškom 40m od domu na úplne inej fáze. Je to ťažko uveriteľné, ale je to fakt.
Odpovedať
@megdesign a nie, nie som zákazníkom Orange, nekupoval som to, ale testujem to. Teda testoval som to a teraz to užívam. A som milo prekvapený, ako spoľahlivo to funguje.
Odpovedať
@kejsix ak si dobre pamätám, riešil som to asi u troch ľuďoch s tým, že to nefunguje. Prišiel som a dal na rovnakú fázu a začalo fungovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign Zrejme závislé od konkrétnych podmienok a typu. Ale väčšinou to chodí cez crosstalk vo vyhovujucej kvalite. Ja to vždy odporúčam kúpiť cez eshop, keby to nešlo, je to ľahké vrátiť 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?