Oprava omietok okolo otvorov

Zdravím stavbárov. Potrebujem poradiť, ako opraviť - resp. vyriešiť nasledujúce detaily: Ako pomaly finišujeme s vnútornými prácami, čistíme okná a dvere, stále natrafíme na malé detaily, ktoré treba poopravovať. Pri niektorých oknách máme takto popraskané miesta pri APU lištách, niekde sú aj väčšie krátery vo veľkosti 1x2 či 3 cm do hĺbky aj skoro 1 cm. Tieto asi stačí opraviť jemnou štukovou omietkou však? Skôr mi však vadí, že z pod APU líšt vyčnieva okenná páska (tá červená čiaročka pozdĺž APU lišty - 2. foto), Pásky som si sám lepil a niekde tá APU lišta pri realizovaní omietok bola pritlačená k tej páske. Teraz som tú pásku všade odrezal, okno som od lepidla očistil, ale tú pásku pod APU lištou stále vidno. Rozmýšľam ako zakamuflovať tú pásku, nakoľko pri bielych oknách ju ja konkrétne vidím. Len ako na to? Použiť nejaký tmel? Ak áno, tak aký? Keď na ten tmel nanesiem farbu tá nebude praskať? Ak nie tmel, tak s čím by som to mohol zakamuflovať? Riešili ste niekto tento problém? Ďakujem za všetky nápady.
Odpovedať
nám toto urobilo na jednej strane okolo dverí, na ráme kde su zavesené dvere. prasklina okolo apu listy, Nevieme či je to chyba osadenia dverí alebo omietky..+ ako to máme opraviť. Nie je to velké ale vieme o tom... poradíte niekto??
Odpovedať
Najprv k paske :) APU listy sa lepia zasadne na cisty ram okna ale to ste uz asi zistili aj sami.Chybu v omietke nevidim ide skor o vibracie dveri okien pri silnejsom zaobchadzani s nimi,nakolko omietky su po vyzreti tvrde nie pruzne.Oprava je jednoducha.Akrylovy tmel nie je nikdy na skodu :-)
Odpovedať
@kosanakamen Pásky boli lepené dodatočne po namontovaní okien. Preto tie APU listy nevedeli nalepiť priamo na rám okna, nakoľko tak by boli moc blízko k pantu okna. Tu nie je problém s tým, že sa to nalepilo na tú pásku, mne len vadí tá maličká estetická chyba, že sem tam vidno tú červenú pásku. Preto ju chcem nejako zakamuflovať. Skúsim s tým akrylovým tmelom, ale mám s tým zlé skúsenosti pri malovaní rohov pri styku sadrokartónu so stenou. Tam stále vznikajú mikrotrhliny ako ten tmel pracuje. Ale tu skúsim asi fakt len veľmi jemne naniesť, aby sa na ten tmel nemusela naniesť farba :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?