Vápenosádrová omítka

Poslal jsem poptávky na sádrové omítky a přišly mě dvě nabídky na vápenosádrové omítky. Prosím zdejší omítkáře nebo znalé o odpovědi na otázky, jaký je rozdíl mezi sádrovou a vápenosádrovou omítkou. Jde mi hlavně o vzhled a o to, zda vápenosádrová omítka má stejné vlastnosti jako omítka sádrová - opravitelnost, práce s vlhkostí, ph apod. ? Nejsou ty strojové omítky nejlevnější, tak abych dostal to co požaduji. Nabídnut mi byl hasit 150 a maxit ip 23E. Předem díky za reakce.
Odpovedať
Nikdo nemá omítku maxit ip 23E nebo jinou vápenosádrovou? :-(
Odpovedať
@r4d3k74 sadrove omietky si ľudia dávajú mysliac si ze to bude ako sklo...hladké a bez chyby. Zatiaľ som nevudel sadrovu omietku aby ju nebolo treba vyspravit alebo celoplošne stierkovat. Co tak vapeno-cementova omietka? Lepsie trpí vlahu napríklad než sadra.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, norma pre sadrové omietky uvádza viacej typov omietok. Podľa % obsahu sadry sú označené triedou B1 až B7. Trieda B1 a B4 sú sadrové omietky a obsahujú viac ako 50 % sadrového spojiva a nie viac ako 5 % vápna (B1 obyčajná omietka, B4 ľahká sadrová); trieda B2 a B5 je pre omietky na báze sadry a obsahujú menej ako 50 % sadrového spojiva, ale nie viac ako 5 % vápna. Trieda B3 a B6 je stanovená ako sadrovovápenná malta na omietky, kde podiel vápna je vyšší ako 5 %. Vlastnosti omietok a ich triedy by mali byť uvedené vo Vyhlásení o parametroch. Nedá sa povedať, čo je a nie je kvalitnejšie. Každá má iné zloženie. Všetko závisí aj od vašich požiadaviek. Čo sa týka práce s vlhkosťou v interiéri, sadra z omietok reguluje najmenej vnútornú vlhkosť. Najviac vlhkosť regulujú hlinené a vápenné omietky s pórovitým povrchom, potom sú to vápennocementové omietky a až tak sadrové. Z Baumit produktov do kategórie sadrových omietok patrí Baumit RatioGlatt L a ručná omietka UnoGold, do kategórie omietok na báze sadry Baumit RatioGlatt a Ratio 20.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?