Sú lepšie hliníkové či plastové terasové dvere?

ahojte, chcela by som sa opytat, ti z vas, co mate terasove dvojkridlove dvere, mate ich plastove, alebo hlinikove? Lebo pri zadavani objednavky nas odhovarali od toho, aby sme si dali okno vcelku, pretoze v lete moze plast menit trochu tvar. Ako su terasove dvere, tak nam ich zakreslili tak, ze v strede su predele plastom - istota. Ale tu pozeram, ze velmi vela ludi ma terasove dvere a sklo nemaju predelene a aj z estetickeho hladiska je to krajsie. Poradte, ako teda....
Odpovedať
Pokiaľ máš biely plast, tak vtedy to pnutie nie je až také veľké, ako pri farebných odtieňoch. Čím tmavší odtieň, tak tým väčšie pnutie. Dá sa to vyriešiť jednoduchým spôsobom pokiaľ nechceš, aby boli vo dverách priečky vodorovne, teda aby boli sklá v celku. Pokiaľ budeš mať šikovných a ochotných montérov alebo s firmou sa priamo dohodneš, tak ti to sklo do toho rámu alebo krídla dookola bodovo prilepia špeciálnym lepidlom napr. Sika -11 FC polyuretan. Podotýkam len bodovo najlepšie dať každých 20 - 30 cm od seba tie body tak, aby pri prípadnej výmene poškodeného skla nebol problém tie bodové spoje obrezať, vybrať a vymeniť sklo. Je to silné a veľmi kvalitné lepidlo a čo je najhlavnejšie, že je pružné. Je to vlastne ako guma. S týmto sa poväčšine lepia aj sklá po novom do plastových okien. Jednoduché a veľmi účinné riešenie. A pokiaľ si šikovná, tak aj sama to dokážeš, len musela by si vybrať dookola zasklievacie lišty, natlačiť bodovo lepidlo a zaskliť. Dbať aj o to, aby rámy boli dookola rovné, teda, aby neboli vypuklé alebo stlačené dnu. Zavrieť dvere a nechať 24 hod. schnúť. Tuba lepidla SIKA -11 FC stojí cca 8,40 €. Je to v plechovej tube a vyzerá, ako každý iný silikón alebo akryl.
Odpovedať
Dvere budu tmave... nieco medzi zlatym dubom a orechom.... je tiez pravda, ze na tie dvere nebude prazit priame slnko cely den, pretoze je to skor na JZ a teda, slnko tam pride az niekedy okolo 17-18 hod... tak dufam, ze to bude ok.
Odpovedať
@merilin aj my máme terasové dvere na JZ, farba zlatý dub, výšku majú 2,40m a vo firme nám nechceli urobiť bez predelu presne z dôvodu o ktorom píšeš. Mali sme sa rozhodnúť, či znížime výšku dverí, dáme tam svetlík alebo predelíme krídla dverí - my sme sa rozhodli pre predel. Staviame domček skôr vo vidieckom štýle, tak nám to nevadí. :-)
Odpovedať
nase dvere maju 2,10, cize teoreticky by sa dalo... no neviem...
Odpovedať
@merilin áno, nám vraveli, že bez predelu to robia maximálne do výšky 2,20m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?