Stmievač e a LED osvetlenie.

Profilova fotka
Zdravim Vas odbornici.Kedze prerabame domcek a davame si do celeho baraku LED svetla.Napadla nas otazka ci je mozne to ovladat stmievacom.Ak mate niekto skusenosti, sem s nimi...lebo elektrikar co nam robil rozvody a kompletnu elektriku, nam vravel ze je to este len v plienkach a je to strasne drahe.Dakujem za kazdy koment.
Odpovedať
Stmievat sa daju jedine led pasy a ziarovky s peticou GU10. Ostatne LEDky su nestmievatelne
Odpovedať
Daju sa stmievat rozne, ale musia byt nato urcene, nielen GU10 ale najdu sa aj E27.... Treba pozret na obale je to tam napisane. Napr. http://www.ekoled.sk/nahrada-za-70w-8...
Odpovedať
http://www.uspornaziarovka.sk/pages/S...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám doma ledky so stmievačom(diaľkové ovládanie) no problem stmievač stál tuším 20€.
Odpovedať
@cubicomp davas sem zmatocne a neuplne informacie. Patica nic nehovori o moznosti stmevania, zalezi na type prudoveho zdroja v LED a moznost stmievania je vyznacena na vyrobku. A co sa tyka LED pasov tak tie sa daju stmievat len regulatormi ktore nemaju na vystupe tyristor, pretoze LED potrebuju jednosmerny a filtrovany zdroj. Na stmievatelne 230V LED treba zasa pouzit regulator s primeranym vykonom, inak budu LED sviet stale vo vypnutom stave alebo sa nebudu dat vobec zapnut.
Odpovedať
Profilova fotka
Stmievanie led diod je hotova veda "Pre niekhoho" ... LED pásy na 12, 24V... sa daju stmievať bez problemou pokial riešitie stmievanie za zdrojom zmenou napaťia () Pár eurová zaležitost. Taktiež sa daju stmievať i panely žiarovky rozneho typu ale ako píše hop377 musia mať na to určene. Stmievanie LED na 230 ale nejde obyčajným potensiometrom ako sú ludia zvyknutý pri klasických žiarovkách ale regulátormi. teto regulátory su ale v dnešnej dobe stále dosť drahe ale ide to. Týmto stmievacím systemom ked sa stmievaju LEDky ktore na to nie sú určené sa vo vedšine prípadou odpalia poprípade iba blikaju. takťiež pokial chcete inteligentnú Elektroinštaláciu existuju i stmievaťelne zdroje na LED pasy ktoré sa ovladaju 1-10V . toto je iba tak okrajovo k stmievaniu LED svetelným zdrojom
Odpovedať
Existuju ziarovky s dialkovym ovladacom na 4-okruhy na jeden okruh moze byt neobmedzeny pozet ziaroviek
Odpovedať
Profilova fotka
Tak vam to trocha upresnim. LED sa daju stmievat ale zalezi ake. 1:LED ziarovky stmievatelne ako retrofit napr. GU10 alebo E27 sa uz daju najst u kazdeho seriozneho vyrobcu ale zial niesu uplne kompatibilne s kazdym stmievacom teda od kazdeho vyrobcu. Pri niektorych tyristorovych stmievacoch LED nedosiahne 100% svojej svietivosti pripadne stmievanie funguje len od 15% alebo mihaju blikaju. A casto sa znizuje zivotnost takehoto zdroja. 2: Napatove LED pasy 12Valebo 24V sa stmievaju az za transformatorom cize transformator je trvalo napajany a za transformator sa vlozi riadiaca jednotka ktoru je mozne ovladat bud radiovym dialkovym ovladanim alebo riadiacim analogovym signalom 1-10V pripadne inteligentnou istalaciou na protokole DMX pripadne DALI (KNX) pripadne existuju uz transformatory ktore uz maju vstup na takyto signal ako je napriklad od TCI JOLLY. Vyhoda tohoto stmievania je 100% kompatibilita. 3: Prudove LED dost zname ako power led napr 350ma,700 .. a viac tam je princip identicky ako pri napatovych led 12v a 24v. Ale je uz k dispozicii aj moznost stmievania aj tyristorovym stmievacom pre elktronicke transformatory. V tomto pripade sa stmievanie deje pred transformatorom stmievacom pre napriklad elektronicke halogenove transformatory. Nevyhoda je zase 100% kompatibilita. Niekedy LED po zapnuti mihaju a je potrebne stmievac otocit na 100% a znova ubrat na pozadovanu hodnotu. Taketo transformatory uz vyraba napriklad tridonic alebo meanwell rada PCD 3:Ak si niekto kupi LED svietidlo s nestmievatelnym transformatorom tak bez jeho vymeny to stmievat nepojde a otazna je moznost vymeny takeho transformatora pretoze stmievatelny sa do svietidla nemusi vojst. 4: uplna novinka co vymysleli v SEOUL SEMICONDUCTOR je ACRICH 2 Je to hotovy LED zdroj od priemeru 5cm s miniaturnym obvodom ACRICH 2 ktory je napajany 230V a je dokonca stmievatelny fazovym tyristorovym stmievacom. Odpada pouzivanie transformatora co umoznuje tento zdroj pouzit aj malych svietidlach pripadne ziarovkach. Tento zdroj uz pouzivam asi pol roka a je to sikovna LED moznost do buducnosti.
Odpovedať
Ahojte. chcem poradi potrbujem stmievat izbove lampy v kazdom rohu jednuako to zapojit , ked to zapojim do serie budu sa stmievat vsetky lampy naraz?dakujem za pomoc
Odpovedať
@zuzkamarian zapojenim styroch lamp do serie Ti kazda bude svietit na 25percent alebo vobec
Odpovedať
takze paralelne ked som to pochopil spravne ANO?
Odpovedať
@zuzkamarian ano
Odpovedať
Článok sa načítava...
DAKUJEM ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkamarian Lampa je len aladinova ale ak svietidla tak zalezi ake :) Su LED svietidla ktore sa zapajaju za transformatorom do serie.
Odpovedať
Ja chcem do kazdeho rohu jednu stolovu lampu ktora bude v zasuvke a ovladat ju budem pri vstupe do izby cez vypinac s regulaciou.
Odpovedať
@ramoon Prosim Ta nemyl ju. Sam dobre viez, ze take lampy by kupila ako set aj trafom. @zuzkamarian Ak mas tak urobenu kabelaz, tak Ti to bude fungovat. Jedine na co si daj pozor je vykon stmievaca a aby si mala spravny stmievac na dany zdroj svetla.
Odpovedať
kabelaz je samostatna na tie svetla a vypinac ma vykom 400W bude to stacit
Odpovedať
@zuzkamarian Ved spocitaj vykon tych lamp a ak to bude menej ako tych 400W, tak ano.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?