Vchodové dvere s elektromechanickým zámkom

Dobrý deň, viete mi niekto poradiť dodávateľa vchodových dverí pre rodinný dom s elektromechanickým zámkom a s diaľkovým otváraním so zvukovou signalizáciou? Samozrejme som googlila, no nenašla som takúto kombináciu. Vopred ďakujem za všetky postrehy.
Odpovedať
1
2
@werca555 hľadaj zvlášť zámok, je to bežne rozšírené pre občianske a priemyselné stavby, pre domy ešte nie.
Odpovedať
Profilova fotka
A ked nebude elektrina???
Odpovedať
@wolodymyr Tak si predsa otvorim rucne. ;-) Ten elektromechanicky zamok to dovoluje.
Odpovedať
@slavoslav elektromechanicke zamky som nasla, len zase nepoznam kompatibilnost s vchodovymi dverami. Preto som hladala, ci niektora firma, krora tieto dvere dodava neponuka aj tento typ zamku.
Odpovedať
@werca555 Dialkovym ovladanim som myslela napojenie na klasickeho video vratnika. 8-)
Odpovedať
@werca555 opytaj sa priamo dodavatela dveri. Ako volitelne prislusenstvo ponukaju aj elektrozamky. Pozor ale na typ zamku. Najprv treba vediet ako pracuje videovratnik. Ake je napajanie rele. Ci jednosmerne alebo striedave . Alebo moznost pouzit vlastny adapter pre napajanie zamku. A podla toho vybrat zamok. Aby to bolo co najjednoduchsie
Odpovedať
A taketo ňieco ? Pasuje to na skoro kazde dvere https://www.amazon.co.uk/Somfy-240139...
Odpovedať
@werca555 to chces aby to aj zamklo dvere? Odomklo dvere. Alebo len otvaralo pomocou vratnika?
Odpovedať
Ahoj mne idu osádzať tento týždeň dvere aj s elektromechanickým zámkom. Som zvedavý. Cez firmu slovaktual a dvere od firmy gava.
Odpovedať
@andy952 nam to robil tiez slovaktual. A asi na treti raz prisli nato ze maju zle kovanie. Ale este medzi tym to kovanie vymenili a aj tak to neslo. Az som im musel ja povedat preco im to nejde. Ked ti zamontuju dvere tak to hned aj vyskusaj ci ti to ide.
Odpovedať
@majklname no však po skúsenostiach so strechou negatívnou, všetko si skontrolujem, keďže som si dal aj do každého okna snímače otvorenia aj do dverí.
Odpovedať
par zamkov mam doma pre seba zohnatych , ale ešte som ich nemontoval, normalne to je ale riadna palka, taky zamok stoji aj 400-500€. a k tomu treba aj špecialnu klučku s deleným hranolčekom. ABLOY EL560 , plus neaka čitačka alebo snimač otlačkov prstov atd.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martinmatko Dakujem, toto je presne ten typ zamku, ktory potrebujem. Uz len najst vhodne dvere, do ktorych by pasoval.
Odpovedať
@majklname Chcem, aby sa dvere po zabuchnuti automaticky zamkli. Mechanicky, nie elektricky. Elektricke len otvaranie. Presne tak ako pracuje zamok, ktory popisuje nizsie @martinmatko
Odpovedať
@werca555 pasovat ti bude do každych dveri do ktorých ho namontuješ, ked ho namontuješ spravne
Odpovedať
Profilova fotka
Väčšina vchodových dverí s automatickým kovaním sa pri bežnom zatvorení zatvoria tak, že vyskočí viacero bodov napríklad jazýčková strelka + háky, alebo dodatočné strelky, prípadne tŕne. Potom je možné dvere ešte ďalej mechanicky zamknúť napríklad kľúčom, kedy sa vysunie aj závora z vložky zámku. Pokiaľ chcete dvere otvárať videovrátnikom a používate kovanie automat (dvere pri zabuchnutí sú uzatvorené na viacerých bodoch), tak potrebujete motorickú jednotku do kovania. Väčšina kovaní, s ktorými robia oknári na Slovensku túto možnosť ponúka. Je to podobné ako pri otvorení na snímač odtlačkov prstov. Pokiaľ budete mať takéto kovanie, tak môžete na to napojiť ďalšie zariadenie "inteligentného domáceho vrátnika", ktorý aj na diaľku Vám dvere dokáže otvoriť napríklad za pomoci telefónu. Podstatou je motor, ktorý bude súčasťou zámkovej prevodky. Zbytočne si na diaľku otvoríte zámkovú vložku, pokiaľ dvere nedokážete otvoriť. Teda za predpokladu, že z exteriéru nemáte kľučku ale guľu alebo madlo.
Odpovedať
skus sa pozriet sem https://www.kruzik.cz/sortiment/dvere...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
myslím si že na želanie ti spravia všetko, samozrejme si za to zaplatiš.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
aky to ma zmysel? mat vchodove dvere s elektrozamkom?
Odpovedať
@radoslavc Keď idem na dvor, nemusím si so sebou brať kľúč. Zvonku mám len madlo, nie kľučku.
Odpovedať
@chrobak7 ano to chapem, ale cim to otvoris? cez aplikaciu v mobile? alebo ti to zena otvori ked zazvonis? alebo mas vypinac vonku na stene?
Odpovedať
@radoslavc Vonku je klávesnica. Zadám 4 miestny kód a zámok sa otvorí. Ale funguje to len vtedy, keď dvere nie sú zamknuté na kľúč. Ten EMG zámok otvorí len jazýček. Pôvodne som chcel vchodové dvere, ktoré majú prepínač, ktorý keď sa prepne, dajú sa dvere miernym tlakom otvoriť, kedysi sa to tuším volalo kovanie deň-noc. Takéto prepínanie výrobca dverí neponúkal, ale navrhol, že túto funkciu majú emg. zámky. Na tom zámku je taká páčka, ktorou sa dá prepnúť, že sa jazýček otvorí. Ale keď sme už mali elektronické otváranie, tak to nemusíme prepínať, keď ideme von.
Odpovedať
@chrobak7 a na dverách mate klučku,alebo guľu?Po zadaní kodu dvere odskočia,alebo klasicky treba otvoriť?Vdaka.
Odpovedať
@chrobak7 vdaka za info a na kolko voltov to je?
Odpovedať
@jaro313 Na dverách je madlo. Po zadaní kódu zámok cvakne a dvere treba otvoriť potlačením. Tak isto, ako to kedysi bolo na panelákových vchodoch tie bzučiaky, keď niekto z bytu otvoril návšteve vchodové dvere. Len teraz tie zámky nebzučia, iba cvaknú. @radoslavc Teraz presne neviem, ale vnútri v stene je priestor, kde je trafák (buď 6 alebo 12 V) napojený na 230 V spolu so záložnou batériou (tiež 6 alebo 12 V).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@chrobak7 ahoj, v podstate máš vo dverách takýto elektrický vrátnik? Dobre to chápem ?
Odpovedať
@cowboy Presne tak. Neviem, či presne ten typ, čo je na obrázku, ale funkčne áno. Lebo takých vrátnikov je viac modelov - tento vyzerá byť širší, potom sú užšie, niektoré majú aj prepínač na trvalé odblokovanie (ako tento), niektoré nie, niektoré majú nastavovateľný ten jazyk, niektoré nie (tento má). Niektoré sú na 6 V, niektoré na 12 V a niektoré univerzálne.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 obrázok som dal iba na ilustráciu aby sme vedeli že sa bavíme o tom istom 🙂 Na dverách máš iba jeden jazýček v strede a jeden el. vrátnik? Alebo máš 3 jazýčky (hore, dole v strede) a 3 el. vrátnici ? Dnes som bol u predajcu dverí a povedal mi že v mojom prípade sú hliníkové vchodové dvere na ktoré nebude ani svietiť slnko že v pohode môže byť iba jeden jazýček.
Odpovedať
@chrobak7 lenze elektricky vratnik je uplne nieco ine ako zamok, ktory zmienil @martinmatko. bezpecnost je doslova ako bmw vs. trabant.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek ako to myslíš z tou bezpečnosťou ? Veď dvere dokážem kľúčom zamknúť či mám alebo nemám el. vrátnik namontovaní. Pri zamknutí sa tam vysunú také háky a dvere sú zabezpečené. Samozrejme sa pomocou el. vrátnika dovnútra nedostanem, čo mi vôbec nevadí. Ide o to keď je napr. sobota a človek chodí dnu a von aby zakaždým nemusel nosiť zo sebou kľuč keď ma z vonkajšej strany madlo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?