Sucha omietka kuchyna

Caute. riesili ste niekto sadrokartonove omietky lepene na tehlu? Jedna sa hlavne o kuchynu kde budu policky vesane na stenu, kotvene budu az do tehl, ale riesili ste neaku vystuhu medzi tehlu a sadrokarton? alebo ste len dali hustejsie osadzovaciu maltu? dik za info
Odpovedať
skus nam este blizsie vysvetlit co mas na mysli pod pojmom "sadrokartonove omietky" a "osadzovacia malta"
Odpovedať
https://gipsol.sk/sucha-omietka-4
Odpovedať
@matkodrobny výstuhu neriešiš lebo to kotvíš do tehly a sadrokartonova doska sama o sebe unesie celkom dosť (myslím že 15kg na kotvu). Len pri tej suchej omietke treba byť obozretný vo vlhkom prostredí (kuchyne, kúpelne bez dobrého odsávania pár) a zle zateplených obvodových stien, lebo ten obklad posúva kondenzačnú zónu viac do interiéru.
Odpovedať
Dik za info, ono sa nebojim ani tak nosnosti, ale skor aby sa ten sadros neprelomil, ked sa ta skrinka bude dotahovat...ale tak standardna sirka skrinky je 60 cm takze ked nebudem davat len kraje a stred dosky ale kazdych 30 cm tak by to malo byt ok (pri rozmere dosky 120X275x12,5).
Odpovedať
Profilova fotka
@matkodrobny tak vo vyske kotvenia daj maltovy pas alebo cim sa to lepi na stenu vzacsa je to 5cm pod vrchom hornej skrinky a ostatne uz musis vediet ty kde budes kotvit ved aj vypinace projektujes pred
Odpovedať
Ano, vsetko uz mam navrhnute. Len vyrobca kuchyne povedal ze pre montaz je potrebne vystuzit stenu co sa aj mne zda zbytocne lebo ved ta skrinka bude na stenu tlacit plochou medzi kotviacimi hmozdinami. Takze staci len castejsie dat maltu, na to sa zase na mna divne pozerali tipci ktori robia tie omietky ze s takou poziadavkou sa este nestretli. Dufam ze to nerobia prvy krat :D.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?