Vnutorne parapety

Dobry den mate zapustene vnutorne parapety ? Alebo ich mate zarovno spalety? Mozte hodit aj nejake foto
Odpovedať
Profilova fotka
Plastové sa nezapúšťajú.Kamenina sa môže ale neodporúčam.
Odpovedať
@sako1400 mam zapustene drevene
Odpovedať
@mesarosanton Preco sa nezapustaju? Mne oknari osadili vnutorne aj vonkajsie parapety a teraz neviem ako to vyriesit.Ci ich mam vytrhat a skratit a tak osadit alebo nechat tak
Odpovedať
ked som montoval parapety tak jednoduhsie bolo osadit zapustene,, vacsia babracka je ked su uz spalety urobene a nie v pravom uhle tak to dlhsie trva,,,ale viec menej to mas jedno ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Najpr komplet omietka a následne parapety. Ak nie sú špalety v pravom uhle, v rovnakom uhle odrezať aj parapetu,
Odpovedať
Z mojej strany - určite zapustené. Medzeru medzi okrajovou lištou a špaletou čím zatmelím...? Parapet pod špaletu, zvonku tiež a vyzerá to všetko pekne. :-)
Odpovedať
@sako1400 Ja som to teraz tiež riešil. Pondelok mi majú dojsť okná a tiež má objednané vonkajšie aj vnútorné parapety aj s montážou. Ale mal som na obhliadke aj omietkara a pýtal som sa že ako či nemám dať parapety. On povedal že nemám dať. Omietky natiahne až po okno, že to pekne vyleje uhladí a tým sa aj uzavrie vzduchotesná rovina okolo okna. Parapet sa potom lepí na mamut lepidlo, a lišty akrilátový tmel.... Keď sa to nalepí na pur penu aj sa ťažšie robia omietky a nedržia tie parapety tak dobre ako keď sa nalepia mamutom. A pod parapetom sa ten detail omietky ťažko dokončuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@sako1400 Praská omietka.
Odpovedať
Nesúhlasím s dodatočnou montážou! Ak sa namontujú hneď pri osadení okien,dobre podstreknú penou a zaťažia tak sa pekne začistia omietkou. Kto neskúšal odtrhnúť prilepenú parapetu neuverí ako drží. Viem svoje-ak som musel pre nepozornosť opravovať vydutú parapetu musel som ju podrezať pílkou aby šla von. Navyše tým že je zapustená po bokoch nemá kam uhnúť. Navyše-verte tomu,že osádzať parapety po omietkároch je fuška málokedy sú omietky perfektne rovné takže vás čaká rezanie parapiet,tmelenie... Načo to všetko? Vonkajšie takisto pred zateplením a omietkami,prípadne pred omietkami,podľa použitých koncoviek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ozivujem temu (nechcel som zakladat novu). ako zacistit, doomietat, resp. cim to zakryt alebo ako napojit omietku na spodnu hranu parapety. oknari to nechali takto :-S .dakujem za rady
Odpovedať
@bromid ja som to tmelom zatierala. Mali sme to este horsie spravene,co som sa nahresila pritom,ale aspon to tak nesvieti.
Odpovedať
este niekto nejake rady? pozeral som aj na youtube, ale nikde som nenasel, ze povedali cim to zatmelili. ci nejakou stierkovou hmotou, alebo akrylatovym tmelom, alebo skarovaci tmel na sadrokarton a vystuzit to paskou. no a potom finalne to vyhladit a prefarbit? dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@bromid No oknari su oknari, stretol som len jednu partiu co si za sebou spravila pekne aj spalety a detaily. Riesenie pre Teba je jednoduche, vysparat troska tu penu a dat tam biely akryl. Predtym este samozrejme pouzit cistic na pur penu aby ti pekne zisla zo spodku parapetu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, aktuálne mám okná v takomto stave a rád by som sa informoval kedy mám objednať a osadiť parapety, teraz alebo po omietkach?
Odpovedať
@marcork po omietkach a malovke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?