Dajú sa staré obklady prelepiť a omietnuť?

V 3 miestnostiach v zdravotníckom zariadení máme staré 35-ročné nemocničné obkladačky, ktorých sa chceme pri rekonštrukcii priestorov zbaviť. Sú na stenách od podlahy až do výšky 2 metrov. Pôvodne sme mysleli, že ich prikryjeme sádrokartónom, ale zistili sme, že by to bolo 2x drahšie, ako keď sa odtlčú a spravia sa vysprávky a nové omietky. Teraz nám ale jeden chlapík, ktorý nám robí cenovú ponuku poradil, aby sme tie obklady nechali na stene, že ich namaže nejakým zázračným (pieskovým?) lepidlom, na ktoré natiahne sieťky a omietku. Je to ok? Robieva sa to takto? Nebude sa to časom odlepovať?
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba žiadne zázračné lepidlo. Stačí na to flexové lepidlo triedy C2.Dá sa to tak urobiť.Úplne bez obáv.
Odpovedať
@priadka to zázračné pieskové lepidlo sa volá adhezny mostík. Áno takto sa to odporúča robiť.
Odpovedať
Ďakujem páni. Bude to teda v poriadku. Mali sme obavy, či to nie je nejaka neoverená habaďúra, aby nám potom o 2 roky nezačali omietky zliezať zo stien. A keď budeme potom do stien navŕtavať kotvenia na police a pod., nevadí, že tie obkladačky pod omietkou prasknú? Nepopraskajú z toho aj omietky? Máme sľúbenú produktovú podporu Ceresit, tak dúfam, že to flexové lepidlo triedy C2 má Ceresit v sortimente...
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka Ak su tie okladacky hladke staci ich natriet kvalitnym betonkontaktom a potom sa uz da pokracovat dalej. Daju sa na stare obklady nalepit nove obklady alebo aj natiahnut omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka no ked budete vrtat, tak cez obkladacku pomale otacky a diamantovy vrtak a malo by to byt v pohode. manzel tak vrta policky, kde si ja zmyslim a zatial nepraskla ziadna obkladacka
Odpovedať
@sissik dakujem za upozornenie
Odpovedať
@jmomietky co je to betonkontakt? My si potrebujeme vystacit so znackou Ceresit, lebo nam poskytnu vybrane produkty bezplatne. Ma Ceresit v sortimente nejaky ten adhezny mostik, betonkontakt alebo vhodne lepidlo?
Odpovedať
ja by som ich odbil a hotovo v kuchini cca cca 5 m2 za 15 min ,
Odpovedať
@vrajmantak Ja len malu poznamocku, ak by im to mala robit firma tak sa aj to "drobne" odbijanie moze vysplhat do astronomickych (cenovych) vysok. My prave ideme rekonstruovat byt a nad cenovou ponukou od firmy sa mi poriadne zatocila hlava... A to ide len o byt. Ak je tych metrikov viac tak sa to vie riadne predrazit. :-x
Odpovedať
@priadka material daju bezplatne, ale neporadia vam zadarmo ako ich pouzit? Od ceresitu je na to vhodny tento nater: http://www.ceresit.sk/produkty/cn94/
Odpovedať
@vrajmantak no, len kuchyna je pohodicka, tam to mate za 15 minut odbite a vynesiete to v 4 vreciach do kufra, odveziete do 2 zbernych dvorov a hotovo. Ale my mame v 3 miestnostiach s rozlohou 65m2 obklady po obvode stien do vysky 2m, po celom obvode stien. A tie obkladacky su stare socialisticke spred 35 rokov, slo by to dolu aj s kusmi tehal... Uz sme sa v podstate rozhodli, ze tam tie obklady nechame a preplacame to omietkou. Co sa tyka adhezneho mostika, prosim este @gashtaan @slavoslav @antonmesaros @jmomietky o dobru radu. Totiz firma, ktora nam to ma v aprili robit, tak pan sa vyjadril, ze Ceresitovy adhezny mostik uz nie je tak kvalitny ako kedysi, vraj Ceresit zmenil recpturu. On ho neodporuca pouzit, lebo nam potom neruci za to, ze sa nam omietka nezacne o 2 roky zlupovat. Tak to by som neada riskovala. @gashtaan dakujem za odporucanie adhezneho penetraku CN94, ale som prekvapena, lebo pan z dodavatelskej firmy hovoril o inom produkte - CT19 supergrip penetracia. Je v tychto 2 produktoch nejaky rozdiel? Bola by ta CN94 kvalitnejsia ako CT19?
Odpovedať
proste treba sa chytiť prace
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uz sme sa v podstate rozhodli, ze tam tie obklady nechame a preplacame to omietkou. Co sa tyka adhezneho mostika, prosim este @gashtaan @slavoslav @antonmesaros @jmomietky o dobru radu. Totiz firma, ktora nam to ma v aprili robit, tak pan sa vyjadril, ze Ceresitovy adhezny mostik uz nie je tak kvalitny ako kedysi, vraj Ceresit zmenil recpturu. On ho neodporuca pouzit, lebo nam potom neruci za to, ze sa nam omietka nezacne o 2 roky zlupovat. Tak to by som neada riskovala. @gashtaan dakujem za odporucanie adhezneho penetraku CN94, ale som prekvapena, lebo pan z dodavatelskej firmy hovoril o inom produkte - CT19 supergrip penetracia. Je v tychto 2 produktoch nejaky rozdiel? Bola by ta CN94 kvalitnejsia ako CT19?
Odpovedať
Profilova fotka
@priadka Ak by som ja chcel dat omietku na stare obklady, urcite by som pouzil kvalitny betonkontakt, napriklad od firmy Temer group, Alebo od firmy Ištok. ZA Temerov betonkontakt by som dal ruku do ohna. Takto som lepil na stare kachličky novu dlažbu. Urcite by na betonkontakte držala aj omietka.
Odpovedať
@jmomietky dakujem za tipy na znacky betonkontaktu, pozriem sa na to, resp. odporucim dodavatelovi prac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?