Vnutorne omietky na tehlu svojpomocne

Hladam ludi co si robili sami vnutorne omietky ( asi vapenno cementove tzv VPC ) alebo vedia poradit presny postup vratane naradia. Pozeral som nejake videa precital zopar postupov ale nemam pocit ze viem ako na to. Podla ktoreho navodu ste sa to naucili ? Ktore naradie na ktoru vrstvu ? Potrebujem pripravit garaz na branu a v ramci toho som myslel ze si to vyskusam. Kedze to je garaz tak preto VPC lebo su pevnejsie a tam do steny buchnem urcite casto. Interier uz asi necham na profikov.
Odpovedať
1
2
ked nechas tych par m2 naviac na profikov nebude ta to stat o tolko viac, urcite menej ako naradie a cas straveny nad tym ...takze nechapem naco to chces robit ...
Odpovedať
@shadowmilan to nie je dolezite preco lebo by sa cela tema zvrhla na debatu o tom.... hladam ludi co to robili a chcu pomoct alebo poradit ako sa to naucili. Dik za pochopenie.
Odpovedať
@panak okej :) ja som len zvedavy
Odpovedať
@panak ja som si robil omietky sam. Ale radšej radiť nebudem, lebo výsledok nebol dobrý a po kumbale a troch ďalších stenách som radšej zavolal profíkov :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@panak - pripraveny podklad (ocisteny, napenetrovany) - daj si kazdych cca 80-100cm zvislo takyto profil (http://www.produkt-sk.sk/images/listy...) - zacinas odspodu nahadzovat omietku medzi tie profily a latou stahujes - chce to trochu zrucnost, prist na grif , nahahodit vela/malo aby si to stihol zarovnat vyhladit postupne bez prestavky jedno "pole" Tak by som to robil ja keby som to mal robit... Da sa to aj bez tych list, ale neodhadnes tu hrubku bude to fakt krive nedohladis to, ani pre ucely garaze... Niekedy sa namiesto listy davala hladka betonarska ocel - pruty tie sa samozrejme pri zavadniti omietky vytiahli...
Odpovedať
@panak ... Na tehlu porozmýšľaj nad suchými omietkami. Ak by som si dovolil predsa len drobnú radu.
Odpovedať
@richard71 Tie listy tam nechat ? Pocul som nazor ze vybrat po dokonceni "pola". Taktiez vraj na tehlu penetrovat netreba ale zase treba navlhcit steny. Dokonca vlhcit aj prve 2 dni po naneseni. Ak je stena rovna staci 1cm ? Hladidla su rozne. Material rozny. Ake su skusenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
@panak klasický postu je: na tehlu sa hodí murárskou naberačkou cementový špric...(voda, trochu piesku, cement) spraví sa (alebo kúpi) jadrová omietka... hodia sa dve zvislé čiary omietky a vtlačia sa do nich vodíta ( napr hoblované tenké latky) a zrovnajú vodováhou ....nechá sa to trochu zatiahnuť....hodí sa omietka medzi laty a hoblovanou latou s stiahne do roviny....laty sa vyberú...drážky zahádžu a latou (hoblom) dorovnajú... tretia vrstva sa naťahuje vápenná "pucovka" (na navlhčenú alebo nevyschnutú jadrovú omietku)....a tá sa hladí filcom.... Ako amatér to môžeš s veľkou pravdepodobnosťou sfušovať....tak že by som to nechal na tých čo budú robiť vnútorné omietky :-) Je hromada iných vecí kde sa dá ušetriť, na ktoré treba len trpezlivosť ....a netreba GRIF a skúsenosť ako na omietku.
Odpovedať
@eagleowl alebo kedze uz tu mame rok 2019, pouzit jednovrstvovu omietku a tu potom namalovat akrylatovou farbou a nie klasicky vapnom :-D
Odpovedať
@gashtaan - stale sa tak robi, kupis 1 tatru kopaneho piesku za 100eur, do sudov spustis nehasene vapno, kupis cement, k tomu vrchnu napr. VivaInterior, rohovniky a mas omietky do celeho domu za par sto eur. Nevyhodou je vysoka pracnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan iste....čím viac napredujeme tým rýchlejšie a predovšetkým "kvalitnejšie" postupy sa volia :-) ....potom aby mal človek strach do takej steny vŕtať dieru aby to nespadlo....ááá pardóóón....veď do tej dnešnej "tehly" stačí zatĺcť plastovú hmoždinku aj bez vŕtania.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Steny napenetrovat - nastriekat rozprasovacom. Od spodu po vrch natiahnut pas malty, do malty vtlacit rychloomietnik 6mm, omietnik zrovnat vodovahou. Takto postupne vo vzdialenosti cca 1,5 m od seba lepit rychloomietniky po celej stene. Zarobit si vapennocementovu maltu - zlozenie piesok/vapno/cement/penetrak/lepidlo/voda. Natahovat na stenu hoblikom v dvoch vrstvach, druhu vrstvu stiahnut hlinikovou latou na omietnikoch. Finalna vrstva feinputz. Takto sme si spravili omietky v celom dome. Rychloomietniky nechat v omietke, ani ich nie je vidiet, nekoriduju atd. Omietky mame spravene takto pred 7 rokmi.Ziadna velka veda to nebola.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daniella8 Rozumiem spravne ze ste si miesali maltu sami ? Preco lepidlo a penetrak do malty ? V akom pomere vsetko ? Co je to hoblik ? Poznam iba hoblik na drevo. Medzi prvou a druhou vrstvou ste matlu nechali uplne stvrdnut ?
Odpovedať
Profilova fotka
Pouzi jednovrstvu omietku od cemix vrecovanu len pridas vodu. Hoblik je rovna lata alebo siroke hladitko. Nanasal som to hrebenom 1x1cm po miernom zavadnuti vyplnil hreben normalnym hladitkom a zapucoval filcovym hladitkom a je to ok
Odpovedať
@panak chlape, ty to sám nerob. keď nemáš žiadne info ani skúsenosti. ani náradie, ani gryf. a keď ti nestačia ani blbovzdorné videá na yt.
Odpovedať
@wolodymyr Velveta ? Ak ano tak gletova ci filcovana ? Mas nejake foto z procesu ? Dik
Odpovedať
@eagleowl nejako sa stracam... jednovrstvove omietky su podla teba nekvalitne, ci o com teraz?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan je to vec menšej pracnosti na úkor kvality..... klasická skratka 2 v 1 .,.. samozrejme žiť sa s tým dá😁,.. okrem toho pre niekoho kto to robí prvý raz by podľa mňa mal byť lepší výsledok keď spraví pucovku tenkú aby nenarobil kopce.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan je garaz nie obyvacka ;-) @panak robil som len cemix a MVR UNI a iba hladenu filcom no z tvojich komentov si neznaly tak skus na malej stene co zapraces regalmi a kazdym metrom budes lepsi a lepsi :-)
Odpovedať
@eagleowl v com konkretne je jednovrstvova omietka nekvalitnejsia?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan v tomto že jadro je tvrdé.....odolnejšie a lepšie drží na podklade.....
Odpovedať
@eagleowl o tom velmi pochybujem, mas to cim podlozit?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan sekal som už do rôznych omietok....tak že osobná skúsenosť.... lebo som sa veľa ráz sťahoval.... presviedčať Ťa nemám prečo. Dnes sa robí veľa veci tak aby to bolo čo najrýchlejšie....(SDK namiesto omietok...farba na hrdzu. parkety na klik a podobne...)
Odpovedať
@wolodymyr tak rekonstrukciu celeho bytu v panelaku som zvladol aje ked som vela brusil potom. Vypadnute casti omietky a stierku. Je mi jasne ze toto bude tazsie. Ale tak navstevu do garaze nepustim a problem bude vyrieseny. Hlavne nech to drzi na stene :) Mozes prosim poslat presne link na ten Cemix ? Je ich viacej dik.
Odpovedať
teraz mi este napadlo ze droty co boli vo vencoch musim niecim pretriet aby hrdza neprerazala cez omietku ? co odporucate ?
Odpovedať
Profilova fotka
@panak originálny PVC podomietnik stojí 1€ / 3 m....
Odpovedať
Profilova fotka
@panak je to cemix jednovrstvova vapenocementova omietka presny nazov si nepamatam.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak droty skus troch obnazit teda ak myslime tie viazacie a odstikni a zatri zakladovkou a das na to miesto viacej omietky. Ak trcia roxory je zle osadenie zeleza
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ak pouzijes tie so sietkou tie uz asi tazko vyberies..
Odpovedať
@wolodymyr ano viazacie... dik natriem Cemix su 3. Obycajna, biela alebo lahcena. https://www.cemix.sk/produkty/84-VRCH... https://www.cemix.sk/produkty/84-VRCH... https://www.cemix.sk/produkty/84-VRCH...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?