Sadrove omietky v decembri

Zdravim,môžem dať spraviť strojové sadrove omietky v decembri? Dom je z vpc a zateplený 30cm eps.
Odpovedať
Tak našiel som tu zopár tém. Takže treba kúriť a vetrať čítam všade. Vetrať na vetracky či prievan spraviť sem-tam? Teplotu mám konstantnu vnútri okolo 15C teraz aj keď mrzlo cez noc. Asi by bolo dobré spraviť rekuperacku
Odpovedať
Profilova fotka
@salamawec ja by som to uz nechal. Urob to radsej na jar, ale ak to suri tak musis kurit aby to vyschlo...
Odpovedať
Profilova fotka
takúto vec a môžete ,,makať,, :-| https://naradieshop.sk/1111111004734/...
Odpovedať
skúšal si nejakú stránku výrobcu sadrových omietok? každý výrobca na svojich produktoch uvádza odporúčané teploty a niektorí aj vhodnú relatívnu vzdušnú vlhkosť. Ak je dom z VPC a máš steny zateplené extrudovaným polystyrénom, myslíš že tam v zime bude teplo? A chceš pracovať v hubertuse s čiapkou na hlave a budeš dúfať, že si to Tvoja strojová omietka nevšimne? Text od prvého výrobcu, ktorého mi strýko gúgel vyhodil: "Teplota vzduchu, materiálu a podkladu nesmie počas spracovania a tuhnutia materiálu klesnúť pod +5°C a vystúpiť nad +30°C. Priame vyhrievanie omietky je neprípustné. V prípade použitia vykurovacích zariadení, najmä plynových ohrievačov, je potrebné zabezpečiť dostatočné priečne vetranie miestnosti. Neprimiešavať žiadne iné materiály." takže ?
Odpovedať
@yeti_team momentalne mam vnutri 17 C bez kurenia a dokoncim provizorne aj rekuperacku,takze vlhkost by nemala byt problem. teraz sa ma ochladit,uvidim ako bude vnutri. Len ked zapnem radiator elektricky na dve hodky,tak teplota stupa. nieco na tom pasivnom dizajne bude a ako dokoncia omietky,tak bude vyzrety beton asi mesiac.tak by som mohol podlahovku pustat pomaly.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?