Osadenie plechovej zarubne

Chcem od vas informaciu.Ako by som najlepsie a najjednoduchsie osadila plechovu zarubnu do pivnice.Ked mam hrubku muru40cm.Rozmyslam ze ju dat na pur penu alebo ci je lepsie ju zaliat betonom.A potom som ze navrtam cez zarubnu a beton sroby a niako ju tam nasrobujem.Ale neviem ci by to bolo dobre.A preto by som od vas potrebovala poradit co by bolo najlepsie a najjednoduchsie pre mna na robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslíš vážne. Popros nejakeho kolegu alebo suseda, určite ti pomôžu. A pur pena by podľa mňa stačila.
Odpovedať
@jankazb No myslim to vazne.Aco je na tom zle ked chcem niaku radu tu od vas.Ja si myslim ze stale sa je nieco ucit.Diky.
Odpovedať
@petka456 Najjednoduchšie to máš s PUR penou a najlepšie tak ako píšeš prevŕtať dlhé šróby+hmoždinky /alebo chemické kotvy/ a zárubne vyliať betónom.. ;-) Podľa mňa pur pena po čase sa môže začať mrviť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 ja nemyslím že je niečo zle, ani som ťa nechcela uraziť, ale na takéto už ťažšie práce je fajn privolať chlapa. Ja obdivujem sikovne ženy, ale musíme sa troska šetriť ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne stačí montážna pena ,nízkoexpanzná.Nič viac okrem vodováhy , pár klinov a trochu šikovnosti k tomu netreba.
Odpovedať
@technik007 hadam nemas aj oblozkove zarubne zabetonovane, ked sa bojis, ze sa pena zacne mrvit :)
Odpovedať
@gashtaan Pena vnútri a v pivnici si myslím že je trošku rozdiel...ja som mal penu na oknách a musel som ju vymeniť veríš alebo nie,pre tieto problémy...Možno bola stará pur pena... :-)
Odpovedať
@technik007 PUR pena ak je dobre chranena poveternostnim vplivom tak zostane stale rovnaka este aj farba takze ak sa drolila bolo to asi dobre urobene
Odpovedať
@ferryno V pivnici bude dobre chránewná proti poveternostným vplyvom??? Možno má pivnicu vo vnútri domu možno vonku..a keď má vonku tak ja by som nedával pur penu..Skrutky a zaliať betónom...Je to aj z pohľadu bezpečnosti pivnice lepšie. Môj názor.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Ano mam pivnicu vo vnutri domu.Tak mozno to dam aj na tu pur penu a mozno aj na tie sroby a zalejem ju betonom.Len ja tam mam kamenovy zaklad chalupi do ktoreho som vyrezala otvor takze otvor je dadt nerovny ale niako ju tam uz dame a omietkeri nam spravia spalety do roviny ak sa to podari ale sak to je len pivnica ako sklad na veci ked na dvore altanok nechcem lebo budem mat velku terasu a podzemok nemam az taky velky,
Odpovedať
@technik007 Zrejme si to nepochopil poveternostne vplyvy neznamena ze bude v pivnici ale ze bude riadne omietnuta maltou alebo lepidlom jednoducho bude uzavrena
Odpovedať
@petka456 Tak potom ozaj Ti stačí dať PUR penu, popr. skrutky a dokončiť omietkou...Veľa zdaru.. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 Dakujem.
Odpovedať
@petka456 ;-) 8-)
Odpovedať
zmeraj si vrch zárubne, potom odrež 3 rovnako dlhé dosky, polož tam zárubňu, zaklinuj a vlož tam tie tri dosky. Potom PUR pena , lepšie postupne. Dosky nechaj aj celý deň tam, neutečú. Stále všetko kontroluj vodováhou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?