Omietky v starom dome - zmiesana konstrukcia: ako na to?

Zdravim vsetkych sikovnych kutilov a majstrov, potrebovala by som prosim poradit ako presne postupovat pri omietkach v starom dome a co pouzit. Konstrukcia je miesana - tehla a betonove tvarnice, steny su teda dost nerovne a nehomogenne. Momentalne uz mame steny obite na tehlu (muselo to ist dole), vacsie nerovnosti vyspravene. Chceli by sme davat vapenno-cementove omietky, len si nie sme isti ake idealne pouzit v tomto pripade a tiez postupy. Ak by ste mi niekto vedeli poradit presne co by ste dali? Myslim tym vsetky kroky a postupnost a produkty od zaciatku az po final vratane penetrakov, sietky atd... Nasli sme vela postupov ale kazdy je trochu iny a uz mam z toho gulas, co presne nakupit - nerada by som aby sme nieco zabedbali. Za kazdu radu velmi pekne dakujem.
Odpovedať
... máš xyz návodov, tak sa pre istotu pýtaš na verejnom fóre, aby si dostala ešte ďalších xyz návodov či názorov. Každý výrobca má svoj sortiment. Sto výrobcov, sto zoznamov. A predajcovia to ešte skombinuju na násobne viac možností. Skús dať svoj návrh a ten i môžeme upraviť. Takto to bude iba zbieranie ďalších a ďalších postupov. Z ktorých si budeš musiet tak či tak vybrať.
Odpovedať
@worker_falcon jasne, mas v tomto asi pravdu. Len sa do toho pustam prvy krat a mam pocit ze su vsade len polovicate navody a myslim ze teraz potrebujem naozaj uplne zakladne rady... Chapem, ze by to vsetko malo byt od jedneho vyrobcu - pozerala som napr Baumit. Ak som to dobre pochopila odporucaju prednastrek + jadro + stukovu omietku...ale na takyto povrch neviem staci to? A treba este pred prednastrek daky penetrak, alebo to je vlastne samo osebe penetrakom? Alebo miesto toho som tam videla daky regulator nasiakavosti - co je lepsie? Sietky sa davaju medzi jadro a stuku, alebo dovnutra jadrovej vrstvy ( teda tenka 1 vrstva, sietka a potom zamokra este druha vrstva?) A medzi tieto jednotlive vrstvy este nieco, alebo to uz je vsetko? A Baumit mi prisiel dobry, ale neorientujem sa, je nieco lepsie? Samozrejme potrebujeme nieco s co najlepsim pomerom cena/kvalita. Sorry, urcite su to blbe otazky pre niekoho kto sa vyzna, viem, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, pre zmiešané murivá a väčšie hrúbky možno bude ísť lepšie klasickou cestou kombinácie jadrovej omietky a štukovej omietky. Staré murivo ošetriť "špricom" Baumit Prednástrek a na to aplikovať Baumit Jadrovú omietku, je aj pre ručné aj strojové spracovanie. Po vyzretí naniesť ešte štukovú omietku, napr. Baumit VivaMaxima alebo VivaInterior. Dvojvrstvové spracovanie (jadro + štuk) vám aj lepšie prenesie rôzne pnutia z rôznorodého podkladu. Zároveň, ak by to pracovalo, "vypraská" to v jadovej omietke a vrchná štuková vrstva už bude pekná, pripravená na vnútorný náter :) Ak by vám stačili omietky do hrúbky 25, 30 mm a radšej uprednostňujete jednovrstvové omietky, tak takisto naniesť prednástrek a strojová omietka Baumit MPI 25 (jemne hladený povrch, 0,6 mm ako štuk) alebo ručná omietka Baumit MVR Uni (jemne zrnitý povrch, 1 mm zrno). Po vyzretí rovno vnútorný náter.
Odpovedať
@miro_baumit dakujem, urcite pojdeme do viacvrstvovych. Prosim este odporucate aj sietky do jadrovej omietky? Vdaka
Odpovedať
@alane nieeeee, do jadrovej sa sieťka nedáva. to si sa kde také dočítala či dozvedela?
Odpovedať
@worker_falcon no vsak zdalo sa mi to aj trochu divne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som pouzil odsadeny sadrokarton s cirkulaciou vzduchu aby stare tehly dychali ...
Odpovedať
Profilova fotka
@alane Nie, sieťku do jadrovej omietky nedávate.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?