Omietky v dome

Profilova fotka
Neviete nám poradiť ktorá omietka no domu je najlepšia? Nechceme aby steny boli úplne hladké ;-) Ďakujem za každý názor
Odpovedať
Profilova fotka
Vápenno cementové ,nie strojné, alebo sádrové.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton a preco nie stojove?hovorila ze nechce hladke,nie rovne :))
Odpovedať
Profilova fotka
Strojné nemusia byť hladké.Strojné obsahujú zbytočné chemikálie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ťažko takto poradiť, keď to človek nevidí,, v dome všetko o omietkach záleží na stupni vlhkosti v stenách. podľa toho sa vyberá typ omietok. Teda ak ide o starší dom /múry kameň atď/ určite omietky vápenno pieskové (pridaním brizolitu sa dosahuje drsnosť omietky) alebo hlinené omietky. Ak ide o novostavbu /tehla, bet. vence atď./ môžu sa už použiť aj modernejšie namiešané zmesky Vápenno-cementové. Bolo by treba viac info o dome aby sa dalo presnejšie poradiť: Princíp ale je, ak je v dome vlhkosť treba použiť omietku, ktorá je priedušná /vápno,hlina/. Sú EKO a človek nežije v nepriedušnom dome.
Odpovedať
@damijanka žiadna omietka nie je najlepšia, každá má svoje špecifické vlastnosti, určenie a štruktúru. Najbežnejšie používaná vápennocementová má jemnú štruktúru (drsnejšiu ako sadrová), ak chcete ešte výraznejšiu štruktúru treba siahnúť po dekoratívnych alebo fasádnych omietkach so štruktúrou zrno na zrno. Je tiež zaujímavé v interiéri použiť škrabanú omietku a pekne to nasvietiť.
Odpovedať
Mna by zaujimalo ake su rizika ked su sadrove 10mm omietky rucne nanasane v najhorucejsom lete. Rychle, nerovnomerne schnutie...? Casovo to vychadza na jun/jul tak neviem ci mam mat obavy alebo je to v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
Ide o novostavbu, tak neviem manžel by chcel jadrové omietky, sú dobré? Ďakujem Vám za Vaše názory :-)
Odpovedať
@damijanka vapennocementova cemix 073 pekne jemne zrno. Mam nejake foto v profile.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte sa chcem opýtať koľko stoja také strojové omietky, alebo koľko tak asi berú od štvoráka, keď prídu vystierkovať taký dom? My tam máme okolo 200 štvorákov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?