Tienenie preskleného štítu

Ahojte, plánujeme v projekte domčeka presklený štít. Prosím o typy, ako riešiť tienenie na takomto okne? Okno je otočené na juh až juhovýchod. Bude stačiť, len správne zvolený typ skla, alebo niečo iné? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
Chces tienenie alebo proti teplu??
Odpovedať
Co je to za projekt?
Odpovedať
@pilinka1 čo tak prihodiť foto projektiku? To by bolo super, aby sme si to vedeli predstaviť prípadne sa od niečoho odraziť.
Odpovedať
V nasich zemepisných sirkach plne preskleny stit na juznu stranu naprojektuje len uplny magor, co sa vyhlasuje za projektanta alebo nedajboze architekta... Zimne tepelne zisky mozu byt zaujimave, ale co od marca do oktobra? A zhovadit takyto stit este nejakymi zavesmi... =-) Treba zmenit orientaciu stitu na vychod, aby tam v lete uz o desiatej nepieklo slnko. Predpokladam a dufam, ze nechcete takyto preskleny stit clonit pred zvedavcami z okolia. Treba si vybrat. Bud mam vyssiu architektonicku uroven domu a idem do dizajnoveho stitu aj s tym rizikom, ze kym podrastie zivy plot ma mozu pripadne ocumovat, alebo si dam spravit obyckove okna, na ktore picnem zaclony, zavesy, zaluzie, rolety aby som nebola ako vo vyklade...
Odpovedať
Profilova fotka
@pilinka1 no strana je dosť šialená, tam bude teplo preboha :O kto to navrhol a ukážete foto projektu?
Odpovedať
Pardon, som to zle napísala.Okno je na východ az juhovychod.Projekt mame robený na mieru a inak nám vyhovuje, ale aktualne ho nechcem zverejňovať. Chcem riešiť skor teplo a ochranu proti prehrievaniu. Okno je situované do zahrady a cumilovia nehrozia,takze toto riešiť nemusíme.
Odpovedať
@wolodymyr skor sa bojím toho tepla.
Odpovedať
@pilinka1 tak projektant vam mal navrhnut aj skla, pripadne ich vlastnosti aby nedoslo k prehrievaniu. Ak chces kvalitne folie, ktore sa nebudu po par rokoch lupat, tak to stoji pekne prachy a este treba obzvlast opatrne vyberat, lebo nie je folia ako folia, vy potrebujete teploreflexnu foliu. Asi lepsie riesenie je tonovane sklo. Rozhodne by som zacala obvolavat firmy, ktore toto dodavaju na velke investorske objekty a ktore maju aj profesionalov na navrhovanie vhodných rieseni, nie na forum plne amaterov.
Odpovedať
Profilova fotka
@pilinka1 to tienenie mal tiež navrhnúť architekt, bez toho aby sa konkrétne vedelo o čo ide je problém to poriešiť, tieniť sa dá prvkami ako veľké listnaté stromi, až po rôzne lameli a perforované prvky, hlavne by som navrhol aby bolo tienenie pohyblivé a nie pevné.
Odpovedať
@zita19 to nám mozno projektant navrhne, ale zatiaľ je to v štádiu štúdie. Nečakala som tu rady odborníkov, skor skusenosti bežných ľudí, ktorí niečo take maju doma. Pri všetkej úcte odborné rady nebudem hladat na anonymnom fore
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@pilinka1 mozem sa spytat ako ste to nakoniec poriesili? Tiez by sme chceli mat preskleny stit a obavame sa prehrievania.
Odpovedať
@xpetqa budeme to riešiť len " termoizolačnou" upravou skiel a uvidíme... slnko by nám tam malo svietiť cca do 10 tej, tak snáď to nebude až také zlé..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?