Dilatácia omietky a poteru

Ahojte, chcel by som dať ako prvý poter, ale pri štandardnom dilatačnom páse 8/150 sa budú potom dotýkať omietky poteru. Bolo mi povedané ak bude poter pracovať praskne mi spodok omietky a vtedy je dobé dať ako dilatáciu 2cm EPS namiesto dilatačného pásu a tým odilatovať poter od omietok. Ďakujem za názory.
Odpovedať
@tigervzoo dôvod, prečo to chceš robiť presne opačne ako všetci ostatní, je aký? Myslím tým prvý poter a potom omietky...
Odpovedať
@megdesign aby mi majstri nepoškodili siete ťahané po podlahe a ďalší z dôvodov je tranža z banky. Aby mi uvoľnili ďalšie peniaze chcú vidieť rozvody elektriky, vody, odpad a podlahové kúrenie. Viem že sa robia najskôr omietky, ale situácia je taká aká je.
Odpovedať
@tigervzoo v pohode ja som sice robil reko, ale najprv poter potom omietky. Nic mi tam nepraska. Pri spodky tie omietky potom len zarez ak chces mat istotu aby si ich oddelil od poteru. Dnes sa uz nedava 4 cm omietky vacsinou iba tenkovrstve.
Odpovedať
@tigervzoo tiež som robil najprv poter a potom omietky, a všetci v mojom okolí tak robili
Odpovedať
Profilova fotka
Je to uplne jedno ako zacnes hlavne to spravne oddilatovat. Kedze chces prvy poter tak ten od muriva a nasledne omietky od poteru. Omietky sa robievaju zvacsa preve kvoli tomu ze ked zababru podlahu tak poter zakryje. Takto budes musiet chranit poter a este aj cakat kym vytuhne na dostatocnu pevnost.
Odpovedať
@ricir @sousedekovci89 máte ich podrezané ? Ako to robia omietkari? Dilataciu ste akú použili? Ďakujem
Odpovedať
@tigervzoo omietky sme si robili sami. Natahovali sm na vyspravenu staru omietku najprv lepidlo+sietka (aj ked sa to neodpouca) a na to štuk extra jemny.
Odpovedať
@tigervzoo nič som nepodrezaval, poter je od steny diletovany klasickým dilatacnym pásom. Na hrúbku má cca 15 mm keď pamätám. Omietka čo má možno 2 mm je stiahnutá k tomu pásu a to je všetko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?