Vchodove dvere - nastavenie

Prosim o radu ci sa daju nastavit vchodove dvere ak chcem zamknut je dost problem. Zatvaraju sa fajn, jazyk pekne zapadne, ale ak zamykam z vnutra musim dost pritlacit. Ak z vonku tak dvere tahat k sebe az tak pretocim kluc. Nepaci sa mi to, je to dost obtiazne pre manzelku., ak mam tasku v druhej ruke tak proste nezamknem. Davam foto na ukazku.
Odpovedať
@lucan21 To sú dvere z MM? Treba upraviť dieru na zámok. Pilníček a ide sa... Kto má odvahu a vybavenie, môže použiť frézu. Predpokladám, že na zárubní není odnímateľný kus, kde chodí západka a jazyk zámku... Tie chrómové doplnky na tých dverách sa odlupujú? A fólia je tiež zdutá?
Odpovedať
@lucan21, tak, ako hovorí frantisekca. Odfotil si tú nepodstatnú a nezaujímavú časť dverí. Trebalo odfotiť tú časť, kde sa schováva jazýček pri zamykaní. Tam budeš pilníčkom šmidlikať, aby si urobil viac miesta na jazýček.. Ale najskôr by som skúsil posunúť doraz klinového jazýčka a nastavil ho o zubček tesnejšie, on podrží tie dvere viac priatiahnuté, aby si nemusel ťahať pri zamykaní. Zvyknú tam byť dve skrutky, Tá západka pre zasúvací jazýček sa dá posúvať zopár milimetrov a ked si nastavíš tesnejšie uzavretie, tak nemusíš ťahať pri zamykaní, ale stačí len trošku silnejšie pribuchnúť a dvere ti nebude obvodová guma odtláčať, že by si nemusel s dverami pri zamykaní bojovať.. Idem to odfotiť. No tu je fotka.. Pri hornej diere sú dve krížové skrutky. Povolíš a dáš o jeden zub v smere, ako sa dvere zatváírajú. Trošku viac budeš musieť pritlačiť pri zatváraní, ale nebudeš musieť ťahať pri zamykaní. Lepšie ti budú dvere tesniť.
Odpovedať
@lucan21 To, čo popisuješ, na pántoch nenastavíš. To sa dá nastaviť jedine na protikuse jazýčka, ak je to nastaviteľné. Keby si dal fotku zámku na zárubni, možno by sa dalo povedať, či to pôjde nastaviť a ako.
Odpovedať
Je to OBI, myslel som ze budu kvalitnejsie. Neboli zrovna najlacnejsie. Obrusit nie je problem, len som chcel ci sa da najprv bez takeho zasahu. Keby som nahodou reklamoval. Ale nemam chut sa mordovat s nimi znova pri vymene.
Odpovedať
No dik super, zamyka sa perfektne. Akurat je trochu problem pri otvarani treba pritiahnut dvere. Ale je to lepsie. Ak mi to bude vadit tak flexa to vyriesi.
Odpovedať
@lucan21 neboj, bude to lepšie, tie gumy sadnú a trošku povolia..
Odpovedať
Este keby niekto poradil naco je tato srubka na dverach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucan21:

Este keby niekto poradil naco je tato srubka na …
@lucan21 To je pevný bezpečnostný prvok (bod), ktorý sa pri zatvorení dverí zasunie do zárubne (na zárubni máš presne oproti tomu otvor) a jeho úlohou je zabrániť, aby niekto dvere nasilu nevykopol. Tieto body sú buď pevné alebo výsuvné - keď zamykáš dvere, tak sa vysunú z dverí do zárubne. Tento sa nevysúva, ale je pevný. Čím viac bodov, tým sú dvere v podstate ťažšie vypáčiteľné.
Odpovedať
@chrobak7 ok, vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Dvere sa delia na zamykacie klucom a zamykacie kluckou ktoru potom zamknes. Prvy je horsi a myslim ze sa uz nepouziva ale v oboch pripadoch je to bid dierou na jazycek nejde hlboko ako ma a tym padom je polozamknute alebo jednym z pritlacacich protikusov. Postupnym odmontovavanim na to prides ktory to je.
Odpovedať
@wolodymyr Ak máš madlo tak máš zamykanie kľúčom...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Dvere sa delia na zamykacie klucom a zamykacie kl…
@wolodymyr pravda je ze druhá alternatíva je horšia. V prípade servisu sa pri zamykaní kľúčom ničí vložka za pár euro, pri zamykaní kľučkou sa ničí celý lištový zámok za 50-150 euro
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomyzv:

@wolodymyr pravda je ze druhá alternatíva je horš…
@tomyzv neviem kolko rokov mas dvere take ci onake ja mam uz 18 rokov zamykacie kluckou a nic sa neznicilo. A vlozku za par eur mam tak na spajzi nie na vchode 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@tomyzv neviem kolko rokov mas dvere take ci onak…
@wolodymyr pracujem s dverami a servisujem ich, plus robím núdzové otváranie dverí dosť dlho na to že štatistika nepustí. Nikde netvrdím že klučkove zamykanie je zlé ale určite je ceno niekoľko krát drahšie. Na dverách vôbec nieje najdôležitejšie bezpečnostná vložka. Ale to ti vysvetľovať nebudem. Tvoja štatistika s jedných dverí verzus moja pri servise dverí za cca 14 rokov ;)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomyzv:

@wolodymyr pracujem s dverami a servisujem ich, p…
@tomyzv vidis tymto si mal zacat 😃 ja by som nepisal a dal si dalsiu kavu k dobremu citaniu. Tesi ma ze klub manualne zrucnych chlapov este existuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?