Stačí toľkoto okien na dostatočné presvetlenie?

Profilova fotka
Ahojte. Stačí mať v dome toľko okien na dostatočné presvetlenie? Čo myslíte? Na obrázku vidno aj rozmery okien
Odpovedať
Určite stačí. To obývačkové ešte budeš zastierať, aby ti na telku nesvietilo... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Presvelit zadverie - sklo v dverach moze stacit. V dennej casti by som pridala bud panoramicke okno nad gauc, alebo zvisle medzi gauc a TV. Chyba mi okno pri stole + teda vychod z kuchyne na terasu, kedze je vedla terasa. Prestresena terasa, i ked na juh, dala by som na tu stranu vacsiu sklenu plochu. Vonkajsimi roletami alebo aj zavesmi sa lahko dosiahne tma. Chces aj pripomienky k podorysu?
Odpovedať
@marian_beno len na presvetlenie stačí plocha skla 1/10 z plochy miestnosti ,pri bielej farbe no na slnečné zisky od juhu môžeš i viac
Odpovedať
Pre riadne požívané obytné izby sa informatívne ráta plocha okna ako 1/5 plochy podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@marian_beno URČITE by som dal do obývačky z Východnej strany VEĽKÝ FIX - aspoň 2m - cez zimu alebo v prechodných obdobiach cez to okno získať perfektné solárne zisky - vykúriš tak celú obývačku, kuchyňu a chodbu. Neurob chybu ako mnohí ktorí sa zadebnia z východu - ráno nahreješ a večer o to menej kúriš. Samozrejmosťou budú vonkajšie žalúzie. Na Juh by som dal portál tiež aspoň 2 a viac metrov - v tomto teraz netreba šetriť - rozdiel v cene bude minimálny - cez leto ťa ten portál trápiť nebude - je pod strechou a strecha je natiahnutá o terasu, cez leto ti tadial do vnútra nezasvieti. Máme to veľmi podobne aj u nás doma, a poviem pravdu že na východ by som dal ešte väčšie okno a portál je OK, je pravda že orientácia je o pár stupňov iná, ale je to veľmi podobné a správať sa to bude rovnako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?