Dajú sa robiť vnútorné omietky v novembri?

Profilova fotka
chcem sa spýtať, či sa dajú robiť vnútorné omietky aj teraz v novembri? samozrejme na novostavbu. jeden majster nám hovorí, že kludne..... že sa môže robiť a druhý zase, že neodporúča, že to nevyzreje... tak sa chcem spýtať, na vaše názory, ďakujem....
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 nam bolo povedane ze pokial budeme temperovat teplotu aspon na tych +5stupnov a vetrat tak v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 aj nam robili omietky az v novembri a v pohode :) temperovali sme na 10-15st a krasne uschli :) Hned po omietkach sme robili potery, prakticky okamzite ... Prve tri tyždne sme ich nechali len ak, potom sme uz zapli kurenie , temperovali sme, lebo klesli teploty a omietky hlavne v zadnej casti domu boli vlhke stale, tak sme pustili pomalicky kurenie a potom hned pekne poschli :) A vetrali sme tiež .
Odpovedať
Profilova fotka
Nam zase nas autorsky a zaroven stavebny dozor odporucil omietky az po zime.
Odpovedať
Profilova fotka
@pindula pokial nie je kurenie dostupne, tak urcite az na jar.. ide o to, ci viete uz kurit - temperovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 no...budeme temperovat asi tak do 8 stupnov, aby sme mohli porobit ine veci ;-) ...
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 no si myslím, že bez problémov môžete kludne dávať omietky ešte teraz do novembra, neviem aká je to lokalita, ja som okres BA a tu je to v pohode. Ide o to, že ak je stavba uzavretá tak v dome ti len tak ľahko neklesne teplota pod 5 stupňov. Takže NEVÁHAJ !!! a kľudne sa hned vrhnite na poter potom, do konca novembra to stihnete. Ja som dával liaty poter anhydrit - december 2011 :-) (presnejšie 14.12.2011)
Odpovedať
Profilova fotka
@norberts my sme z Nitry, takže aj tu je to ešte v pohode.. stavba je uzavretá, strecha hotová, okná hotové.... lenže na noc už hlásia -2.... či to nebude vadiť... lebo kúrenie tam ešte nie je možné...
Odpovedať
@nika007963 Pri omietkach potrebujes v tomto obdobi kurit a intenzivne vetrat. Predstav si kolko stoviek litrov vody zabudujes do omietky a tu vodu potrebujes nasledne po omietnuti odvetrat, aby ti nezostala vlhkost uzavreta v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... to, ze bude vonku -2 len v noci, neznamena, ze aj vnutri :) pozeram, ze my sme poter robili az niekedy po 1 decembri :) a kurit sme zacali az potom okolo Vianoc, ked uz fakt dlhodobo hlasili , že bude -10 a pod... Pokial je cez den stale vonku okolo 8st, tak nehrozi, aby ti vnutri klesla teplota na nulu.. a ked uz, prinajhorsom aj el. ohrievace existuju :) Ale ak kurenie ani nebude dlho este, tak neviem, ci by som robila tie omietky... @nika007963
Odpovedať
@nika007963 intenzivne vetrat = okna na vetracku cely den
Odpovedať
Este vyzera pocasie dobre, cez den dlhodobo okolo +10 tak by ste to mohli v pohode stihnut, ale ono tude treba fakt to intenzivne vetranie, a ak by sa ochladilo tak potom jedine trochu vykurit, poriadne vyvetrat aspon raz za den. A ked budete mah hotove omietky, tak ma mozete zavolat spravit sadrokarton :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 my sme prave dnes dokoncili vnut.omietky:-) kurenie este nemame,bude elektr.podlahovka.....no myslim ze pod +8 nam teplota ani neklesla v dome...cez den ale permanentne vetrame,steny su riadne mokre
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
november a zač. decembra - kludne sa omietky robiť môžu a január a február - je nutné aby bola stavby nejakým spôsobom vykurovaná, na svojom dome si tiež bude omietať nejako teraz ked sa nájde čas...
Odpovedať
ahojte ja sa chcem spýtať že ak mame hotové omietky aj potery ( september ) ale nemame zatepleny strop len drevo je potrebné cez zimu v mrazoch kuriť ? Nedali sme na zimu SDK koli tomu že by sme museli temperovať tak dufam že to nie je potrebné koli omietkam ??? :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
aj ja sa opýtam to čo predo mnou, dávať omietky ak nebudeme kúriť?
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 Dobry den. Ak neklesne teplota vo vnutri pod +5 C, tak sa v pohode omieta. Venujem sa strojovym omietkam a minuly rok sme omietali este v polovici decembra. Po pripade ak by zacalo mrznut, treba dat nejake elektricke konvektori na vyhrev domu aspon na noc. Ide iba o to aby nezamrzla voda v omietke ale pekne vyschla.
Odpovedať
Profilova fotka
@daluli Ked uz budu omietky vysusene tak to neuskodi. Temperovat treba iba ak su omietky cerstve a mokre aby uschli. Ked su uz vyzrete, nemusite kurit v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro Ked uz budu omietky vysusene tak to neuskodi. Temperovat treba iba ak su omietky cerstve a mokre aby uschli. Ked su uz vyzrete, nemusite kurit v dome.
Odpovedať
@jmomietky ďakujem pekne a chcem sa opýtať ako dlho budú schnúť?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro Ked mate vapenno-cementove tak tie schnu asi 3 tyzdne, A sadrove schnu rychlejsie. Ta omietka vyzera sucha uz po par dnoch, ale kym poriadne vyzreje tak tomu dajte aspon 3 tyzdne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, pred tyzdnom nam dokoncili sadrove omietky, ale su stale dost vlhke, hlavne v garazi kde este nie je brana (dnes ju montuju), rozmyslam ze pouzijem priemyslene odvlhcovace ? Poter chcem davat o cca 2 tyzdne (cementovy). A asi nie je dobry napad robit sadrokartony pokial nie su vysusene omietky a poter vsak ?
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 je problém si zakúriť? http://www.pomocnik.sk/profesionalne-... toto je v januári 2012 http://www.modrastrecha.sk/blog/matko... do rána suché :-)
Odpovedať
Caute, planujem omietat podkrovny dom niekedy koncom novembra, resp. v priebehu decembra (takze uz bude asi dost zima) - okolie BA. Potery budu urobene pred omietkami (aj s podlahovym kurenim na oboch podlaziach). Omietky budu sadrove (Baumit alebo Cemix), no hlavna otazka je ta, ze podkrovie vobec nie je zateplene a tam bude asi strasna zima. Neviem si predstavit, ze by som vykuril podkrovie na 5-10 stupnov, ak bude vonku napr. -10 alebo este menej. Neviete mi zo skusenosti poradit, ci sa nejakym sposobom nedaju zakryt aspon tie diery, ktore su medzi krokvami (tam kde je podhlad)? Resp. ak sa da izolacia (nobasil) a na to parozabrana, tak to udrzi a nenasiekne do seba tu vlhkost? Kurit samozorejme budem vediet plynovym kotlom. Dakujem za vsetky cenne rady.
Odpovedať
ahojte... zhruba okolo 13 dec nam maju montovat okna trojsklo ..a do 20 teho mame mat uzavretu stavbu. dom ma plochu 170 m2 strop je zaizolovany len jednou vrstvou 18 cm vaty. mury zaizolovane nie su.. mame v dome dva kominy / jeden na kotol, hruhy na kachle v obyvke / , na jeden napojime docasne stare liatinove kachle nieco ako peterky, a do druheho dalsiu liatinovu krbovu pec/ pri ktorej pisu, ze vyhreje az 200 m3 a uz si ju nechame v obyvke / neviem na aku teplotu sa nam podari dom vykurit, aby sme mohli porobit omietky pocas zimy, kedze ich bude robit manzel sam. mate s tym skusenost ? podarilo sa vam takto uzatvorenu stavbu vykurit na 5 a viac stupnov aj pocas mesiacov dec, jan. feb ? u nas su vedia byt zimy chladne celkom, tak by som sa potesila, ak by bola tohtorocna, trochu miernejsia.. stavame v okrese Pov. Bys. dik za rady. @marcuss my sme teraz kupili par rohovnikov, ale plastovych.. este sme ich nepouzili.. cize korozii sa vyhneme.. ale o co su lepse ci horsie od hlinikovych ?
Odpovedať
Profilova fotka
@nika007963 ak chceš mať istotu... http://www.modrastrecha.sk/blog/matko... v pravo dole vonku -10 ,malé zariadenie na propán butanovú fl.za 120é. :-) http://www.naradie-profesional.sk/blp... alebo nech si prinesú majstri.
Odpovedať
@matko101112 :-D :-D nika pisala prispevok minuly rok. teraz uz zrejme byva ;-) tak ma po probleme
Odpovedať
Profilova fotka
je to aj pre ostatných,pretože sa to stále ,,omiela,, dookola :-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?