Max sila ziarovky + kupa led ziaroviek

Zdravim, dnes sme zakupili svietidla do domacnosti. Potrebujem este doobjednat ziarovky - intenzivne zvazujem kupu led ziaroviek. na niektorych lustroch je oznacenie max60w, na niektorych je oznacenie 40W. svietidla kupovala manzelka - vyberala podla vkusu - ale poviem pravdu ze mna by na tento parameter ako laika tiez nenapadlo pozerat. ak kupim ledziarovky, mozem aj do tych ktore su oznacenie max 40 w kupit ledky 10W ?- tie by mali svieti ako klasicka 60 w ziarovka. Pripadne aj silnejsie - neviem ci je to potrebne s ledkami nemam skusenosti. staci napr do obyvacky a do kuchyne 10w ledky? mate nejake overene za rozumnu cenu? potrebujem ziarovky s roznymi paticami (e14, e 27, G9, ) zatial mam odporucania na tieto: http://www.alza.sk/verbatim-classic-a...
Odpovedať
@otec87 Nazdar, obmedzenie je samozrejme len na prikon. Cize jasne, mozes tam dat kludne cokolvek co bude mat realnu spotrebu mensiu ako je uvadzana. Co sa tyka overenych, tak zatial velmi nie, lebo ich mam 3 dni, ale v Mercury Markete kupovane za 4 eura, svietivost dobra. Avsak nieje to zase nijaka znacka, uvadzana svietivost 16 000 hodin, comu neverim, ale to je druha vec :) Zalezi aj od farby svetla ktoru preferujes, aj podla toho by si mal vyberat. (tepla, neutralna, studena).
Odpovedať
Profilova fotka
10 je menej nez 40. Aj 60. Takze kludne daj 10.
Odpovedať
Profilova fotka
treba brať do úvahy aj to, aký tvar - typ má LED žiarovka. Ja som kupovala klasické vidiecke keramické lampy na homeedition , a dať tam LED žiarovku napr. typu "kukurica" vyzerá ako päsť na oko. Takisto je veľmi dôležitá farba svetla, nepáči sa mi "studená" farba ale skôr teplejšia ako u klasických žiaroviek. Takže najleošie ich vidieť naživo a dať si ich v obchode aj vyskúšať.
Odpovedať
Profilova fotka
nevyberaj takto narychlo, trochu sa v tom zorientuj: - dolezity parameter je teplota svetla, klasicke ziarovky maju cca 2700 K, cim vyssie cislo, tym "modrejsie" svetlo, kazdemu cloveku a priestoru vyhovuje ine - kup najprv 2 rozlicne na skusku a potom sa rozhodni,co Ti vyhovuje a kde viac - ako uz pisali ludia vyssie, ten udaj na lampe je prikon, aby sa to svietidlo stihalo chladit, vsetko nizsie je OK, a niekedy to zvladne aj vyssie prikony, ale nemusi - a moze to svietidlo zhoriet (doslova, a koledujes si tak o poziar) - pre intenzitu sa nepozeraj na skatulku, kde pisu, ze 10 W LED = 70 W klasicka ziarovka, moze to platit, aj nemusi. Viac smerodajny udaj je svetelny tok, udava sa v lumenoch, tento udaj by na skatulke mal byt - ak nie je, neber, je to divny vyrobca. Pre porovnanie s obycajnymi ziarovkami: 40W - 400 lm, 60W - 550 lm, 75W - 900 lm, 100W - 1200 lm. Samozrejme, zavisi aj od tvaru LED ziarovky, ale narychlo staci aj takto. Hlavne nenakup naraz 20 LED ziaroviek, lebo zistis, ze svietia inak, ako si chcel, kup 1-2 ks na skusku a az potom dalsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten limitovaný príkon je daný u svietidiel ich konštrukčným vyhotovením. Niektoré svietidlá majú napríklad látkové tienidlo, alebo plastové prvky a preto je príkon limitovaný. Týka sa to klasických žiaroviek s wolfrámovým vláknom, ktoré vydávajú aj teplo, tak aby neprišlo k poškodeniu svietidla. Ak tam dáš LED-ku, ktorá nehreje, jej výkonnosť je na tebe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?