Cim a ako zrovnat betonovu stenu v suterene

Zdravim, mam v suterene domu betonove steny ktore chcem trosku zrovnat s omietkou. Bude tam technicka miesnost a sklad. 2 steny su beton a jedna stena je nosny ytong. Uz som to ocistil a pojdem to naspricovat vsetko (0-4 strk a cement). Chcel som na to davat baumit mvr uni (aj na beton aj na ytong). Len som cital ze ta omietka je len do 25mm resp. 30mm na dve vrstvy. Problem je ze stena ma dost priehlbiny z debnenia a v lavom spodnom rohu je zase beton vypukly. Ked som dal laser tak bud mi to vychadzalo na v priemere 20-30mm ale nezakryla by sa ta vypukla cast. Ak by som ju chcel zakryt tak by som musel davat 40-50mm omietky co uz podla baumitu nema byt. A tiez su tam lokalne diery kde to dava niekedy aj 50-60mm. Co by ste mi odporucili? Dat mvr uni lokalne do dier aby sa to zrovnalo a pockat den aby to zaschlo a potom dat prvu 20-30mm vrstvu nahrubo a po par dnoch dat druhu vrstvu 10-20mm? Do tak hrubej omietky by som asi mal dat aj sietku ze? A este ten ytong. Mvr uni sa ma davat min 10mm takze na ten ytong dat tolko? Inak v suterene je bezna vlhkost 70% ale steny su suche. Zerejme to robi hlinena podlaha na polovicke suterenu a studna. Cize nejake sanacne omietky asi nemusim riesit. Dakujem za rady.
Odpovedať
Nerovne steny z betónu naspricujte a potom zrovnajte hrubou jadrovou omietkou, a na to už potom môže ísť sieťka a nasuchana vapennocementova omietka. Steny z ytong sú predpokladám rovné, tak tam by som dal už len sieťku a omietku. A tu podlahu by som si tak isto poriesil... A načo tam mate studňu v dome?
Odpovedať
@tomas89374 Dakujem. Cize jadrovou, napr GrobPutz, nahrubo 20-30 zrovnam a po zaschnuti po par dnoch dam 10mm mvr uni alebo mpi25 do nej sietku a na to zacerstva este 10mm dorovna. Spravne? Na ytong teda mvr uni alebo mpi25 10mm so sietkou. Samozrejme tiez naspricovat. Polovicu suterenu som uz betonoval, druha polovica je zatial hlina. Ale casom pojde tiez beton. No a studna tu bola ked som to kupil. Vyuzijem aspon na splachovanie. Ma len 3,5m cize vody tam nebyva vela.
Odpovedať
@noxon áno na jadrovú omietku ide už len tenkovrstvova vapennocementova omietka natiahnuť. Predtým môže ísť ešte sieťka. Na ytong sa už nedáva spric, však načo by tam bol. Tam ide sieťka do lepidla a potom omietka.
Odpovedať
@tomas89374 mvr uni je zevraj velmi vhodna na porobeton ale teba napenetrovat. Cize sietka do omietky a lepidlo netreba? Mam este jednu otazku. Mam stare omietky niekolko cm hrube. Drzia tak ich nechcem davat dole. Farbu a stierku som sfrezoval. Su take pieskove. Ked prejdem rukou tak sa trosku trusia. Toto poriadne napenetrovat a na to nejaka vapennocementova omietka so sietkou? Miestami by som aj trosku zrovnal diery. Svokor hovoril ze lepidlo sietka. Nie je lepsia omietka so sietkou? Nech to dycha. A na to potom nejaka stierka. Inak je to dom z tych sedych kvadrov. Niekde som musel oklepat az na kvader, tam to dorovnam jadrovou. Uz som to naspricoval.
Odpovedať
@noxon sieťka do lepidla na pórobetón a na to vapennocementova omietka. Staré omietky zrovnať jadrovou, ak niekto bolo vydno až kvsdtu tak dat aj spric. A potom na to sieťka do lepidla a omietka.
Odpovedať
@tomas89374 takze na stare steny sietka do lepidla celoplosne a na to omietka do pekna 🙂 Dakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?