Zarosené eurookná

Ahojte...prosim pomožte a poradte.Kúpili sme pred 2 mesiacmi dom starší 35 ročný, kde su namontovane eurookna ktoré su na rano vždy zarosené.Kde može byt problém...?Ďakujem za info... :-|
Odpovedať
1
2
@ranyi20 Dobrý deň. Je to zvonku alebo znútra? Zarosené sú sklá alebo rám, alebo dokonca stena okolo okien? Sú tam dvojsklá alebo trojsklá? Ak sú zarosené sklá - tak koľko? Celé alebo len pásik dole? Bývate v dome? Problém je v nízkej povrchovej teplote. Ale vôbec nemusí ísť o problém.
Odpovedať
@ranyi20 Dobrý den. Mě se okna nerosí, takže problém je u Vás. :-D :-D :-D :-D :-D Nicméně, zadal jste naprosto málo informací. Jinak možností je celá řada a většinou se jedná o kombinaci všech vlivů, akorát v každém jednotlivém případě ty vlivy mají jinou váhu z celku. 1. Jaká RV vzduchu ? 2. Jaká je vnitřní teplota vzduchu ? 3. Jaká je vnitřní a venkovní teplota vzduchu, kdy to začíná kondenzovat ? 4. Jaká je povrchová teplota vnitřní tabulky skla ? 5. Jaké Uw má okno podle papírů ? 6. Jaká je intenzita větrání ? 7. Jakým způsobem se topí ( stáložárně, či přerušovaně ) ? 8. Je ještě celá řada dalších vlivů, ale asi to by pro začátek mohlo stačit ( medělá to pod zataženými žaluziemi ? ) 9. Je jasné, že to máte nějak špatné a odhalit jednoznačně chybu, nebude jednoduché S pozdravem Laďa
Odpovedať
Zdravím,ano bývame v dome,a okna na rano zviknú byt uplne cele zarosene potom cez den pocas v etrania sa to strati.vetrame aj 5x denne 10-15 minut.ram nie je zarosene ani stena neni vlhka okolo....
Odpovedať
večer sa zacinaju rosit okna cez den vobec.... a vnutri mame od 20,5 do 22 stupnov kedy ako...
Odpovedať
@ranyi20 Asi máte dvojsklo. Rosenie je bežné, ak vonku klesne teplota pod nulu. Ale mať zarosené celé sklo nie je bežné. Skúste nájsť na skle po obvode v tom kovovom rámiku Ug = .... a nejaké číslo, možno tam bude skratka Ar. Treba vždy vyvetrať pred spaním. kúpte si vlhkomer a udržujte RV v zime okolo 55%. Ak plánujete robiť ešte nejaké stavebné úpravy budúci rok, tak je vhodné dať si riadené vetranie s rekuperáciou.
Odpovedať
a to UG co znamena???nenasiel som tam vobec nic take :-S no pred spanim nezvikneme vetrat tak skusime vyvetrat aj predspanim....a teplota nemusi byt pod 0 vonku je 6-7 stupnov a vnutri medzi 20-22....može byt že su chybne tie okna???
Odpovedať
@ranyi20 Tak to sú určite zlé sklá, keď sa takto moc rosia, keď je vonku teplo. Nejaký šmejd. Keby malo Ug=1,1 - iste by to tam bolo napísané. Zrejme nemá sklo pokovenie ani výplň argón. Jedine vymeniť sklá.
Odpovedať
@ranyi20 Ug - je číslo, ktoré vyjadruje tepelnoizolačnú vlastnosť skla. (g = glass) Čiže koľko Wattov prejde plochou 1 m2 pri rozdiele teplôt vonku a dnu 1 Kelvn (alebo °C). Čím menšie číslo, tým lepšie. Štandardné izolačné dvojsklo má Ug=1,1. Trojsklo 0,7 / 0,6 / 0,5. Staré dvojsklá majú Ug až 3 W/(m2K).
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa vášho popisu máte zlé zasklenie .Treba vymeniť sklá alebo reklamovať celé okná.To musíte urobiť u predávajúceho s ohľadom na kúpno predajnú zmluvuvu.Malo by v nej byť uvedené za akých podmienok v akom stave dom predáva.Môžete požadovať vrátenie rozdielu ceny za nevyhnutnú opravu,napravenie stavu.
Odpovedať
Dakujem Vám pekne... :-)
Odpovedať
Na reklamaciu to bude sotva. Pokial sa okno nerosi medzi sklami tak to na zaruku nikto neuzna. Je to chyba kupujuceho ze si vybral skla s vyssou tepelnou vodivostou. V kupno predajnej zmluve by muselo byt stanovene ake Ug ma mat zasklenie a muselo by byt preukazatelne meranim, alebo oznacenim na distancnom ramiku (ako pisala blacksr) ze sklo ma v skutocnosti vyssiu hodnotu Ug ako je v zmluve, potom by to na reklamaciu bolo. Inak to predavajuci jednoducho zametie pod stol s tym ze v interieri mate vysoku relativnu vlhkost a malo vetrate.
Odpovedať
No neviem ci tam neni až UG=1,8 a na druhých okien v druhej izbe 1,1....len v spalni mame vzdy tak uplne zarosene...v detskej kde mala spinka tam len trochu....co si myslíte mám vymenit uplne okna na trojsklo alebo čo mam robit...???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ranyi20 Vymeňte len tie s Ug1=1,8 za trojsklo. Ostatné, čo sa rosia len trošku (pások dole) až keď doslúžia. To okno, čo sa rosí celé, si dajte naceniť ako výmenu LEN skla aj ako výmenu okna. Uvidíte, či tá výmena len skla bude vôbec možná (či sa do dotyčného krídla dá osadiť hrubšie sklo) a či to nebude takmer rovnako drahé ako nové okno. Dovtedy treba viac vetrať.
Odpovedať
@drevohlinikokna Myslím, že pán Mesároš mal na mysli nejakú zľavu, dohodu s tými, čo im dom predali. Len neviem, či tých 200-250 € za nové okno za to stojí. @antonmesaros
Odpovedať
Profilova fotka
@drevohlinikokna Aby sa nám naše okná nerosili musíte viackrát denne vetrať ..to si dajte zarámovať a vyvesiť ako firemné loggo pred okná ktoré vyrábate. @blacksr Nemám na mysli zľavu.Na každý tovar vec ,alebo aj nehnuteľnosť, ktorú kupujete máte záruku.Kúpno predajná zmluva ak ju robil právnik určite obsahuje skladby povrchov a materiálov z ktorých sa dom skladá a predávajúci ručí za správnosť údajov.Je o tom viacero tém na nete.Ja nepoznám čísla paragrafov ,ale viem ,že to tak je. Ak rosí celé sklo za súčasných poveternostných podmienok tak je určite vadné, poškodené ,nazvite si to ako chcete.Ak nebolo v kúpno-predajnej zmluve uvedené ,že sú okná "zlej kvality" poškodené tak má kupujúci nárok na vrátenie rozdielu škodovej sumy za opravu. Občiansky zákonník § 597 § 48 (Odstúpenie od zmluvy) (1) Od zmluvy môže účastník odstúpiť, len ak je to v tomto alebo v inom zákone ustanovené alebo účastníkmi dohodnuté. (2) Odstúpením od zmluvy sa zmluva od začiatku zrušuje, ak nie je právnym predpisom ustanovené alebo účastníkmi dohodnuté inak. § 597 (Dodatočne zistené vady) (1) Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady; ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť. (2) Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj vtedy, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že nemá žiadne vady, a toto ubezpečenie sa ukáže nepravdivým.
Odpovedať
akurat kukal som zvonka tie okna a niekde jak su zapucované okolo okien tak niekde pada omietka a vidiet okolo len tu penu,tak može byt že treba zapucovat normalne a može byt že stoho sa nam rosia okna???
Odpovedať
@drevohlinikokna stretol si sa uz z takymto rosenim hore medzi ramom a kridlom z exterierovej strany kridlo ma odvetravaci kanalik a tam sa to zraza a postupne po celej dlzke okna
Odpovedať
no zvnutra na spodku bol plesen ale sme to ocistili...mi mame len sklo zarosene tak jakk na fotke nemame...zzatepleny dom nemame a dom je z palenej tehly...pravidelne vetrame v dome ked sme doma.vnoci davam na mikrovetranue,zamrznut nechceme...takze skusime dat novu penu a zapucovat okolo okien?
Odpovedať
a co su to APU listy?
Odpovedať
...my sme presne tento problem zrazania vody medzi ramom okna + rosenie skla mali v byte (podnajom), relativne velku vlhkost, mohla som vetrat aj 10 krat za den, co som aj robila, ked som bola na materskej, vysledok ziadny...vlhkost sice klesla a o pol hodiny za se rapidne stupla....nepomahali ziadny triky...okna boli dvojsklo....plesen sme sice nemali....ale to je len otazka casu...boli sme tam kratko.....inak stacilo, ak bolo vonku 6 st. a okna boli zarosene a vnutorne ramy tiez...cim chladnejsie bolo, tym to bolo horsie.....
Odpovedať
Profilova fotka
@drevohlinikokna Dobrý večer, neviete mi prosím poradiť? máme drevohliníkové okná s trojsklom. My máme zasa problém, že sa nám niekedy rosia okná z vonkajšej strany. Neviete prosím, čo by to mohlo byť?
Odpovedať
@lindarty To nie je chyba, to je známka toho, že izolujú dobre. Vonkajší povrch je studený, lebo sklo nepúšťa von teplo. x-) x-) x-)
Odpovedať
@ranyi20 Nie zapucovať ale zatepliť ostenia. Máte tam výrazné tepelné mosty.
Odpovedať
@ranyi20 APU lišty nedávajte, radšej expanznú pásku - myslí pri zateplení ostení zvonku. Pekne to má nafotené @mio23.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?