Správne osadenie vonkajších AL parapetov

Dilema. Osádzam vonkajšie AL parapety. Lakované na zákazku. Osadenie bočnej lišty mi je jasné. Nejasné mi ale je, do ktorej drážky sa zasúva falc do spodku okna. Mám tam na spodku okna dve drážky. Jedna je bližšie k podkladovému šedému, druhá viac k vonkajšej hrane okna... Ako to má byť správne nevie niekto?
Odpovedať
@megdesign ked mne osadzali, tak vraveli ze treba blizsie k podkladovemu
Odpovedať
našiel som takyto obr.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign povedal by som že do vnútornej, ale myslím si že z toho popisu čo si dal to nakoniec nikto ani s istotou nemôže určiť lebo ani nie je jasné aké to sú okná..... Zdvihol by som tel. a zavolal výrobcovi nech mi pošle obr. - rez s namontovaným al. parapetom pre ten konkrétny profil okna.....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ten prvý obrázok sem nepatrí 🙂
Odpovedať
@rapidek @rudy2501 @eagleowl no praveze preto som bol v pomykove, lebo ja nemam na tych parapetoch na tom falci diery na skutky. Keby su tam diery, jasne ze najblizsie k sedemu... Okna boli osadzane pred styrmi rokmi. Teraz zateplujem. Profily su BluEvolution 92. Ale volal som medzitym dodavatelovi a tiez je za instalaciu k sedemu + spravit diery a osadit aj skutky... Ale zas nechcem nejako moc vrtat do toho...
Odpovedať
@megdesign Ja mám tiež AL parapety vonkajšie a osádzali ich tak, že ich dali k tomu podkladu, na niekoľkých miestach prevŕtali parapet (cca každých 40 cm) a skrutky sa zakryli krytkou. A parapety som dal spraviť z 2 mm AL plechu, aby boli pevnejšie. Potom sa lakovali na hnedo.
Odpovedať
@megdesign Aj som našiel fotku na MS, ako mi o osadili. https://www.modrastrecha.sk/forum/ter...
Odpovedať
@megdesign ja to mam tak ako @chrobak akurat roztec skrutiek mam tusim 20cm
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Aké máš odvodnenie? Predné alebo spodné? Ja mám spodné odvodnenie okien, a parapety sa majú založiť do drážky ktorá je bližšie k pokladovému profilu. V ten druhej drážke sú odvodňovacie otvory.
Odpovedať
@jjaannoo predné.
Odpovedať
Chlapi vďaka. Pôjde to bližšie k podkladovému. 😉
Odpovedať
@chrobak7 ja mám ale trocha iné bočné lišty. Majú nos aj hore. Tá vyrezaná šikmina je tam len kôli naklopeniu parapetu aby som sa dostal do drážky. Pôjde tam vlepiť nazad ten cvik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
https://www.efarby.sk/klampiarsky-tme... použil niekto pri lepení parapety namiesto PUR peny , tmel ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?