Odpoveď na príspevok od tomasbenc:
Čaute, práve mi schodari dokončili obklad schodo… @tomasbenc si si istý, že ti všade prečnieva cez okraj drevo? Podľa toho budeš uzatvrárať lištami. Je to taká polovičatá robota. Nestačí len nalepiť obklad na schody, treba to aj začisti a uzavrieť. Takže, ak sa to dá uzavrieť dreveným obkladom, šiel by som tou cestou. Ak ti niekde vytŕča stena, tak už ti zostáva len vyplniť dieru a omientuť, ale nebude to nikdy vyzerať pekne. Alebo sa to celé dá zavrieť L lištou, nalepiť na schody aj stenu mamutom.. Lištu pekne rezať pod 45°uhlom pokosovou pílou a pomlay uzavrieť celú stranu. Ako budeš mať riešené zábradlie? Treba s tým rátať. Aby si si neskomplikoval montáž úchytov zábradlia...Odpoveď na príspevok od zicher:
@tomasbenc si si istý, že ti všade prečnieva cez… @zicher Drevo je zarovnane s omietkou na boku, omietka by sa mala už len potiahnuť v jednej rovine až ku drevu. Nie je tam presah dreva cez omietku, takže nič neprecnieva. Zábradlie chcem mať montované zhora na schody. Vykruzovacim vrtákom sa prevrat až k betónu a stĺpiky ukotviť o betón, nebude zábradlie montované z boku.Odpoveď na príspevok od tomasbenc:
Čaute, práve mi schodari dokončili obklad schodo… @tomasbenc Ako pise tu kolega nado mnou @Zicher aby to nejako krajsie ukazalo zaklopil by som to rohovou listou s vonkajsim rohom v dekore stupnov napr. https://www.spalensky.com/e/drevene-l... Dokazes s tym zakryt rozne nedostatky a pekne ti to prepoji stupne so stenou a budu sa zdat masivnejsieOdpoveď na príspevok od peter_durfina:
@tomasbenc Ako pise tu kolega nado mnou @Zicher a… @peter_durfina vdaka za odpoved, miesto L profilu by som pouzil radsej toto https://www.profilovelisty.sk/dub-40x... Predsa, L lista by narusila vzhlad pri priamom pohlade na schodyOdpoveď na príspevok od tomasbenc:
Čaute, práve mi schodari dokončili obklad schodo… @tomasbenc Ked mas omietku zarovno schodov tak to doomietaj a prejdi tenuckou vrstvou cely bok nech je to jednotne a vymaluj. Bude to pekne. Mne osobne listivanie nesedi.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@tomasbenc Ked mas omietku zarovno schodov tak t… @wolodymyr vdaka, tenucku vrstvu mozem aplikovat rovno na malovku, ci mal by som ju ostranit, ci nejakym penetrakom predpripravit?Odpoveď na príspevok od tomasbenc:
@wolodymyr vdaka, tenucku vrstvu mozem aplikovat… @tomasbenc Woloďa asi myslel zabieliť aj bok drevenej obložky :-)Odpoveď na príspevok od sp4jo:
@tomasbenc Woloďa asi myslel zabieliť aj bok drev… @sp4jo jaj, tak to nie, mne sa paci ten viditelny bok tej oblozky. A nie som isty, ci omietka by nezacala praskat na tom mieste, kde je prechod s drevomOdpoveď na príspevok od tomasbenc:
@sp4jo jaj, tak to nie, mne sa paci ten viditelny… @tomasbenc asi hej, môže sa to droliť.. Predsalen to drevo bude pracovať.. Prípadne sa to dá zatvoriť nie L lištou, ale rovnou masívnou lištou a kopírovať horný okraj schodiska.. Medzierku vysilikonovať farbou dreva. a lištu lepiť na mamut, alebo na hmoždiny, ale to by už nebolo také pekné. Dá sa to kopírovať s presahom nad stupnicu cca 2cm a roh vyplniť hranolčekom-krycou lištou medzi okraj a stupnicu, keby tam mala byť medzera. To by vyzeralo celkom pekne..Odpoveď na príspevok od tomasbenc:
@sp4jo jaj, tak to nie, mne sa paci ten viditelny… @tomasbenc doomietať a premaľovať keď sa dá. Ak to bude náhodou pracovať a praskať alebo sa to zašpiní pri umývaní schodov, tak lišta sa tam vždy dá namontovať.Odpoveď na príspevok od tomasbenc:
Čaute, práve mi schodari dokončili obklad schodo… @tomasbenc ja by som to zaomietal a ked omietka zavadne, tak orezavacom by som jemne narezal ten prechod medzi materialmi, nech to praskne vo vytvorenej strbineOdpoveď na príspevok od tomasbenc:
@wolodymyr vdaka, tenucku vrstvu mozem aplikovat… @tomasbenc malovku pokial je to prvonater staci drotenym kartacom poskrabat dat novy film z omietky a zamalovat.Odpoveď na príspevok od sp4jo:
@tomasbenc Woloďa asi myslel zabieliť aj bok drev… @sp4jo nie bok schodov zachovat drevenyOdpoveď na príspevok od prirodokochac:
Netreba sa toho báť, len prechod z muriva na drev… @prirodokochac Kedze mam medzery miestami az 2.5 cm tak postupoval by si tak, ze medzery vyplnit omietkou tesne po drevo. A ostavajucu medzeru vyplnit akrylatovym tmelom? Ci lepsie omietkovym tmelom? Akrylatovy tmel je hladky, omietkovy by mal mat strukturu omietky.