Farba ktorá neplesnivie a neotiera sa

Dobrý deň. Existuje interiérová farba s vápnom na steny ktorá neplesnivie a je odolná voči oteru?
Odpovedať
Profilova fotka
Este sa mi nestalo aby farba na stene plesnela. S oterom je to ine. Ak je vlhkost, plesen chyti vsade.
Odpovedať
@studeneslnko neplesnivie aj mozog?
Odpovedať
Profilova fotka
Alpina wies ,alebo Jupol Gold ale tie farby nemajú nič spoločné s vápnom.
Odpovedať
@antonmesaros natri ich na múr,ktorý stále vlhne a uvidíš pekné mapy s plesňou
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Farba sa nedáva na vlhké a mokré múry .
Odpovedať
Múry môžu zvlhnúť, aj extrémny rosný bod sa niekedy dá dosiahnúť. Farba ktorá neplesnivie patrí k technológiám odolným voči chybám o ktoré pri svojpomoci nie je núdza. Pestovať penicilínovú plieseň v žilách nie je zdravé.
Odpovedať
Profilova fotka
no tak o tom som este ani ja nikdy nepocul
Odpovedať
@studeneslnko Pri tvorbe pliesne nieje problémom omietka ale vyzrážaná vlhkosť ktorá je živnou pôdou pre spóry pliesne. Pleseň je v zásade nenáročná na živiny a k rozmnožovaniu jej stačí bežný podklad ako drevo, podlahová krytina, omietka, murivo, sklo či dlaždice znečistené organickými zvyškami. Rastie v teplom, vlhkom a kyslom prostredí a k svojmu životu potrebuje kyslík, ale nie svetlo. Ak aj použiješ na omietku napríklad vápno, ktoré ničí plieseň- tak čo spravíš z ostatnými predmetmi v miestnosti ? Treba riešiť tvrobu vlhosti - vetranie a posunutie rosného bodu - čiže treba riešiť aby plieseň nevznikala a nie až nasledky -aby sa neusadzovala na steny.
Odpovedať
my sme teraz malovali a pouzili sme farby od Tikkurila, vsimol som si ze mali vyslovene aj farby do vlhkych piestorov, "moisture stop". My sme ich nepotrebovali lebo mame v kupelniach okna, aj rekuperaciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?