Projekt osvetlenia domu

dali by ste si spravit projekt osvetlenia domu-ext.,interier?
Odpovedať
Profilova fotka
nemáš kam dávat peniaze?
Odpovedať
Ja som si dala a nelutujem ozaj sa to oplati ked ti niekto poradi hlavne v inerieri kde si mas ake svetlo dat a preco,da sa tym usetrit na elektrike a urcite aj svoj zrak si nepopkazis ak mas na spravnom mieste spravne mnozstvo luxov....
Odpovedať
@cicuska kolko ta stal ten projekt? aky mas velky dom? cena sa urcuje od m2, ci od poctu svietidiel, alebo je fixna? dik.
Odpovedať
Profilova fotka
ta cena zaujima aj mna.
Odpovedať
Profilova fotka
tu na modrej streche j v profesionaloch firma Ledco. Co som videl maju velmi pekne realizacie osvetlenia.
Odpovedať
dakujem vsetkym, podla mna osvetlenie v dome , ci interier, ci exterier je jedna veda..a je dolezite si to dobre rozmysliet..dakujem vsetkym za reakcie..
Odpovedať
@cicuska vdaka.
Odpovedať
@cicuska mozes mi prosim poslat nejake fotecky osvetlenia u vas?
Odpovedať
my sme mali vsetko v projekte robene. Aj zahradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinasc no zalezi co rozumiete pod projektom osvetlenia. Existuje projekt vizualizacii za co sa platia nemale peniaze. Svetlotechnicky projekt ktory vyrata software ako relux, dialux ale data pre bytove svietidla su zriedkave cize vypocty sa realizuju pri kancelarskych alebo exterierovych profesionalnych svietidlach.Tento projekt je casto zadarmo pri poradenstve u obchodnika. Tretia moznost je spracovanie projektu ako posudku predajcu na zaklade jeho skusenosti vo forme vyberu osvetlenia a zostavenie cenovej ponuky ktora je vatsinou zadarmo.
Odpovedať
Dobry navod na usporne a lacne osvetlenie je aj tu: http://forum.tzb-info.cz/119595-led-a...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuxx no tak to je fakt len pre domacich kutilov. Bezny clovek do toho asi pojde tazko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zopar rad najdete aj tu: http://www.asmat.sk/index.php?option=.... Z tohto sa da vychadzat a potom to uz len s niekym doladit. Vypracovanie projektu osvetlenia nie je lacna zalezitost ako sukromna osoba z beznym prijmom a rozpoctom by som do toho asi neisiel :-)
Odpovedať
ramoon ma pravdu zavisi to od toho ako to beriete. my sme mali dva projekty jeden nam robila firma ktora nam robila projekt na "inteligentnu elektriku" v dome ti nieco navrhli a potom sme to este konzultovali s firmou ktora predava svietidla a oni nam presne vyratali kolko luxov by sme kde mali mat a kde , aky typ svetla (teple, studene) kde by sa hodil a podla toho aj navrhli svietidlo samozrejme brali do uvahy aj miestnost kde to potrebujeme. Ten prvy projekt neviem kolko stal lebo o to sa staral manzel, ale mozem zistit a ten druhy sme neplatili nic lebo to sme mali v podstate gratis kedze sme vacsinu svietidiel brali z tejto jednej firmy. Musim ale poveat ze ked ti poradi ozaj skuseny clovek v tychto veciach tak je to lepsie ako ked do toho ides metodou pokus-omyl.
Odpovedať
@atlaska este to nemame cele hotove ale co konkretne by si chcela vidiet. Ako zakladne osvetlenie mame bodovky napr. v chodbach a potom mame podla typu miestnosti rozne svietidla. Napr. satnik a pracovnu mam na prvy pohlad take obycajne vyzerajuce velmi technicky - lestene vnutro-zapustene do sadrokartonu ale svietia nenormalne dobre, velmi som spokojna...
Odpovedať
@cicuska ahoj, tiez budeme mat v satniku technicke svietidla, odkial a ake ste brali? mozes dt foto? vdaka..
Odpovedať
@ramoon vizualizacia je kozmeticky doplnok svetelnotechnickeho projektu. S tymto nesuhlasim akosi ... "Tretia moznost je spracovanie projektu ako posudku predajcu na zaklade jeho skusenosti vo forme vyberu osvetlenia a zostavenie cenovej ponuky ktora je vatsinou zadarmo." ... to si cucne z prsta? Nemusi to splnat ziadne "predpisane" odporucane poziadavky na osvetlenie konkretnych priestorov a casti priestorov? Intenzita osvetlenia, rovnomernost osvetlenia atd? ...
Odpovedať
@kriloter vobec si to aspon v mojom pripade necucali z prsta, ked som si vybrala nejake svietidlo pani ktora riesila projekt mi spravila vizualizaciu konkretneho svietidla ako bude svietit na zaklade poctu luxov ktore svietidlo malo, rozhodne mi neradili len na zaklade ceny a dizajnu ale aj funkcnosti svietidla a to je podla mna podstata takychto rad odbornikov.Tiez okrem intenzity svietidla brali do uvahy aj farbu svetla podla typu miestnosti....je to porste cela veda ani som si nemyslela ze je to take zlozite :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Nam udelali projekt osvetleni zdarma, nemame zadne vizualizace, ale takto nam to staci.
Odpovedať
@cicuska ano, ale to nie je na zaklade skusenosti ale vypoctov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter normy osvetlenia su hlavne pre administrativne, obchodne, vyrobne priestory ktore su casto kontrolovane aj hygienou. Pre tieto svietidla existuju aj data do vypoctovych softwarov. Pre domacnosti su len odporucane normy ale dodrzane nemusia byt vobec. Osvetlenie sa posudzuje pri vybere svietidla klientom ktory si vybera na zaklade designu a predajca zhodnoti ce je svietidlo vhodne pre dany priestor do ktoreho si ho klient vyberie. Pre taketo svietidla vatsinou data pre vypocet neexistuju takze nieje mozne co pocitat.
Odpovedať
Profilova fotka
@cicuska Pocet luxov ma ziarovka ktora je vo svietidle. Svietidlo ma ale ucinnost a charakteristiku vyzarovania svetla cize ak ma ziarovka teda zdroj 1000lx a je pouzita vo svietidle ktore ma roznorode tienidlo vysledok moze byt aj 500lx. Pre bezne bytove svietidla ale neexistuju data pre tieto svietidla takze vypocet v napr DIALUXE nieje mozny.
Odpovedať
Profilova fotka
Vypocty sa robia napr v DIALUXE, RELUXE, LITESTAR. Su casto volne stiahnutelne a obsahuju casto aj data poprednych vyrobcov svietidiel. Niektory vyrobcovia maju tieto data aj na svojich strankach k stiahnutiu takze vypocet si mozete spravit aj v domacich podmienkach.
Odpovedať
@ramoon a jeje, radsej hamovat ako banovat :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň prajem. Na základe vyššie uvedených otázok by som Vás chcel informovať, že naša spoločnosť robí návrhy osvetlenia interiéru a exteriéru zadarmo, samozrejme s podmienkou, že vybrané svietidlá si od nás zakúpite. Výstup z návrhu spočíva vo vytvorení tzv. svetelného parku zakresleného do vášho pôdorysu, cenovej ponuky a detailnom popise svietidiel. Pri návrhu sú zohľadnené rozmery miestností, farebné kombinácie stien a nábytku, celkový dizajn a účel miestnosti a v neposlednom rade požiadavky zákazníka. Našou prioritou sú efektívne návrhy za prijateľnú cenu. Pri návrhoch pracujeme s klasickými svietidlami všetkých dostupných značiek až po svietidlá s najmodernejšou LED technológiou. Na spracovanie svetelno-technického 3D projektu využíva naša spoločnosť software Dialux, kde samotný úkon je adekvátne spoplatnený. V súkromnom sektore by to viacmenej zbytočne navýšilo investíciu do osvetlenia. V prípade otázok nás môžete kedykoľvek kontaktovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?