Veľkosť okien v kúpeľni

Ahojte strechaci. Rada by som sa vas opytala na jednu vec. Budeme mat kupelnu velku 2,3 x 4,3m a v nej 2 okna. Jedno rovno nad WC-kom 60 x 60cm a druhe v strede kupelni 120 x 60 cm. Moja otazka je, ci budu podla Vas take okna dost velke vzhladom na velkost kupelne. Dakujem za kazdu prakticku skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocka13navrhuje sa plocha okien cca 1/7 plochy podlahy, to je u Vás 1,5 m2, ale strešné okná majú väčšiu priepustnosť svetla ako stenové, takže je to aj naviac. Ale ja by som tam dal len jedno okno.
Odpovedať
to je len minimum pre osvetlenie naviac sa určuje podľa svetovej strany a podľa dennej či nočnej miestnosti, do kúpeľni stačí malé okno tam som len minimum času a nečítam tam cez veľké je zbytočne veľká strata, v zime i tak musíš často svietiť @vianocka13
Odpovedať
@vianocka13 pri projektovani nasho sme okna konzultovali s firmou co nam ich bude robit. Tiez sme najprv uvazovali s vyskou okien 60 cm ale povedal nam ze ramy zoberu z plochy celkom dost takze my sme sa nakoniec rozhodli pre vysku 75 cm. Ten rozmer si este premyslite aby si nemala pocit ze mas len ram a ziadne okno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?