Tmave skvrny na drevenych oknach

Ahojte! Nema niekto skusenosti s drevenymi oknami? V decembri 2020 nam namontovali drevohlinikove okna, s povrchovou upravou dubova dyha na smrekovom zaklade. 😊 Následne sa spravili potery a vnutorne omietky.odvtedy su nonstop odvlhcovace a ohrievace..ale idealna vlhkost sa dosiahnut neda..po doomietani sa nam na 2 oknach vytvorili tmave skvrny, na 1 mieste sa aj olupuje povrchovy lak..firma tvrdi, ze je to vplyvom chemikalii z omietok a taninu, co je v dubovom dreve..ze je to trvale..pritom okna boli precizne obalene foliou, to sme si kontrolovali..aj ked, na 100% nikto nemoze vylucit, ze tam nejaka dierka bola.ALE...videla som drevene okna oprskane omietkou a take skvrny nevznikli..nema niekto podobnu skusenost? Dakujem!
Odpovedať
@katarina_tamasova fuha, tak toto vidim prvy krat ale bohuzial ti neviem poradit. No je jasne, ze firma sa bude len vyhovarat, kedze sa potom robili este procesy, ktore fakt mohli drevo poskodit.
Odpovedať
@frantos ved sa aj vyhovaraju..ze vysoka vlhkost a chemia..ale ved omietky a potery sa robia celorocne..jasne, ze je tam vlhkost, s tym sa asi pocita..ci? Preto su tam profi odvlhcovace, ale aj tie nespravia zazrak..preto som z toho prekvapena..lebo omietkari urobili super cistu robotu..ak to porovnam so stavbami, ktore som videla..cize vyhovarat sa na to, ze niekde sa dostal kusok omietky...hm..je mi jasne, ze chybu nepriznaju..len chcem vediet, ci existuje nater, ktory by prave tejto situacii zabranil..
Odpovedať
@katarina_tamasova okna s dubovou dyhou na smrekovom dreve? To som veru este nepocula. Mame drevohlinikove okna, ale su namorene, cize ziaden lak. Omietky a poter sme tiez robili v zime, odvlhcovali sme, ale taketo flaky veru nemame. je to zaujimave, ale asi naozaj Vam vysla na povch zivica z dreva a posobenim vsetkych faktorov Vam to urobilo taketo flaky. No nemali by sa z toho vyvinovat, mate to v zaruke, Skusajte to stale, len neviem ako by sa to dalo opravit :-(
Odpovedať
@katarina_tamasova samozrejme, ze sa s tym musi pocitat. Ako ale napisala kreola, tak to jednoznacne vasa vina nie je!
Odpovedať
@kreola ano, na smreku dubova dyha..cele dubove mame len HST..ostatne vzhladom na cenu a aj fakt, ze to tak standardne robi ta firma, sme si nechali poradit..nejak sme to nemali dovod riesit inak vtedy.
Odpovedať
@kreola.. a tvrdia, ze ten tanin obsahuje prave dub..smrek nie..ja som v tom celom laik, preto som to aj tak hodila do plena, ci sa tomu niekto nerozumie lepsie.. 🙄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?