Odpoveď na príspevok od mordor44:
Ahojte, treba sietkovat okolo rohov okeneho vykle… @mordor44 ak to nechcete zarovnavat na tych 90 stupnov, pouzite hlinikovy nie plastovy rohovnik ten je poddajny a da sa "roztlacit" do urcitej miery aj na vacsi uhol ako 90.Odpoveď na príspevok od mordor44:
Ahojte, treba sietkovat okolo rohov okeneho vykle… @mordor44 Plastové/hliníkové rohovníky sú iba "zlepšovákom" posledných období. V minulosti ich nepoznali a vedeli robiť krásne hrany. Dá sa to aj teraz... len musíš nájsť vyúčeného murára, nie krajčíra, ktorý si otvoril živnosť a svojvoľne sa prerekvalifikoval na murára. (a bez polotovarov zo stavebnín si ani len neprdne)Odpoveď na príspevok od mordor44:
Ahojte, treba sietkovat okolo rohov okeneho vykle… @mordor44 osekať, zarovnať a urobiť 90° uhol. Inak to bude odgrcané a budete sa na to musieť kukať po zvyšok života. Treba to urobiť poriadne. U vás by som odporúčil sieťkové plastové rohy, ktoré pokryjú väčšiu plochu a pomôžu vyrovnať. Kovové sú síce presnejšie, ale dávajú sa na rovnú stenu. To, čo tam máte vy, sa nedá nazvať ani rovné, ani pekné, ani dobré.. A nie som si istý ani správnosťou ukotvenia toho okna.. Buď máte steny krivé tak, že vám ide chalupa každú chvíľu spadnúť, alebo to okno je krivo osadené. Nejde mi to do hlavy, čo sa tam deje.. Nejaké paranormálne javy tam musia byť..Odpoveď na príspevok od mordor44:
Ahojte, treba sietkovat okolo rohov okeneho vykle… @mordor44 Až teraz som si rozklikol fotografiu a úplne sa stotožňujem s tým, čo písal @zicher. Videl som toho veľa, ale špalety kolo okna zúžujúce sa smerom do izby som v RD ešte nevidel. Rozšírujúce sa do izby, to hej, občas sa to robí kvôli lepšiemu presvetleniu izby, ale tak ako to máš Ty ???... Hm,.. určite to robil ten krajčír-murár, alebo Pat s Matom... Rýchlo to prerob! Sám to urobíš krajšie, než ten "odborník". 😃Odpoveď na príspevok od zicher:
@mordor44 osekať, zarovnať a urobiť 90° uhol. Ina… @zicher ono je to len opticka iluzia ze sa to stensuje z hora dole, jedine co mi vadi je ze od okna to ide k stene pod uhlom a nie kolmoOdpoveď na príspevok od mordor44:
@zicher ono je to len opticka iluzia ze sa to ste… @mordor44 hovorím, že paranormálne javy, lebo inak mi to hlava neberie. Okey, v každom prípade je treba to urobiť poriadne a rovno, lebo budeš mať problémy pri osádzaní parapetov. Podľa žalúzíí sa jedná o fotku z exteriéru. Predpokladám, že niekto tam len krivo pricapol polystyrén. Tak vezmi nožík a skús to urezať podľa uholníka. Ak je to murivo, tak pomôže iba sekáč a kladivo, či príklepka s plochým sekáčom. Určite by som toto nenechával tak.