Pruzny spoj v murive - dilatacia aj v omietke ??

Dozvedel som sa, ze ak je priecka Ytong napojena pruzne an obvodove murivo (co je standard) cize s dilatacnou medzerou tak ta musi byt aj na omietke. Po naneseni a zavednuti omietky sa zareze v rohoch (kde je pruzny spoj na murive) po celej dlzke napr hladitkom (prereze sa omietka) a spara sa nasledne vyplni tmelom a vo finale premaluje. Poculi ste o tom uz ? Premna je to novinka
Odpovedať
nikto nevie ? To ako robite omietky v pruznych spojoch (priecka-obvod) pri ytongu ??
Odpovedať
@jolaus100 nic take som nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 Pri omietani treba dat do omietky vystuz strojovej omietky. Je to sietka s očkami 10 x 10mm. S oboch stran priecky. Omietka sa nedilatuje.
Odpovedať
@jmomietky toto mam z baumitu od ich technickeho poradcu - ak je pruzny spoj na murive (ytong priecka-obvodove murivo) musi byt dodrzany aj na omietke - postup ktory mi dal. Nyriahnut omietku a spachtlov potiahnut (prerezat) ciaru v rohoch kde je spoj po clej dlzke. Po vyzreti vyplnit tmelom a normalne premalovat. Upozornoval ma ze sietka v rohoch (ak je v murive pruzny spoj (dilatacia) nema co robit) -toto som ale pocul prvy krat a neviem o tom aby to niekto robil, a neviem ci to riskut alebo nie
Odpovedať
@jolaus100 Na Yotongu to asi treba robiť, lebo ten praská ako hovädo.
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 práve že sa to nikde nerobí, všade sa dáva vystuha a drží to dokonale. Nezažil som ešte stavbu kde by to bolo spravené tak ako píše pán s Baumitu.
Odpovedať
@jolaus100 akoze logiku to ma, ale spachtlou urobis mozno tak 0.5-1mm hrubu ryhu... taky posun priecky co ti prenesie takato vrstva tmelu ti rovnako prenesie 10mm vystuzenej omietky bez toho aby praskla. @viktor811 ty uz mas dnes tiez co to napraskane, co? :)
Odpovedať
@gashtaan no ved toto.. 1mm je aka dilatacia.. hovoril ze aj prerezat flexou na zaver a to uz bude dobra medzera ale cele mi to pride nejake komplikovane @jmomietky tak ja idem do omietky Baumit VIVAMAXIMA a podnu sa dava (podla original technickych listovu baumit) lepidlo do beznej zateplovacej sietky Cize postup - lepidlo a sietka na to baumit vivamaxima v hrubke 3-5mm dokopy cele aj s lepidlom mozno 6-8mm vrstvy a este aj vystuzene kvalitnou sietkou - neverim ze to praskne v rohoch bez dilatacie v omietke ale v baumite mi hovorili ze urcite rohy rezat cez vsetky vrstvy a tmelit ! tak ja neviem..
Odpovedať
@viktor811 mas to presietkovane ak tak akou sietkou - zateplovacou v lepide alebo omietkarskou v omietke ? Ked to praska..
Odpovedať
@jolaus100 Ak nevieš poprechádzaj sa tu na MS, zadaj si "praskliny Yotong" a uvidíš o čom to je. @gashtaan ráno mi nechutí, dones večer a napráskame sa .
Odpovedať
@jolaus100 Nemam to nikde, v rohu namam ziadnu prasklinu, sietly podla man hovno pomozu ked to ma uz chut peasknut, tak to praskne aj so sietkou, nechaj to tak ak praskne pretmelis alebo sa na to vys.. lebo ked budes byvat nikoho to srat nebude. Ale mas chut hraj sa podla navodu.
Odpovedať
@viktor811 a ked zadas "praskliny tehla", "praskliny beton" ci "praskliny drevodom", nebude nic?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?