Vnútorná parapetná doska!

Dobrý deň! Prerábame starší rodinný dom. Vymenili sme už okná a teraz chceme dať namontovať vnútorné parapety. Máme drevené okná. Manžel ma nahovára na plastové parapetné dosky - vraj nevyblednú časom ako drevené. Je to pravda? Máte niekto skúsenosť, že by vybledli drevené parapety napr. pod kvetináčom? Ja ten plast akosi nemôžem... Teraz bývame u svokry a tá má okná plastové -vonku hnedé ale z vnútra biele - plast je zažltnutý a neviem si s tým dať rady... Tak preto, prosím o radu. Vopred Ďakujem!
Odpovedať
Drevo je pekne len sa on treba starat.A este sa nekamarati s vodou co pri kvetinacoch asi neodstranis.Osobne by som ale do toho isiel
Odpovedať
@erikad82 a co tak dat kamen?
Odpovedať
len kameň nie, mali sme tiež v staršom dome, hĺbka parapety bolo 400 mm a strašné chladné to bolo, normálne z toho sálal chlad a aj kvoli tomu sa nám rosili okná, odkedy sme to vyhádzali a dali drevené parapety žiadnu kondenzáciu na oknách nie je vidno a na pocit je drevo oveľa príjemnejšie, takže za mňa radšej drevo alebo plast ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erikad82 k drevennym oknam patria drevenne - osobny nazor. ALE silno doporucujem sa ist popozerat po parapetoch... dnes to uz nie je len "biely plast" dnes mas plastove parapety ktore nerozoznas od dreveneho, s nepravidelnou strukturou dreva... cize vzhlad ako sa paci tebe a udrzba asi ako chce muz. Este doplnim.. my mame v obyvacke a kuchyni ako parapety original shodiskove naslapy z terakotovej dlazby. vyzewra to ozaj dobre a bezudrzbove.
Odpovedať
@richard71 nemas foto?
Odpovedať
drevene jednoznacne
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak pohladam..pozrem v mobile alebo odfotim ak je zaujem
Odpovedať
@erikad82 k drevenym oknam davat plastove parapety neni najlepsie riesenie. Plastove hocico je ako plastova zena 😀 Inak kazdy plast vybledne, taky co nevybledne este nevyrobili.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak už ste dali drevené okná nevidim dovod nedať drevené parapety.
Odpovedať
Na chalupe sme urobili vnutorne parapety z bielej laminatky, ktora sa pouziva na kuchynske linky. Ako na pracovnych plochach linky je plocha odolna, samozrejme proti vode a stalofarebna. Zaoblena predna hrana je tip-top. Neviem, ci ide o idealne riesenie, ale vyhovuje.
Odpovedať
@budova1 Asi moc drahé pokaziť pracovnú dosku na parapetu.
Odpovedať
@jankazb no veď ja to hovorím manželovi tiež. Ozaj ten plast neznášam -no on tvrdí,vraj keď prelejem kvetináč alebo nejaká para - údajne to poškodí parapetnú dosku. No neviem - akosi sa nevieme zhodnúť... a hlavne dohodnúť ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?