Vonkajšie pásky na oknách

Zdravím, Mam natiahnuť vonkajšie pásky do lepidla ? Zatepľovať sa bude najskôr až za rok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deiwo:

Zdravím, Mam natiahnuť vonkajšie pásky do lepidl…
@deiwo ano
Odpovedať
Mate na to nejaký trik alebo aku hrubú vrstvu treba dat. Lebo som to začal robiť a vyzerá to dosť zle 😅
Odpovedať

Mate na to nejaký trik alebo aku hrubú vrstvu tre…
@deiwo Ak to naozaj chcete robiť, tak si spravte cementové mlieko a pretrite to maliarskou štetkou. Ja som to nemal rok ošetrené a pásky držali rovnako. Dôležitejšie bolo lepidlo a penetrácia pod páskou.
Odpovedať

Mate na to nejaký trik alebo aku hrubú vrstvu tre…
@deiwo hlavne si vylepiť rámy maliarskou páskou. A hrozne nevyzerá len zatiahnutie tých pások, ale aj tie odrezky nad prekladom...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@deiwo hlavne si vylepiť rámy maliarskou páskou. …
@megdesign To hej majstri odviedli "skvelú prácu" ale za tie peniaze išiel by som znova do toho. Všetko sa to zakryje 😀
Odpovedať
Riešiš pásky a diery nad oknom jak čudo, sa čudujem okenarom že to osadili. Pásky vydržia niekoľko mesiacov, oficialne 6, to by som neriešil, len napenetrovať, a ked nevieš natiahnuť lepidlo, daj to urobiť majstrovi, detaily okolo okien su dôležite aby si o rok nepisal, že sa si rosia okna alebo maš pleseň v rohoch, je tu o tom diskusii viac než dosť...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravim chcem sa spýtať ze ci ak pretriete paropriepustnu pásku, neparopriepustnym lepidlom ( co väčšina nieje paropreipustna) aku význam tam ma ta dráha paska ? A este sa to zatepli polystyrénom ktory je tiez nieje paropriepustny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:

Zdravim chcem sa spýtať ze ci ak pretriete parop…
@pavol_molnar podla mna sa jej funkcia potom dost straca. ona premosti skary okolo ramu a brani vode dostat sa dnu. ale ked uz nemoze prepustat paru von, tak sa vlastne sprava ako obyc tesniaca paska, ci?
Odpovedať
Profilova fotka

@pavol_molnar aký význam tam má páska je najlepšie vidieť na obrázkoch plesnivého ostenia, ktoré páskou nebolo ošetrené alebo bola nainštalovaná celkom zle..... Lepidlo ani EPS nie sú paronepriestupné. Treba si vygoogliť difúzny odpor EPS... Primárne je vonkajšia páska ochrana proti vode -hnanému dažďu.
Odpovedať

@pavol_molnar Fasádne lepidlá sú paropriepustné...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?