Vonkajsie zaluzie Z90, aky je to motor?

Zdravim dostali sme cenu na zaluzie motor z nemeckej firmy elero grupa nice a zaluzie vyrobca grupa isotra, ma niekto skusenosti ako zistim, ci je to dobry motor? Dakujem.
Odpovedať
@zanettle Čo si predstavuješ pod pojmom "dobrý motor"? Každý motor ti žalúzie zdvihne aj spustí. Táto značka je nemecká výroba. Nie je veľa výrobcov motorov žalúzií, ktoré ponúkajú naši predajcovia. Zvyčajne sú to značky Somfy alebo Elero, prípadne ešte Geiger. Aj ceny motorov sú zhruba rovnaké. Ak ti ponúkajú tento motor, nie je na tom nič zlé. Kľudne si to zober. Či sa nepokazí? Nikto nie je jasnovidec. Aj motor mercedesu sa môže pokaziť. Ale firma Elero ponúka 5 ročnú záruku na motory verejným vyhlásením: https://www.ksystem.sk/data/storage/f...
Odpovedať
@chrobak7 chceli sme vediet skusenosti hlavne ci ma niekto toto iste, dali nam velmi dobru cenu preto sa pytam, ci to nieje nejaky šmejd, zaruku nam dali 10 rokov. Dakujem
Odpovedať
@zanettle 99% ľudí ani nevie, aký motor majú v kastlíku na žalúziách. Ja mám Somfy, ale nie že by som si to vyberal, jednoducho ich výrobca tam dal a ja som to zobral tak, ako to bolo.
Odpovedať
@zanettle Smejd s 10 rocnou zarukou? To asi nie.
Odpovedať
@zanettle Ale tá 10 ročná záruka mi nejde do hlavy.... Kto ju poskytuje? Predajca? Lebo veď výrobca poskytuje tým verejným vyhlásením len 5 ročnú záruku na motory. To akože predajca žalúzií ti bude ručiť za ten motor ešte ďalších 5 rokov na vlastné náklady? Nejako sa mi to nezdá, spýtaj sa na to predajcu, ako sa k tomu vyjadrí. Lebo keď o 3 roky ukončí svoju činnosť, tak nemáš žiadnu záruku. Je to nejaký stabilný predajca, alebo nejaká jednoosobová sročka založená pred rokom?
Odpovedať
Ešte možno záleží aj na preferenciách v zmysle, či ich chceš ovládať aj napr. cez telefón, diaľkové ovládanie alebo len cez vypínače. Pokiaľ viem, nie všetky motory vedia všetko - aspoň teda v prípade Somfy mi tak bolo povedané predajcom. Možno že tento výrobca to má inak, ale nie je na škodu preveriť to.
Odpovedať
To sa mi nezda, ze Somfy by sa nedalo ovladat cez mobil, vsak hod do googlu a hned ti vyhodi ohladne toho smart domacnost.
Odpovedať
@marex4 podľa mňa motory Somfy RTS ovládať cez mobil nevieš (na rozdiel od Somfy IO)
Odpovedať
@lrdk jaj akoze takto, ze jedny hej a druhe nie. To moze byt, len som vedel, ze som niekde nieco take zachytil, ze sa daju. Len teda nevedel som, ze sa to este rozdeluje.
Odpovedať
@marex4 tie IO sa dajú 100% (mám to doma) - je k nim jednotka, ktorá sa pripojí klasickým RJ45 na internet, spáruje sa s motormi v jednotlivých žalúziách a potom to funguje cez TaHoma appku, resp. aj cez Alexu, Google Assistnent a novšie jednotky aj s Apple HomeKit.. RTS podľa mňa toto podporovať nebudú, lebo ako píše na ich webe - komunikácia nie je obojsmerná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja mám doma Z90ky a motor Somfy a tiež som spokojná,, ale mám len na tlačítka bez ovládania mobilom, chýba mi ale v dome centrálny vypínač na všetky, nato nezabudnite pri kúpe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?