Trojsklo a vzduchová medzera

Profilova fotka
Neviem sa rozhodnut Geneo 3+ 4-16-4-16-4 alebo 4-18-4-18-4??? Ta medzera 18 mm nesposobuje ziadne problemy? Niekde som o tom citala, ze ten argon moze nieco spravit so sklom alebo nieco take, co si o tom myslite? Mate niekto geneo s 18 mm medzerou?
Odpovedať
argon urobi akurat to, ze casom cast z neho unikne a zhorsia sa tepelnoizolacne vlastnosti okna. tomu sa nevyhnes bez ohladu na to ci tam budes mat 16 alebo 18mm medzeru. Potom som este cital nieco o moznosti prasknutia skla pod vplyvom nizkej teploty (v medziskelnom priestore vznikne podtlak a sklo praskne). A este som cital nieco o tom, ze robit vacsiu ako 16mm medzeru medzi sklami je kontraproduktivne, pretoze dochadza k prudeniu plynu a tym padom k zhorseniu tepelnoizolacnych vlastnosti.
Odpovedať
radšej si treba dať 16mm distančný rámik Swisspacer ako 18mm a sklo ak chcete dosiahnut lepšiu hodnotu Ug z 0,6 na 0,5 tak treba použit sklo s označením PL-ONE . Pri 18mm rámiku dochádza k rýchlejšiemu úniku plynu.
Odpovedať
no pekne.. ďakujem, aj ja práve riešim presne toto...ja volím medzere 16
Odpovedať
to vážne? my sme objednali okná s 18mm medzerou, ale Salamander Blue evolution, bola to chyba? :-( @benco
Odpovedať
@sorca24 To nikto nevie, je zbytočné sa trápiť. Ja som uprednostnila 16 mm. Na vchodových dverách máme 18 mm. Zatiaľ všetko OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?