Vymena starych dveri s atypeckym rozmerom za nove plastove

Dobry den, mam v plane menit dvere za nove, no narazil som na niekolko problemov ako to uz vacsinou byva pri starych domoch. Prvym je velmi atypicky rozmer dveri SirkaxVyska 84,5x196cm. Druhym je, ze su osadene v takom vyklenku, t.j. mam asi 3cm navyse z kazdej strany a potom tam je 25cm hruba stena. Preto zvazujem, ci najat nejaku firmu, ktora to cele vybura a nasadi nove dvere alebo sa pokusit svojpomocne. Potrebujem preburat do rozmerov 110x210 (rozmer novych dveri). Co odporucate? Pripadne kolko by to stalo, keby sa to dalo robit firme? som ochotny ist do cca 350e za robotu + cena dveri (tie uz mam vybrane, ale keby som musel brat od nich, tak ok) Pre ilustraciu prikladam "3d model" ako to cca vyzera.
Odpovedať
preco si nedas spravit dvere na mieru? Pri zvysovani prechodnej vysky mozes narazit na problem s prekladom
Odpovedať
@zita19 Nad niecim takym som ani neuvazoval a uplne neviem, ci chcem ist toutou cestou, predsa len, za par rokov(10/20/30) ich bude treba menit opat a zas davat vyrabat dvere na mieru? Nie je efektivnejsie to raz spravit, aby to splnalo stand. rozmery a potom len jednoducho vymenit?
Odpovedať
@mart445 ano, je to cesta, ale fakt si limitovany prekladom nad dverami. Mozno to pojde lavou zadnou ale ak netusis co tam mas, tak si mozes narobit dost starosti, lebo potrebujes vyburat 15 - 18 vyskovych cm, co moze byt aj polovicka vysky prekladu.
Odpovedať
Mala by to byt obycajna stena. Tym ze je to stary dom, tak sa trochu bojim, ci tam nevedu nejake kable, doklady o elektro/vodointalacii nie su. No skusim pozriet dvere na mieru, kolko by to vyslo a uvidim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?