Vodiace list na vonkajsie zaluzie, ked sa nerobi zateplenie.

Riesim dilemu, ako osadit vodiace listy na vonkajsie zaluzie. Zateplovat nebudeme, tehlu mam 50cm plnenu mineralnou vlnou. Jedno riesenie je dat na spalety po bokoch 3cm polystyren, len to mi voci oknam nevychadza dobre, kedze sa rata s cca max 1.5 cm omietkou, cize ram by to moc prekrylo. Mne napadlo dorobit omietku normalne, cim sa to zarovna, ako ma byt a nasledne vyfrezovat miesto na osadenie vodiacej listy. Samozrejme montaznici zaluzii to hned zamietli, len ma zaujima, ci to niekto takto neriesil. Dakujem.
Odpovedať
@coplas ved ich ukotvi do tehly, kde je problem?
Odpovedať
@gashtaan ved to, len som necakal, ze na to treba cca 2.5 cm, cize aj do tehly asi bude treba trochu zabrusit :)
Odpovedať
My riešime ostenie viď foto. Čo sa týka presnosti a precíznosti nemôže byť žiadne vyrezávanie na stavbe také dokonalé. Aby ste predišli poruche stavby a tepelným mostom, odporúčame nechať si urobiť technický výkres osadenia otvorových výplní. Spoliehať sa na technickú správnosť cez fórum nieje správne riešenie. Ale možno by sa tu niekto našiel, kto by Vám to urobil. Ja som sa pokúšala nájsť niekoho, kto by to riešil pre našich klientov a obrátila som sa na STU Bratislava aj Slovenergookno. Bohužiaľ na moju požiadavku nikto nereflektoval. Ak by sa tu našiel niekto fundovaný a zdatný stavebnej problematiky, hneď mu začnem posielať klientov. Môj známy vyrába a dodáva okná, pre svojich klientov to robí ako službu gratis. Je súdny znalec z oboru stavebných porúch so zameraním práve na tepelné mosty, osadenie okien a tieniacej techniky. Nemá však časový priestor na to, aby to pre nás robil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja riešim tiež ten istý problém, budem mať tehlu 50 cm bez zateplenia. To riešenie od k-system sa mi páči. Idem to ešte prekonzultovať s architektom ako si to on predstavuje.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dobrý deň, čo potrebujete na vypracovanie cenovej ponuky na exteriérové žalúzie? Dom sa bude stavať s 50 cm tehly bez zateplenia, Bratislava. Ďakujem
Odpovedať
@sannco Dobrý deň, pošlite dopyt na mail a tam Vám pošlú údaje čo potrebujú doplniť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zdravím vás, tiež idem stavať s tehly 50cm bez dodatočného zateplenia. A moja dilema je nakoľko firma ktorá bude realizovať exteriérové žalúzie si bude dodávať svoje hliníkové kastlíky. Potrebujem v preklade vynechať otvor pre hliníkový kastlík ( 2cm styrodur+hliníkový kastlík+4cm pir doska ). Ako ste to riešili ten 2cm styrodur na prednom čele kastlíku: - má byť zároveň obvodového muriva, čiže ide aj na ten styrodur termo omietka+sietka-lepidlo+ryhovaná finalna omietka - alebo ten 2cm styrodur má byť predsadený na úroveň termoomietky a už sa len presieťkuje s lepidlom + ryhovaná finálna omietka. Ďakujem za info.
Odpovedať
@tomino84 to si dostal tú tehlu zdarma?a k nej i silných chlapov lebo s takého množstva postavíš 2 také domy
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Mrzí ma to ale tvoju odpoveď som nepochopil, lebo nedáva žiadny zmysel
Odpovedať
Dobry den, My to uz mame uspesne hotove. Preklady som ale daval original na to, myslim, ze to bolo Porotherm KP VARIO. A na vodiace listy som to za jeden den obehol flexou, zaprasil troska okolie a osadili ich potom do toho. Cca dva roky v prevadzke. Nasledne omietka klasicka z vonku, co uz skoro nik nerobi a na niektorych miestach aj obklad (a trosku omplikovanejsie, ale pekne riesenie, kde obkladac vynechal medzeru na osadenie listy.
Odpovedať
A ako pozeram na starych fotkach, preklad bol zarovno murivom. Nasledne sa to sietkovalo a omietalo v kuse.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?