Klince v drazkach a hrdza

Zdravim strechaci. Ma vyznam vyberat klince z drazok, co drzia kable, vodu a odpady pred zahadzanim drazok samotnych? Dom je 30ka porobeton a bude 20ka polys a cast vata (kvoli poziarnotechnickemu posudku). V dvoch diskusiach, co som nasiel, tu niekto spominal, ze to treba vybrat, lebo to zacne hrdzaviet a prebije to az do omietky, ale boli to len dvaja ludia a niekto sa k tomu nejao viac nevyjadril. Logicky mi to nesedi. Ved ak klinec zacne hrdzaviet, tak je v stene vlhkost a to pri zateplenom dome, kde rosny bod by mal byt v zatepleni nemoze nastat. Ak to nastane, tak je vacsi problem ako hrdza samotna. Zle zateplene, alebo prasknuta voda/odpad alebo bohvie co este co moze sposobovat vlhkost v murive. Alebo sa snad mylim? Je pravda ze momentalne mi nejake klince stihli zhrdzaviet, ale dom nie je zatepleny, ma vyskou vlhkost kvoli poteru a ani nie su zahadzane drazky, cize sa na nich vazrazala vlhkost a zhrdzaveli. Ale to je teraz, nie po zatepleni. Vdaka.
Odpovedať
? ved elektrinu chytis sadrou pomedzi klince, tie potom vyberies a zvysok zahadzes klebrom alebo nejakou omietkou,naco ich tam chces nechavat...voda detto
Odpovedať
nema ziadny specialny vyznam vyberat klince z drazok pred zahadzanim. ked mas porobeton, na to ide 20 cm polystyren (a niekde vata), rosny bod mas s prehladom mimo muriva. ak by ti tam vo vnutri nieco hrdzavelo tak, ze by sa ti to prebilo cez omietku, tak mas uz fakt iny problem ako nejaky klinec v stene. to, ze ti teraz nieco zhrdzavelo, je uplne normalne, dom je vlhky z poterov, otvorene drazky, vlhkost sa kondenzuje na kovoch… proste stavba. hrdza na tych klincoch znamena, ze stavba este dozrieva, netreba hned robit paniku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

? ved elektrinu chytis sadrou pomedzi klince, tie…
@kejsix ja viem ze tu je ta moznost. Mne len slo o to, ze teraz to viem krasne vsetko naraz zahadzat a nemusim sa babrat s dvoma/troma etapami, najprv zafixovat sadrou, potom vybrat klince a potom zahadzovat zvysok.
Odpovedať
Profilova fotka
Klince z drážok pri pórobetóne a zateplení 20 cm EPS/vata netreba vyberať. Nemalo by sa ti cez omietku nič prebíjať, ak bude murivo suché.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?