Led pas so zmenou teploty farby

Ahojte, chcem poprosit o Vase tipy a rady ohladom led pasov. V obyvacke a kuchyni domu budeme mat na strope 3cm a 5cm siroke priznane hlinikove profily, v ktorych budu led pasy. Do kazdeho profilu planujem dat vedla seba 2 ks pasov a chcem mat moznost miesania studenej a teplej bielej. Mam teda dve moznosti - kupit 2 pasy, ktore budu mat uz v sebe moznost miesania tychto dvoch spektier, alebo dat do profilov 2 pasy, z ktorych jeden bude mat teplu a druhy studenu farbu. Ktory z tychto sposobov by ste odporucali na zaklade vasich skusenosti? Ja som skor nakloneny moznosti dvoch samostatnych pasov a kedze uplne studenu bielu by sme zrejme ani nevyuzili, mozno by bolo zaujimave skombinovat teplu + neutralnu bielu. Co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
@androo Ahoj mam pribliznu predstavu co chces spravit, ale nech rozmyslam akokolvek stale mi nejako unika pointa toho. Keby si to mal v nejakom ateliery kde potrebujes korigovat teplotu svetla pochopim, ale v kuchyni a obyvacke? S odstupom casu budes asi aj tak pouzivat len jednu farbu. Ale proti gustu ziaden disputat. Ake mas moznosti riadenia? 1) vypnut/zapnut tj. na kazdy pas jeden vypinac 2) nieco High End napr. DMX kontroler, KNX, PLC, atd 3) sonoff a mobilna apka 4) arduino, raspberry pi, beagle bone, STM32 atd V kazdej z tychto moznosti sa da pouzit aj aj, ale asi uz keby som to riesil dal by som dva oddelene pasy kazdy inej farby. Ked sa s jednym nieco stane aby si nemusel menit dvojfarebny pas (tipujem ze bude drahsi).
Odpovedať
@androo kombinovany pas tepla/studena riesi neutralnu bielu tak, ze svieti tepla aj studena naraz, co nie je bohvie co, hlavne ked ten pas vidis, hoci aj za difuzorom. Okrem toho vtedy svieti s dvojnasobnym vykonom. Takze ked chces kombinovat tepla/neutralna, asi len 2 pasy, ako pises.
Odpovedať
@peter_durfina Dakujem za prispevok. S tym co pises, ze casom budem zrejme pouzivat jednu farbu zcasti suhlasim. Kedze ale budeme mat inteligenciu, prislo mi fajn aspon takto mat moznost nejako tie svetla ovplyvnit a zaujimavo integrovat do systemu. Takze budem mat moznost kazdy pas zvlast regulovat. A to s vymenou pasu pri poruche si dal tiez velmi dobry argument, takze asi pojdem do riesenia 2 pasov roznej farby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?